29 Ekim 2022 Cumartesi

Emre Taşdemir bu görüntüsüyle, yerli rotasyonuna +1 yazdı


Emre Taşdemir'den yana beklentimin olmadığını yazıyordum. Kazımcan Karataş döndüğünde, sol bekteki tercihim o olacaktır. Yine de, Emre Taşdemir'in beklentimin çok yukarısında olduğunu söyleyebilirim. İlk yarıdaki görüntüsü beni biraz korkutsa da, o etkisizliği Kerem Aktürkoğlu'na yazmak lazım. Bu iş biraz da "paket" gibi. Öndeki kanat ile bekin uyumu önemli. Rashica sol kanada geçtiğinde, Emre Taşdemir de büyüdü.

Kolay değil. En son ne zaman oynadı hatırlamıyorum bile. Giresunspor dönemi koca bir hayal kırıklığıydı. Onun öncesinde de, Galatasaray günleri bir var, bir yok şekilde. Bursaspor günlerinde büyük bir potansiyeldi. Sık ve büyük sakatlıklar yaşadı, bu da onu geriye götürdü. Fatih Hocanın tanıdığı isimleri takıma kazandırmasını biliyoruz. Emre Taşdemir boşa çıkınca da aldı, denedi. Yer yer katkı da aldı. Yine beklentimin üstüne çıktığı dönemleri olmuştu.

Yaz dönemi geldiğinde, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıyordum. Birçok isim gitti, onun da gitmesi beklendi ama takımda kaldı. Rezerv Lig maçlarında da yer aldı. Başkası olsa, orada oynamak istemez. Kendisini hazır tutmak istemesinin artısını da, Karagümrük karşısında 11 oynayarak aldı. Okan Hoca, x pozisyonda eksiklik yaşanırken, kimseyi devşirmeyi düşünmüyor. O pozisyonun futbolcusu kimse, formayı ona veriyor. Bu da iyi bir özellik.

Emre Taşdemir'in sol bek oynamasının yanında, Emin Bayram'ın sol stoper oluşu da risk gibi duruyordu. van Aanholt'un varlığına rağmen, Rashica'dan ödün vermedi Okan Hoca ve bence doğrusu da buydu. Bazısı "kalede Okan Kocuk olmalı" diyor da, o iş büyük bir şov. Muslera bu kadar iyi durumdayken asla kesilemez. Kestiğinde de cezayı keserler. Emre Taşdemir bu görüntüsüyle, yerli rotasyonuna +1 yazdı.

19 yorum:

  1. Sonuçta takımda kalmış bir futbolcu. Kesinlikle devşirmelerle uğraşmak yerine Emre'ye şans verilmeliydi. Umarım Kazımcan'la güzel bir rotasyon oluştururlar solbek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yerli rotasyonu kurabilsek, içeriden müthiş kazanım olacaktır.

      Sil
  2. hem emre hem de kazımcan ; ikisi de yetersiz bence ama illa birini oynatacaksak bu emte taşdemir olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Kazımcan Karataş oynamalı.

      Sil
    2. Eğer sol stoper Abdülkerim olmadığında emin bayram olacaksa yanında mutlaka pva oynamalı. Emin solda biraz aksıyor pva nin da savunma yönü gayet iyi. Pva nin önüne de barış alper oynatilabilir. Böyle bir durumda da maçın ilerleyen dakikalarinda yani skor garantilenebilirse pva yerine kazimcan oyuna girer ve maç eksiği kapatılmaya çalışılır.

      Sil
    3. Aanholt, kafada bitirmiş artık burayı.

      Sil
  3. Emre Taşdemir sakatlıklar ile geriye gitti ama geri dönüşü azimli olduğunu ve çalıştığı gösterir.Okan Hoca'nın daha çok değerlendirmesi sürpriz olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu geri dönüş, futbolcu açısından değerli.

      Sil
  4. Çok büyük potansiyeldi gençliğinde. Milli takımıda gördü genç yaşında potansiyeline sakatlıklar yüzünden bir türlü ulaşamadı. Ama şans verildiğinde bu denli azimli olması beni çok memnun ediyor. Ayrıca üzülüyorum o sakatlıkları yaşamasa belki de çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Derin rotasyonda iyiki kalmış. Üstüne koymaya devam ederse sezonu 1. Sol bek olarak bile bitirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önü fazlasıyla açıktı. Fatih Hoca da, futbolcu 18 - 19 yaşlarındayken, A Milli Takım'da yer veriyordu.

      Sil
  5. Emre Tasdemir sorunsuz ve iyi bir karakter, görünen o ki azimli de, gol sevincinden de belli oluyor zaten.
    Bu adamin ciddi maç eksigi var bir de eger form tutarsa 1. Sol bek olur çok net Kazimcan tecrube kazanincaya kadar yerli rotasyonunu da kurmuş olursun, umarim Emre yeniden sakatlanmaz ve üzerine koyarak devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azmini, çalışkanlığını bugünlerde görüyorum ben.

      Sil
  6. 1 gol 1 asist yapması çok değerli ama en az 4 tane ben saydım çok kolay ortaları dağa taşa dışarı attı. Hala kazımcanda ısrar edilmeli, kazımcan kötüyken yada sakatken emre tercih edilmeli diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ilk tercih Kazımcan olmalı ama şu maçta da Taşdemir'i asla eleştirmem.

      Sil
    2. Abi sen sirf orta üzerinden Emre'yi elestirmissin ama Icardiye verdiyi kafa pasi ya da Mata'ya verdigi asisti de unutmayalim ayrica Emre topla ileri cikarken cok rahat ve pozisyon almada cok daha iyi Kazimcan'a göre, Kazimcan'in fundamental büyük eksikleri var Emre Tasdemir'in ise sadece maç eksigi var.

      Sil
    3. Katılıyorum emrenin ortaları birazda maç temposu olmadığı için kötüydü ve pozisyon bilgiside kazımcanda çok çok iyi ama yazmadığım ama düşündüğüm 1 sebep daha var sakatlık konusunda güvenilmez 3 maç olur 2 maç olmaz en azından kazımcanda ısrar edip seviye atlamasını hızlandırmalıyız emre zaten arada oynasa bile hem belli bir seviye katkı verir ama kazımcan oynmayarak o katkının yarısını veremez bunlar düşündüğüm ama yazmadığım şimdi yazmış olduğum nedenler

      Sil
    4. Maç eksiği bol, bunların hepsi etmen. Düzelemeyecek işler değil o kısımlar. Asisti de vardı. Kazımcan Karataş, ciddi potansiyel. Fiziğiyle ve temposuyla da önde.

      Sil
    5. Aslinda ayni şeyi söylüyoruz Emre ile Kazimcan'i rekabete sokup ikisinin de eksiklerini giderebilirsek mükemmel olur bizim icin yoksa Kazimcan'daki serilik ve potansiyel farkli ona ben de katiliyorum ama Emre Tasdemir'i bu sefer cok dikkatli izledim ayagina top geldigi an çok daha rahat ilerliyor Kazimcan'a göre, Emre çok daha akici geliyor gözüme hep ileri gitmek istiyor o duraksama nerede ne yaparim korkusu yok Emre Tasdemir'de, Kazimcan da o seviyeye gelince zaten alir formayi, ayaklarina daha hakim gördügüm kadariyla.

      Sil
    6. Tecrübesi var çünkü, o yüzden. Potansiyeli oynatmazsan, nasıl tecrübe kazanacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir