21 Ekim 2022 Cuma

Böyle bir maçta dahi kötü oynamak meziyet ister


Kastamonuspor karşısında 7-0'lık galibiyet aldık ve böyle bir maçta dahi kötü oynamak meziyet ister. van Aanholt, önlenemez düşüşüne devam etmekte. Kafada burayı bitirmiş gibi görünüyor. Taraftar ise onu bitireli bir süre oluyor. Kağıt üzerinde, eldeki en iyi sol bek gibi görünse de, artık bunun sahaya yansıması yok. Galatasaray'ın sol beki problemli ve Ocak ayı transferinde olmazsa olmazı bu pozisyon olacak. İyi bir hamleye ihtiyacımız var.

Fatih Hoca dönemi Avrupa'da iyiydi. Geçiş oynuyorduk, o da işin savunma tarafında öne çıkıyordu. Torrent dönemi ise hücumda da var oldu, Kerem Aktürkoğlu ile birlikte iyi bir uyumu vardı. İşin kötü yanı, sadece o kanadın gelişmiş olması. Okan Hoca dönemi ise, sol bek hamlesi konuşulmasına rağmen, iddialı bir hamle yapılmadı. Kazımcan Karataş, gelecek için, biraz da "ya tutarsa" hamlesiydi. van Aanholt'a güvenildi biraz da. 

Şu ana kadar, güveni boşa çıkardı. Savunma tarafında yine ayakta kaldığı anlar var da, hücumda hiç katkısı yok. 7-0'lık maçta dahi, hücum katkısı veremez halde. Sağda Boey yükseldi, Dubois ciddi kalite. Solda ise güvenebileceğin kimse yok. Kazımcan Karataş oynar derken, onun da zamana ihtiyacı var. Sol bek için transfere ihtiyaç var. Bunun öncesinde de, van Aanholt ile yolları ayırmak gerekiyor. Ocak ayında, bu ayrılığı bekliyorum.

Bekleri hücuma katmaya çalışıyoruz. Hocanın oyun düzeninde, bek etkisi mühim. Başakşehir dönemi, Clichy'i nasıl kullandığını hatırlayın. Sağda Caicara, solda da Clichy ile müthiş iş çıkarıyordu. Sağdan o etkiyi alıyoruz da, solda van Aanholt'un yükselmesini bekliyordum. O tecrübesi var çünkü. Biz ise, o etkisizlik yüzünden, sol tarafa dönemiyoruz bile. Bu da, sol önde oynayan futbolcunun performansını düşüren etmenlerden biri.

4 yorum:

  1. Hocanın hatası şu. Bu adamdan vazgeçtin, 2 maç önce kenara aldın 1 maç önce tribüne çektin. Kastamonu maçında eldeki sol bek oyuncuları sahada olmalıydı. Kazımcan değilse Emre çünkü belli ki devreye kadar bu oyuncular bizi getirecek Dubois bakmaz sadece orası sakatlık var cezası var. Hazırda oyuncu bekletmeli. Bunuda biz görmeyelim artık. Patric ile olmayacak bu seviyede bile sırıtıyorsa. Israr sebebini anlamıyorum. Kaldı ki hala inanmıyorum bu kadar kötü durumda olmasına taktik ile ilgili bir problem de olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalarda ayrılık varsa, artık zorlamanın, şans vermenin manası yok. Kullanmak istediğini kullan, alıştır. Ben inanıyorum kötü durumda olduğuna. Torrent ile yükseldi de, takım 13. ligi bitirdi.

      Sil
  2. Hocanın bekleri tamamen çizgide kullanmak istemesi Van Aanholta uymuyor o yüzden iyice köyü gözüküyor bence Aanholt içe girip orta sahalaşan profile daha uygun torrent döneminde bu şekilde fark yaratmıştı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir