30 Ekim 2022 Pazar

Emin Bayram, Alpaslan Öztürk'ün gerisinde mi?


Altyapıdan gelen futbolcuların hepsinin, Ozan Kabak potansiyelinde olması beklenmemeli. Beklenti bu mu bilmiyorum da, geleceklerine yönelik "büyük" hayaller kuruluyor. Benim esas beklentim, en azından yerli rotasyonunu "altyapıdan" yükselecek isimlerle oluşturmak. Çok kritik hamleler dışında da, rotasyona "yerli" futbolcu transfer etmemek. Emin Bayram / Metehan Baltacı 2'lisinin stoper rotasyonunda yer almasını bu açıdan önemsiyorum.

Emin Bayram, 3. stoper konumuna yükseldi de. Yaz dönemi "yerli stoper hamlesi" konuşulsa da, eldeki isimlerle devam etmek önemliydi. Şöyle düşünün. Geçen sezon, Alpaslan Öztürk transfer edildi. Bugün forma şansı bulan Emin Bayram, Alpaslan Öztürk'ün gerisinde mi? Fazlasıyla önünde olduğunu düşünüyorum. Bence aldığı şansları da iyi değerlendiriyor. Hakemlerin "kıyım" politikası, Abdülkerim Bardakcı'ya kariyerinin ilk kırmızı kartlarını gösteriyor. Emin Bayram da orayı iyi doldurdu.

Abdülkerim Bardakcı, farklı bir stoper tabi. Sol ayaklı, geriden iyi oyun kuruyor, topla çıkabiliyor, baskı kurduğun anlarda elini rahatlatıyor. Baskı kurduğunda, Nelsson çok çakılı kalıyor mesela, orta sahaya yaklaşmıyor. Emin Bayram da, baskı aradığın anlarda, orta sahaya sık sık yaklaştı. Sol stoperde oynaması handikap tabi, sol ayağı hiç yok. Sağ stoper gibi oynasa, eminim ki daha iyi performans gösterecektir.

Emin Bayram'la alakalı uç hayallerim de yok. Bence yıllarını Galatasaray'da geçirecek ve bu da iyi bir kariyer. Necip Uysal, Sabri Sarıoğlu gibi futbolcuları hor görmeyin. Bu tarz isimlerin, yıllarca bir kulüpte devam etmesi değerliydi. Rotasyonu oluşturup, elini rahatlattılar. Emin Bayram'ın belki potansiyeli daha parlaktır, müthiş işler de yapabilir. En kötü tabloda dahi, bu takımda yeri olacaktır. Okan Hoca'nın önemsediğim hareketlerinden biri.

8 yorum:

  1. Yooo niye gerisinde olsun. Hatta pek çok açıdan daha iyi .öncelikle en önemli özelliği kendi futbolcumuz olması. Altyapıdan yetişmiş emek vermiş A takıma yükselmiş. Hatta Alpaslan transfer edileceğine Emin bayram daha önce şans bulmaliydi. Kendi oyuncumuza sahip çıkmalıyız malum son zamanlarda çok fazla genç oyuncu kaybettik.

    YanıtlaSil
  2. Ben emin bayramın sertleşip biraz daha proaktif olması durumunda çok çok üst seviyelere çıkabileceğini düşünüyorum. Stoper konusu böyledir bir anda çok üst seviye takımlarda kendini görebilirsin mesela varane fransa sıradan bir takımdan direkt madrid yaptı, ortasaha kanat ve forvetler konusunda daha bir rüştünü ispat etmeli, stoperde ise belirli bir seviyede olman ve genç olmak çok büyük transferler için yeterli olur. Ajax bile ahmetcanın gösterdiği azıcık potansiyel için 10 milyon euro ödedi, ki bence emin şuanki seviyesi daha yüksek. Ben eminin çok üst seviyelere çıkacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç daha, gelişecektir. Yine de mevcut özellikleriyle dahi, iyi bir alternatif olarak kalmaya devam edecektir.

      Sil
  3. Bence kesinlikle degil Emin gayet iyi oyuncu yetenek eşigi olarak da Alpaslandan ilride ama pişmesi gerek cok kritik hatalar yapabiliyor.

    YanıtlaSil
  4. Eminde ısrar etmek gerekiyor. Çok genç bu takımın 1. Stoperi dahi olabilir. O potansiyele sahip. Zekasıyla oynayan bir stoper. Bazen kafasındakini sahaya yansıtamıyor bu da hata olarak eksi yazıyor kendisine. Uç bir potansiyel olarak görüyorum kendisini. Ayağı da çok temiz. Hava hakimiyeti çok güçlü. Maç tecrübesi de var sadece Süperlig seviyesinde biraz süre verilmeli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir