22 Ekim 2022 Cumartesi

Galatasaray adına en uygun formasyonun 4-3-3 olacağını düşünüyorum


Kastamonuspor maçındaki 4-4-2'yi oynayabilmek zor. Forvet yapımızın bu formasyon adına uymadığını düşünüyorum. 4-2-3-1'le devam ediyorduk, orada da istediğimiz neticeyi tam anlamıyla alamadık. Galatasaray adına en uygun formasyonun 4-3-3 olacağını düşünüyorum. 11 için +3 yerli ayarlamasında da, Berkan Kutlu ciddi bir alternatif. Bu kadar da yabana atmamak lazım. Sol beki yerli yapamıyorsan, orta sahada ona yer verebilirsin.

Berkan Kutlu'yu sol bek kullanma gibi hayaller olsa da, bu da uygulanmayacak sanki. O pozisyonda izlemediğim için de yorum yapamam. Portekiz ile oynanan Milli maçta, 3'lü savunmanın sol kanadıydı. 4'lü savunmada bek oynamak başka. Kanatlarda 1 yabancı kullanabilmenin yolu, ekstra yerliyi sahaya atabilmek. Sol bekte denesek de, devamı zor görünüyor. Berkan Kutlu'nun Kastamonuspor karşısındaki performansını geçtim, bu sezon sonradan oyuna dahil olduğu her maçta iyiydi.

4-3-3 içinde, Torreira ve Oliveira arasında iyi bir tamamlayıcı olabilir. İyi futbolcuların arasında da, ekstra işlere girmeden, görevini en iyi şekilde uygular. Rashica forma girecek, kanatlarda mutlaka yeri var. Kerem Aktürkoğlu da biraz toparlamış gibi göründü, onu da sol kanatta izleriz. Bir kanadın kat ederken, diğer kanat ise çizgiyi kullanabilirse, oyuna da yön katmış olursun. Çizgide oynayacak bir kanat, forvetini beslemek açısından da değerli.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Dubois
Torreira Berkan Oliveira
Rashica Icardi Kerem

Alanyaspor karşısında beklediğim 11 bu şekilde. Oliveira da bu takımın olmazsa olmazı mesela. Mertens ve Mata gibi isimler, şu aşamada kenardan gelerek etki edeceklerdir. Biraz daha hareket ve tempo anlamında, böyle bir kadro şart görünüyor. Kanatlarda yabancı kullanabilmek adına da, yerli dengesi başka türlü oluşmuyor. Umarım iyi bir sonuç alır ve artık daha gollü maçlar izleyebiliriz. Dünya Kupası arasına kadar, en iyi şekilde devam etmeliyiz.

8 yorum:

  1. peki bu formasyon ve bu kadro şampiyonluk için yeterlimidir ve giresun&kayseri kazalarının tekrarı olabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmek lazım, bir şey demem. Benim kafamda bu kurgu daha çok oturuyor. Eldeki malzeme ve mevcut duruma bakarak yazıyorum.

      Sil
  2. (Emre)
    Bence daha hareketli ve tempolu kadro icin 9 numara Mertens olmali. Oyunu yavaslatan isim Icardi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da farklı bir oyun formatı ister. Sahte 9'lu düzenlerde, Okan Hocayı hiç görmedim.

      Sil
    2. (Emre)
      Abi sahte 9 kastetmiyorum ki. Mertens rakip arkasina da kosu atar, top da tutar eger hoca isterse. Niye illa sahte 9 oluyor Mertens i tek forvet yazinca?

      Sil
    3. Mertens topu ayağına ister, savunma arkasına koşu atmaz. O koşuyu Icardi atar, Mertens o özellikli değil. Sen onu en ileri uca, tek başına koyarsan, sahte 9 gibi oynar. Adamın özelliği bu.

      Sil
  3. Bence 4-3-3 olmalı ve forvet Mertens olmalı. Berkan ortasahada çok dinamik ve etkili bir oyuncu.Onun varlığı takıma tempo kazandırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens yorumumu, bir üst yorumda yazdım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir