29 Ekim 2022 Cumartesi

Bitiricilik tarafında en iyileri gelse de, onlar da bitirememeye başlıyor


Mertens ve Icardi gibi isimleri, "bitiricilik" özellikleriyle ön plana çıkarırım. Birçok iyi özellikleri vardır da, en önemli özellikleri bana göre bitiricilikleri. Golle yaşar bu adamlar. Galatasaray'da temel sıkıntılardan biri "bitirememek". Yılların sorunu bu. Forvetler değişiyor, müthiş sirkülasyonlar görüyoruz ama her gelen bu anlamda geriye gidiyor. "Hoca mı çıksın atsın" gibi bir anlayışı dün de, bugün de kabul etmiyorum. Bu konuda geriye gidiş varsa, şanssızlıkmış gibi açıklayamazsınız.

Mutlaka futbolcuya da yazar, orası ayrı. Genel manada ise, yaşanan düşüşlerin temeli sadece futbolcu değildir. Daha büyük ve konuşulması gereken sorunlar vardır. Mertens'in performansı kötü değil. Karagümrük maçının ilk yarısında yine rakip kaleden uzaklaştı, biraz daha 10 numara gibiydi. Yine de, rakip ceza sahası içindeki her "bitirme" anında o vardı. Bitirme anında var olması güzel de, bitirememek sorun.

2. yarıda ise, oluşturduğumuz baskıyla birlikte, sayamadığım sıklıkta pozisyona girdi. Icardi de aynı şekilde. İlk yarıda beslenemedi de, 2. yarıda rakip ceza sahası içinde imkanlar yakaladı. İşin pasörlüğünü iyi yaparken, şutları zayıf kaldı. Mertens ise çok daha net pozisyonlar yakalayıp, ısrarla kötü vuruyor. Alanyaspor maçında da böyleydi. 3-0'ı bulup fişi çekebilirdin, bitiremedi. Ondan önceki maçlarda da aynı şekilde.

Attıkça açılacak diye bekliyorum da, geçen hafta gol gelmesine rağmen, görüntü pek değişmedi. Oyunu iyi, katkısı çok, aidiyet istiyor, coşkusu var. Bitiremeyince ise, bu özellikleri konuşabilmek zor. Icardi'ye daha yakın oynayıp, bu işbirliğini daha iyi kullanmalıyız. Bunun da yolu, direnci biraz daha arttırmaktan geçiyor. Özellikle iç sahada, çok daha coşması gereken bir 2'li. Viviano için maçın adamı, şu kadar kurtarış yaptı denirken, her şutun üzerine gittiğini de konuşmamız lazım.

9 yorum:

  1. Peki bunun çözümü nedir? Oyuncular psikolojik olarak bence baskı altında. Hakemlerin tutumu da bu denli barizken. Tutuk başlıyoruz. En büyük rakibimiz kendimiziz. Çizgiye inip açılan ortalar yada verilen paslar bizi sonuca getirdi. Bunun üzerine gidilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya maçında tutuk başlamadık mesela.

      Sil
    2. Zaten takımın özgüvenini o maç alt üst etti. Oyuncularda gördü ne kadar istersen iste senaryo belli diye

      Sil
  2. Bizdeki bitiricilik konusu vallahi tez konusu neymar gelse xg nin içine eder, hayır düşük xg çok gol konusunda avrupada ilk 20 ye girecek mertens icardi bile sabriye bağlıyor anlamak mümkün değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiricilik tarafında daha iyisini getiremeyiz. Bitiricilik noksanı diyeceğimiz Batshuayi neler yapıyor. Kaç xg'den kaç gol çıkarıyorlar, biz kaç gol çıkarıyoruz. İnanılmaz.

      Sil
    2. Diyorum ya cidden tez konusu, mantık sahibi beyni olan herjangi birisi şunu anlayamaz izahı yok, yıllardır sürmesinin futbol dünyasında örneğide yok

      Sil
    3. Abi tedirginlik var ne yaparsak yapalim maçı bize kazandirtmazlar psikolojosi hemen vurmayi sagliyor, halbuki Mata, Mertens gibi oyuncular hep en iyi zamanda vuran oyuncular olmustur bu adamlari.bile etkiledi bu sinsi yapilasmanin üzerimizdeki etkisi.

      Sil
    4. Olmamalı işte. Bu tecrübedeki futbolcular bunu yaşamamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir