29 Ekim 2022 Cumartesi

Forma bir şekilde ona geliyor ve sonradan oyuna girdiği maçlarda da fena iş çıkarmadı


Barış Alper Yılmaz, sonradan da olsa, sık şans bulmaya başladı. Forma bir şekilde ona geliyor ve sonradan oyuna girdiği maçlarda da fena iş çıkarmadı. Hareketli, çalışkan, takımın havasını değiştiriyor. Karagümrük'ün 2. yarıda kapanacağını düşünerek, Barış Alper Yılmaz hamlesi beni düşündürmüştü. Biraz daha pas yapabilen, teknik bir isim oyuna girebilirdi diye bekledim. Alan bulmak zor olabilirdi. Barış Alper Yılmaz ise, dar alanda da iyi iş çıkartabileceğini gösterdi.

2. yarıya girerken, Yunus Akgün'ün tercih edilmesini beklerdim. Yukarıda yazdığımın özeti bu. Daha bitirici, gole yakın, teknik bir kanat. Seni rakip yarı sahada tutmak adına ideal isimlerden. Barış Alper Yılmaz ise, daha hareketli, çalışkan bir kanat. Hoca bu hamlesi ile, hem hareketliliği arttırmayı, hem de ön alan baskısını düşünmüş. O işi de iyi yaptı. Rashica'nın sağ kanattaki rolünü üstlendi ve takımı çizgiden iyi taşıdı.

Rashica'nın görüntüsü de çok iyi. 2 maçtır, takımın en önemli hücum kozu neredeyse. Her 2 kanatta da o etkiyi gösteriyor. Ön alanda preste var, çok çalışkan, topu taşıyor, rakip eksiltiyor, gole yakın. Sağda çizgide seni sürükler, solda kat eder. Yarın öbür gün zorlandığında, forvete ya da beke dahi atarsın. Bu istikrarını bekliyordum gerçi, çok iyi futbolcu. Onca iddialı transfer arasında, adını pek konuşmasak da, en faydalılardan biri olacak.

Barış Alper Yılmaz ise form olarak Kerem Aktürkoğlu'nun önüne geçmek üzere. Beşiktaş maçında 11 başlarsa şaşırmayacağım. Daha çalışkan çünkü, fizik olarak daha diri. Ön alanda aradığın o baskı ve pres adına da elini güçlendirir. Ön alandaki baskıyı hedefliyorsan, bu tarz bir hamle gerekebilir. Karagümrük maçının 2. yarısındaki dönüşümün mimarlarından. Sola Rashica kayınca, Emre Taşdemir'in de etkisi yükseldi.

6 yorum:

  1. Hatta oyuna girdikten sonra mertensin pasında Rashia nın kaçırdığı pozisyonda presi yapıp topu kazanan da kendisiydi. Defansa destek konusunda da çok iyi işler çıkarıyor ama. Beşiktaş karşısında sahada olmalı mı emin değilim. Rashia Yunus daha yakın duruyor sanki bana. Hocanın 4-2-3-1 den vazgeçmeyişi. Topu önde tutmamıza engel oluyor. Yunus ve Rashia ile bunu başarabiliriz. Icardi beslenemiyor. Topu oraya taşıyamıyoruz. Mertens kaleden uzak kalıyor. Kaldı ki Mertensi bu şekilde kullanmaktansa Matayı kullanmak çok daha iyi olacaktır. Yada Torreira Midstjö Olivera çok daha iyi olacaktır. Mertens patlayıcı güç olarak kenardan gelebilir. 4-4-2 de harika bir başarı yakalayıp tekrar Garip görüntüye dönmemizi anlamış değilim. İşte hocayı inadı konusunda eleştiririm. Nedir yani tüm oyuncularından verim alacakken bir anda yine uygun olmayan şekilde konumlandırıyoruz. Mertens gibi oyuncuyu kullanamıyoruz. Saha içinde tüm yaptıkları olumlu elinden geleni yapıyor lakin onu 9,5 numara gibi kullanmaya başladığımızda etkisi 2 3 kat artıyor oynuyor oynatıyor. Kaleden uzaklaştığında hücüm etkisi de düşüyor. Rakip 10 kişi kalmasa Karagümrük maçını alabilir miydik emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alan baskı ve enerjisi değerli. Topla ilişkisi de bence düzelmeye başladı. Oyuna girip, çok iyi performanslar veriyor.

      Sil
  2. Çok iyi tespitler özellikle katildigim noktalar; son birkaç maç Rashica takimin en iyisiydi, Bariş Alper Kerem'den daha formda ve fizik olarak daha iyi.
    Besiktas macinda solda Rashica sagda Yunus cikabiliriz ve bence dogru kurgu da bu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, şaşırtıcı olmaz. 2 kat eden kanat tabii de, Rashica birçok role uygun.

      Sil
  3. Top kontrolü zayıf, oyun bilgisi düşük gibi yorumları okudukça anlayamıyorum arkadaşlar, bu çocukta dinamizim var patlayıcı hız var topsuz koşu var zaten top kontrolü ve oyun bilgiside olsa 15-20 milyon euro ve kerem ve yunustan daha ileri seviyede olur şuanki hali bile değerli ve gelişmeye açık olduğunu top hakimiyeti konusunda gelişeciğini gösteriyor. Israrla denenmeli ama yusuf sakatlıktan dönünce sürelerinin azalacığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisinin bizde işi olmuyor elbette. Bizdeki potansiyel bu. Bir yerlerde defolar, eksikler olacak mutlaka :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir