20 Ekim 2022 Perşembe

Kastamonuspor karşısında 7 gol atmış olsak da, 4-4-2 bizim adımıza riskli düzen


4-4-2, bizim adımıza riskli bir düzen. Elimizde de, bu formasyona uygun bir oyuncu grubu olduğunu düşünmüyorum. Özellikle de forvet tarafında. Okan Hoca da her fırsatta, 3 forvetin tarzlarının birbirine benzediğini dile getiriyor. Daha hızlı ve atletik özellikleri olan bir forvet istediğini biliyoruz. O olsa 4-4-2 oynar mıydı, onu da bilmiyorum. Başakşehir'de bu formasyonu sık sık kullanırken, elinde Crivelli gibi bir canavar, Gulbrassen gibi de hızlı ve çalışkan bir forvet vardı.

Gomis, Seferovic ya da Icardi'nin ön alanda efor sarf etmesi zor. Eski Seferovic gösterirdi de, bu hali o görüntünün uzağında ve toparlayacak gibi durmuyor. Icardi, net bir bitirici. Bambaşka bir tarz o. Gomis ise elinden geldiğince oyun içi katkı veriyor ama yaşı var. Kastamonuspor karşısında, bir forvet oyuna ne kadar katkı verebilirse, o kadar verdi. Müthiş bir oyun içi katkıydı. Gol atmaktan öte, attırmak için oynadı ve hücumun en önemli ismiydi.

Adana Demirspor deplasmanında ise yokları oynuyordu. O istikrarı göstermemesini, yaşı kaynaklı anlarım. Mertens tarzı isimler de ön alanda ancak 2. forvet olur. O da bitiriciliğiyle ön plana çıkar da, yanında ona duvar olabilecek, daha çalışkan bir isimle tatlı dururdu. 4-4-2 zor yani. Orta saha ve kanatları kurtarırsın da, forvet rotasyonu ne kadar geniş olursa olsun, bu formasyon için uygun diyemem.

Okan Hoca, kimseyi küstürmeyelim diyor. Kastamonuspor karşısındaki çift forvetin anlamı bu. 3 isim de şans bulsun peşinde. Giresunspor karşısında çift forvete dönerken, orta sahayı boşaltmıştı. Ana olan olarak bunu denese, Torreira / Oliveira ile oynamak durumunda. Berkan Kutlu'yu, +3 yerlinin zorunda olduğu yerde çok fazla kenarda tutmamak gerektiğini düşünüyorum. 4-4-2 ile, ilk 11 için, yerli ayarlaması kolay olmaz.

2 yorum:

  1. Kastamonu maçını baz alıp ligde de böyle oynamaya kalkarsak bu hafta da eli boş kalırız.
    Üçlü orta saha oturtulmali. Galatasaray oyuna hakim olamıyor bir şekilde. Oyuna hakim olmak zorundayız. Bu da merkezi kalabalık tutmakla olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 adına, forvet oyuncu profillerimiz uygun değil bana göre. Çalışkan bir isim bulamıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir