11 Ekim 2022 Salı

Kilitlenen maçları da yegane açma aracı


Duran Sargon, Galatasaray'da "duran top antrenörü" olarak ile başlamış. Duran topların arasında, taçlar da var ki, önemli bir nokta. Liverpool'un taç antrenörü konuşuluyordu mesela. Futbol buraya geldi artık, ince detaylar oyunu. Sen de "organizasyonun" kadar büyük olacaksın. Sadece duran toplar değil, kullandığın taçlara dahi önem vereceksin. Organizasyon bu şekilde gelişiyor. Herkes, kendince bir şeylere önlem almaya çalışıyor. Farklılıklar bu detaylarda.

"Duran top" konusu başlı başına olay. Torrent'in ekibinde de, duran top uzmanı olarak tanıttığı bir isim vardı. Nelsson'un Göztepe deplasmanında attığı golü hatırlayın. Ne kadar değerliydi değil mi? Okan Hoca'nın da bu yönde eksik görüp, hamle yapılmasını istemesi önemli. Keşke, sezon öncesinde bu hamle gelseydi. Yine de geç kalınmadı. Galatasaray'ın bu kadar iyi atıcı arasında, duran top zafiyeti yaşamaması lazım.

Birçok iyi atıcı sayarız. Kaleye vuruşlar değil de, kornerler ve içeri kesilen ortalardaki organizasyon sorunu sorun. Zaten uzun bir takım değiliz, belli avantajlarımız yok. Organizasyon ihtiyacı çok daha büyük. Bir de, Abdülkerim Bardakcı gibi duran toplarda gol silahı olabilecek isimlerin var. Konyaspor'daki başarısı ortada. Kesilen ortalarda, onu da hiç kullanamadık. Bu anlamda gelişim sağlamak şart.

Atılan gollerin çoğu, duran toplarla geliyor. Kilitlenen maçları da yegane açma aracı. Taç atışlarına kadar, en ince detaylara giriyoruz. Duran Sargon da umarım alanında iyi bir isimdir. Belli alanda uzmanlaşmaya çalışınca, o konudaki odağınız artıyor. Erden Timur, bu tip konulara önem veriyordu. Başka alanlarda da, bu tarz hareketler gelmeye devam edecektir. Futbol yapılanması, her noktada gelişiyor.

7 yorum:

  1. Çok geriden geliyoruz ancak sonunda bazı adımların atıldığını görmek güzel. İşler iyi gidince ortaya çıkan çakallar gelip her şeyi bozmasın, tek beklentim o şu an için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde, sorun görülen tarafı düzeltmeye çalışıyoruz.

      Sil
  2. Hamle olarak çok dogru ama yeni hocanin CV'sine bakinca dogru isim oldugundan emin degilim bizim seviyemizde degil gibi, özellikle internet yayinlarindan duyduklarim kadariyla cok daha iyi isimler varmis neden özellikle bu hocada karar kilindi orasi yakinda anlasilir. Bunlardan bagimsiz olarak umarim cok basarili olur Duran hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi için tercih etmemişlerdir umarım. Adı "Duran" tabii ki Duran Top uzmanı olacak gibi bir yaklaşım. :D Şaka tabii. En düşük maaşı bu istemiştir muhtemelen. İşini iyi yapsın, kariyer yükselişi bizden olsun umarım.

      Sil
    2. İyi cv'si olanı, getirebilmek de kolay olmuyor. Bu konuda da, cv'ye bakıp, yorumlamak zor.

      Sil
  3. Duran toplar hariç maçın hiçbir bölümünde rakip ceza sahasına o kadar yüklenme şansı olmuyor. Böyle büyük bir şansı yok saymak hiç akıllıca değil zaten. Bunun için adım atılması çok mantıklı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir