2 Ekim 2022 Pazar

Bitirememek önemli bir sorun, şanssızlık değil


Okan Hoca, asıl sorunumuz "sonlandırma" diyor. Fatih Hoca da geçtiğimiz sezonlarda "bitiremiyoruz" diyordu. Bu bitirememe halini, şanssızlıkmış gibi anlatanlar var. Böyle değil. Çözülmesi gereken bir sorun bu. Okan Hoca'nın dönemine dönersek, hücum anlamında gelişim var, daha kaliteli işler yapılmaya başlandı ama bazı tercihler "bile bile lades" ve ısrarı da anlamıyorum. Gomis'le başlamak, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ü kenara almamak gibi.

Bu isimlere rağmen, üretebilmek büyük bir şans. İlk yarıda ürettiğin 2 an var, Mertens imzası. 2. yarıda da, Mata ile birlikte aklı yükselttin. Beklerin formda, çizgiden içeri girip, güzel ve görerek toplar çıkartılıyor. Orada da iyi olan düzenden vazgeçiyoruz ve işi kaosa döndürüyoruz. Hatta bir noktada, orta sahayı da boşaltıp, 10 kişilik rakibi oyuna ortak ediyoruz. Bitirememek sorun yoksa, konuşalım. Seferovic'i, o noktada saldım mesela.

Mertens de bitiremedi bu maçta. Onda da şanssızlık mı var bilmiyorum. Bu maçta, istediği yerde ve iyi de oynadı. Mata girdikten sonra, en ileri uca geçti ve etkisi yükseldi. Maça böyle başlasak, belki görüntü de farklı olurdu. Midtsjö'lü orta saha kurgusunda, ön alanda organizasyon adına, Mata'yı kullanman lazım. Hazır değilse de, Sergio Oliveira sahada olmalı. Gomis ya da Seferovic'le maça başlaman hata olur. Gomis'i 11 başlatınca, iyi bir kenar hamlesinden de oluyorsun.

Icardi işini de çözmen gerekiyor. Şu gün sahada olsa, Mertens'in ya da Seferovic'in kaçırdıklarını gol yapacak isimdi. Hem de yürüye yürüye oynayarak. Bitirebilme sorunu üzerine, alabileceğin en iyi isimlerden biri aldın ve saha dışıyla uğraşmak durumundasın. Hala, forvet kim oynar diye soruyoruz. Icardi yoksa, Mertens oynar. Bunun da yanıtını kendimce vermiş olayım. Mata'yı da mutlaka 11'e yazman gerekiyor.

8 yorum:

  1. Bu yeni bir sorun değil 2 senedir var. Fatih Terim'i bile koltuğundan etti.

    YanıtlaSil
  2. Yüzde doğru ama bu sezon için çözüm ne bilemiyorum. Geçen sene Halil'e Kerem'e son vuruş calistirilsin diyordum ama Mertens 'e de calistiramazsin ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözüm kanatların değişimi. Mertens'in kaçırdığı şanssızlık, herkesin başına gelebilir.

      Sil
  3. Kerem'le Yunus böyle oynamaya devam ederlerse hem taraftar desteğini kaybedecekler, hem kendilerini ilgiyle takip eden gözlemcileri. İkiside takım oyunundan uzak, bencil performans sergiliyor. Barış Alper'in gelecek hafta 11 başlaması lazım. Belki en fazla ikisinden biri kadar oynar ama bu ikisine mesaj verilmesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi durumda değiller. Kimse de olmazsa olmaz olmamalı.

      Sil
  4. icardiyi gözden çıkaracaksak,gomis&seferovici de kenarda oturtup 2010-12 arasında barcelonanın santraforsuz oynayıp bol gol attığı sistemi deneyebiliriz.torreirayı xavi,matayı iniesta,mertensi de messinin pozisyonunda.tabiki çakması gerçeği gibi olmaz ama iyi bir replika olur,keşke mata&mertens torreiranın yaşında olsaydı oxaman gerçeğinden ayırt edilemezdi bile..türkiye ligi için yeterlidir..futbol o zamandan beri çok değişti diyenlere katılırım ancak Türkiye'de hiçbir şey değişmedi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi şu an gözden çıkartılmaz. Dediğin düzende oynamak da kolay değil. Bugünden yarına zor o iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir