27 Ekim 2022 Perşembe

Kendi kaybetti, Galatasaray değil


Emir Tintiş'in Karagümrük'e imzası, transfer döneminin ilk günlerinde bizi bir sallamıştı. Gençlerin, sözleşme bitimi gitmesine alışığız da, onların tercihi genelde Avrupa olurdu. Buna da saygı duyardım. Burada şans bulamayacağına inanan genç, Avrupa şansını kullanmak istiyordu. Sonuçta hedeftir bu, saygı duymak gerekir. Galatasaray'da şans bulamayacağına inanıp, geleceğini Karagümrük'te görmek ise, plansızlığın ürünüdür. Bugün geldiğin noktaya da bakınca.

Ligin ilk maçında 11'deydi ve stoper olarak oynadı. Acaba yeni bir kazanım mı derken, geri kalan haftalarda 1 dakikası bile yok. Menajer ağına düşmenin kötü yanları. Yönetim ve teknik direktör değişmiş, yeni bir yapılanma içine girecek takım. Sana ise gelip, ben listeyi gördüm, adın kamp kadrosunda yok diye geliyorlar. Kamp kadrosunu gördünüz değil mi? Çoğu genci izledik, hala izliyoruz.

Sol bek bir de en zayıf karnımız. Gençler arasında en çok şansı olacak isim de Emir Tintiş'ti. van Aanholt sallanıyor, yerli zorunluluğu var. Sol bek alternatiflerine bakınca da, önün açık. Kampta iyi performans gösterecektin belki de, yerli bir sol bek alınmayacaktı. Şu an, gider dediğimiz Emre Taşdemir'in dahi şansı var. Emir Tintiş takımda olsa, Karagümrük'te olduğundan daha çok şansı vardı. Önü olabildiğince açıktı.

Planlayamadı işte. Planlatmadılar daha doğrusu. Öyle bir menajeri var ki, Galatasaray intikamıyla yanıp tutuşuyor. Futbolcusunu Avrupa'ya değil, Karagümrük'e götürdü. Hadi gittiği takımda banko oynayacak ve sözleşmesine de çıkış maddesi ekletti diyelim. Bu da yok ki. Neyin planlamasıydı bu? Bekle biraz Galatasaray'ı, Yönetim yeni gelmiş, 2. günden böyle bir karar alıyorsun. Yapılanma ne olacak, hoca kim, senin için ne düşünüyorlar sormadın bile. Kendi kaybetti, Galatasaray değil.

6 yorum:

  1. İyi oyuncu kendini heryerde gösterir.Olmadan oldum demeyeceksin.Diğer örnek Mustafa Kapı.Ads'de kadroya dahi giremiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterir ayrı da, aldığın kararları doğru almak gerekiyor.

      Sil
  2. Menajerinin oyuncağı olan hiçbir oyuncuya üzülmüyorum. Bir bak sana ben menajerim diyen adam bugüne kadar kimi nereye götürmüş ki seni nereye götürecek? Her hıyarım diyene elinde tuzlukla koşuyorlar. Hem Galatasaray kaybediyor, hemde kendileri. Menajer bozuntusuda komisyonunu alıp hayatına devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzülmem. Kendi kendilerini bitiriyorlar. Kulüplere bir şey olmaz.

      Sil
  3. Bir oyuncuyu iki oyuncuyu menajer ayartmasiyla açıklarız ama Emir, Bartug , Mustafa Kapı vs bir trend var son yıllarda. Hiç yakın zamanda altyapıdan çıkıp düzenli sans bulan oyuncu olmayınca , yeni çıkan oyuncular da gelecek görmüyor fırsat bulunca kaçıyor. En son altyapıdan çıkartıp ciddiye alınır bonservisle gönderdiğimiz oyuncuyu hatırlayan var mı ? Arda falan olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'ya gidene bir şey demem, Türkiye'de x takıma imza atanlara derim. Kaçan da fırsat bulamıyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir