21 Ekim 2022 Cuma

Biz niye hakemi yenmek zorundayız?


Ligde 10 hafta geride kaldı ve 10 haftanın her birinde, Galatasaray aleyhine, maçın kaderini tayin edecek nitelikte hakem ve var hataları izledik. Erden Timur "her masadayız" dediğinde, TFF ve MHK'nin olası tutumuna karşı, güçlü duracağımızı düşünmüştüm. 10 hafta boyunca sessiz kaldık maalesef. Bıçağın kemiğe dayandığı değil, parçaladığı noktayız. Erden Timur'un bu çıkışını önemsiyor ve gerekli görüyorum. 

Açıkladığı rakamlarla da her şey ortaya çıkıyor. Sadece Galatasaraylısı değil, haksızlığa karşı durmayı kendine görev bilen herkes bunu görüyor. 9 maçın 5 tanesinin var hakemi aynı ve bizler "var skandallarını" konuşuyoruz. Oynanan maçlarda da, neredeyse sadece 2 hakem üzerinden dönüyoruz. Yapay zekayla bu atamalar yapılıyor deniyor ya, bu yapay zeka, bizi aşağı çekmek için programlanmış olmalı. Bu atamaların başka bir amacı olamaz.

Ligdeki tüm hücum istatistiklerinde en iyilerden biriyiz. Hatta çoğunda da en iyiyiz. Çıkın kullanılan penaltıları, akan oyundaki xg'miz de herkesin önündedir. Penaltıları ekleyince, Fenerbahçe öne çıkıyor. Sana hak ettiğin penaltılar verilmiyor ki. Verilse zaten başka şeyler konuşacaksın. Kaybettiğin puanları kaybetmeyecektin belki de. Her maçta, mutlaka verilmeyen 1 penaltıyı konuşuyoruz. Var, lehimize 1 karar dahi vermedi ve vermesi gereken birçok karar vardı.

Bir de diyorlar ki, saha içine odaklanın. Saha içindeyiz zaten, en iyi tabloda dahi takımı ve hocayı yerden yere vuruyoruz. Keşke herkes, bizler kadar eleştiri yapabilse. Saha içine odaklanmak, haksızlığa sesiz kalmak mı? Biz neden hakemi yenmek zorundayız? Ülke şartları buna zorunlu kılsa da, adil değil. Saha içinde en güçlü sen olacaksın ki, bu tarz hatalara karşı da ayakta kalabilesin. Handikapla oynuyoruz yani. Adil bir yarışma ortamında, tablo bu olmayacaktı.

10 yorum:

  1. Çok geç kaldı yönetim bu konuda. İlk hatada yangın çıkarmak lazımdı. Ne yazık ki bu ülkenin futbol dinamikleri bunu gerektiriyor. Okan hoca, Fatih hoca gibi değil. Hakemi konuşuyor ama 10 hafta ceza alacak seviyede kükremiyor. Yönetimin muhakkak ama muhakkak sürekli baskı altına alması lazım TFF'yi, MHK'yı. Bu demek değil ki bizi kayırsınlar sahada, hayır, adil olsunlar yeter. 10 hafta boyunca kurallar olması gerektiği gibi işleseydi, muhtemelen sadece 1 mağlubiyet ile zirvede olacaktık. Yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en başından sesimi çıkarır ve tepkimin ardında dururdum. 10. haftada olacak işler değil.

      Sil
  2. değiliz. ama 5 maçlık bir periyot düşünelim. 2 maç iyi oynar kazanırsın, 1 maç vasat oynarsın yener ya da berabere kalırsın, 2 maç hakem doğrar sen de tepki verirsin. 5 maçın hepsinde kötü oynarsan hakem muhabbeti sıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz kafalar, gerçekten. Kayserispor maçı hariç, oynadığın oyun ile puan kaybettiğin o maçları kazanmayı hak ettin. Kaybettiğin Kayserispor maçında dahi, ilk dakika penaltın verilse belki sonuç değişecek. Bu Ahmet Ercanlar ağzı, hele ki bir Galatasaraylıdan çıkıyorsa (öyle olduğunuzu düşünüyorum), inanılmaz..

      Sil
  3. Adsız kardeş sen hangi dünyada yaşıyorsun? Bir tek kayseri maçında kötüydük. O da bir zahmet hocanın kredisi olsun. Bu kadar gaddarca eleştirmeyin. Yazık günah.

    YanıtlaSil
  4. Sene başından beri doğru düzgün maçımız yok. Önce iyi oyun sonra hakem. Kötü oynayan takımın hakem demeye hakkı yok. 10 maçta doğru düzgün hiçbir şey yapamayıp sonra da hakemden şikayet etmek saçma. Yönetim boş işlerle uğraşıyor. Amaç hedef saptırmak tepkiyi başka yerlere yöneltmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun anlamında kazanacağın maçlar, rakipten daha iyiydin ama elbette daha iyisi olmalı. Hakemden şikayet etmek saçma değil, tam aksine olması gereken. Her maça tesir ediyorlar.

      Sil
  5. Maalesef Türkiye 'de bu tür haksızlıklar olabiliyor.İnan Kıraç 'in şampiyonluk için söylediği sözler de ciddi soru işareti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir