7 Ekim 2022 Cuma

Bitirebilmeyi başarınca, büyük oranda sorun kalmayacak


Comparisonator Türkçe hesabının paylaştığı istatistikte, Süper Lig'de bu sezon maç başına en fazla gol pozisyonu üreten takım Fenerbahçe. Maç başına, 10,2'lik gol pozisyonu istatistikleri var. Buldukları gol sayısı da 20. Aynı istatistikte, 9,25'lik gol pozisyonu ortalamasıyla da Galatasaray 2. sırada. Galatasaray'ın bulduğu gol sayısı ise sadece 9. Ligde ise, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumları aynı. Fenerbahçe'nin 1 maçı eksik ve buna bağlı 3 puan geride. O da bu hafta sonu eşitlenir.

Galatasaray'ı ayakta tutan "savunması". Bence bu anlamda, ligin en iyisiyiz. Okan Hoca, hücum karakterini ön plana çıkarıp, bu anlamda riskler alsa da, takım savunmasıyla ayaktayız. Orta sahadaki değişim bunu sağladı. Geçen sezon, stoper kalitesini konuşur, iyi maçlar çıkardılar derdik ama çok fazla gol yerdik. Orta saha böyle bir şey. Bu sezon hem orada güçlüyüz, hem stoper kalitemiz yine iyi, hem de sezona harika giren bir Muslera var.

Galatasaray'ın hücum görüntüsü de bence geçen sezonun üzerinde. Bunu daha önce de yazdım. Geçen sezonlarda da "bitiricilik" mazeret adı altında sunulsa da, hücumun kalitesi bence bu ölçüde değildi. Daha "bireysel yeteneklere, çabaya" bakan bir görüntüydü o. Bu sefer ise gelişiyor hücum yapısı, organizasyon var. Bitirememek ise daha çok "kanatlar" kaynaklı. Forvette de hala ana ismi oturtamadık. Orayı aşarız, yeter ki bu organizasyon devam etsin.

Bitirebilmeyi başarınca, büyük oranda sorun kalmayacak. Bu sezonun artılarından biri de, kırılma anlarında kırılmamak. Geçen yıllarda, istisnasız kırılıyorduk. Bu sezon ise kırılmadan, güçlü şekilde devam. Son dakikada kazanılan maçlar bu sayede geliyor. Tesadüf değil hiçbiri. 2 maçta hocanın değişikliklerinin hatası olsa da, geri kalan maçlardaki hamleleri de bir o kadar iyiydi. 9 gol sayısı çok az elbette de, bunun üzerinden, çok kötü durumdayız gibi çıkarımlar yapan var. Ciddiye almamanızı öneririm.

10 yorum:

  1. İnanılmaz yerinde tespitler altına imzamı atarım. Yangın yapılacak bir durum yok ayrıca lehine var olmayan ama uzay takımlarının kollandığı bir ortamda bunlar gerçekleşti.

    YanıtlaSil
  2. Adana demir maçındaki hatalı değişiklikleri hoşgörmek gerekir. Rakipte taktisyen bir teknik adam var. Takıma Okan hoca gibi yeni gelmemiş. Geçen yıldan beri çalışıyor. Şahsi fikrime göre Montella bu ligin açık ara en iyi teknik direktörü. Okan hoca hem çok geç imza attı. Hem bir çok transfer son birkaç günde geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz orada da, rakibin 10 kişi kalmasının gazına gelindi gibi.

      Sil
  3. Geçen yıl bitirsek de maç sonunda düşüp maçı veriyorduk. Bu sene o psikolojik eşik gayet yüksek olduğu için bir şekilde golü buluyoruz. Bitirmeyi de basarirsak Fenerbahçe ile biz çekişiriz şampiyonluk için sene sonunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl ayakta kaldığımız her an, geçen yıllarda kırıldığımız maçlar.

      Sil
  4. eğer bu takım bitiremezse hiçbir takım bitiremez. İcardiler, martensler, Gomisler, Seferoviç, Mata... Ama işte 8 maçta Kerem 2 gol (tek maçta), Yunus 0 gol olunca böyle oluyor. Set oyununda yoklar. Sürekli pas hatası ve top kaybı. Gereksiz zorlamalar, şutlar, gereksiz çalım denemeleri...Maç başına 30 kaybı ne demektir!!! Bu 2 oyuncuyu hangi takıma koyarsanız koyun o takımı bozalar.
    Onun ötesinde; Okan hoca yanlış oyuncu değiştiriyormuş vs bunlar düzelir. Okan Hoca dün başlamadı bu işe. 10 senedir bu işte. Her türlü takımı çalıştırdı. Kariyeri de , teknik direktörlük deneyimi de yeterlidir. Sakin olalım zaman verelim. Eğer elinde iyi bir yerli sol bek olsaydı veya iyi bir yerli kaleci ya da iyi bir yerli orta saha o zaman Kerem ve Yunus'a bu kadar tahmmül etmezdi. Eli kolu bağlı ne yapsın? Başkası olsa ne yapabilir ki bu çağ dışı ve aptalca uygulama neticesinde. Burada, Kerem ve Yunus'un insafına kaldık resmen. Bu 2 arkadaş ısrarla ve inatla öğrenmemek ve gelişmemek için kendilerini zorluyor. Sebepleri: A) IQ seviyeleri ve kapasiteleri bu kadar. B) Nasılsa kötü de oynasak iyi de oynasak her hafta hoca bize mecbur. C) Kendilerini aşırı baskı altında hissediyorlar. Bir an önce gol atarak bu baskıyı kırabilecekleri gibi sığ ve basit bir düşünceye kapıldılar. Ben sorunun C şıkkında olduğuna inanıyorum. Birçok pozisyonda birazcık sakin kalıp, acele etmeden oynasalardı şimdiye ikisinin de 5'er golü 3-4 asisti vardı. Bu kadar pasör bir takımda böyle iyi driplingcilerin pozisyona girmeme imkanı yok bence.
    Ben de herkes gibi merakla bekliyorum. Hoca nasıl bir kombinasyon yapacak diye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set oyunu var, hücumlar gelişiyor. Pozisyonların içindeyiz çünkü. Bitirebilmek hadise. Yerli durumu da, biraz o tahammüle sebep. Yine de, Yunus Akgün son maça kadar çok kötü iş çıkarmadı.

      Sil
    2. Kerem'le Yunus'u aynı genellemelere sokmamak gerek. Son 2 maçı tekrar izledim ve Yunus'u kötü bulmadım sürek oyunun içinde, Kerem gibi değil

      Sil
    3. Genellemeye sokulmaması lazım bence de. Yükselecekler elbette. Son maça kadar, bence de Yunus Akgün o kadar kötü durumda değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir