5 Ekim 2022 Çarşamba

Sahte 9 ile oynamak, alışkanlık gerektirir


Mertens, faydalı bir futbolcu. Galatasaray'da da iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Yine de, ondan kaynaklı temel beklenti "tabela" üstüne. Henüz gol veya asist katkısı yok. Üretiyor, gol pozisyonlarının içinde. Yine de o tabela gelmedi. Doğru pozisyonda oynadığını da düşünüyorum. Doğru pozisyon içinde, doğru konumu aldıramadığımız için sorun oluştu. Adana Demirspor karşısında, arkada Midtsjö olunca, Mertens biraz daha hücum odağını arttırdı.

Diğer maçlarda, mücadele ve savunma gayretiyle de konuşuyorduk. Mücadele tamam da, savunma gayreti içine bu kadar sokmamak gerekiyordu. Yaş haddi var ve ekonomik kullanabilmek başka bir şey. Aidiyet sahibi tabii, karakterli futbolcu. O mücadeleyi sahada göstermek istiyor. Bu yönüyle de takdir ediyorum. Midtsjö, biraz daha devreye girmeye başlamışken, Mertens'in gol odağı artacak gibi görünüyor. Burada da şöyle bir soru var, forvetin arkasında kim oynamalı?

Mertens'in sahte 9 gibi oynaması, Adana Demirspor maçı özelinde değerliydi. Bence 11'i bu şekilde oluşturmak gerekiyordu. Sonradan buna döndük ve o süre zarfında da katkı aldık. Devamında vazgeçip, Seferovic ile klasik 9'lu görüntüye dönüldü. Sahte 9 ile oynamak, alışkanlık gerektirir. Uyum ve çalışma lazım, zaman gerekiyor. O zamanın bizde olduğunu düşünmüyorum. Icardi, Gomis, Seferovic arasında da, Mertens'i forvet olarak kullanmayız.

Tecrübesi ve o pozisyonda oynama alışkanlığı büyük. Mutlaka katkısı olur da, ben hala, onun adına en doğru pozisyonun "2. forvet" gibi olduğunu düşünüyorum. Orada da Mata var. Midtsjö oynayacaksa, önünde Mata'nın oynaması daha doğru. Sola kayabilir desek, Mata / Mertens / Icardi bir arada da, ekstra savunma yükü demek. Elde bolluk olsa da, sorulacak birçok soru var. Avrupa yok, sadece ligden devam. Haliyle de, derin rotasyon yapabilmek zor.

2 yorum:

  1. Midstjö Torreira Oliviera önüne yazılabilecek en doğru isim Mertens gibi geliyor bana. Oliviera da şut özelliğini kullanabilmek adına bu oyuncular ile oynanırsa çok daha doğru olur gibi. Lanet yabancı sınırı olmasa yemin ederim ateş gibi bir kadro. Sahaya yazdığın tüm isimler ateş eder. Ama Mertens Icardi aynı anda oyunda olması bizi Oliveradan edecek. Oliviera da oyuna katıkısının ne denli fazla olduğunu. Topu ayağına aldığında etrafını ittiğini ve ayağına daha almadan çevre analizini yapmış olduğundan bekletmeden servisini yapması. Vazgeçemiyorum kendisinden. Mata yine son 20 30 dakikanın oyuncusu olarak yazılır. Sol bekte türkleşebilirsek belki kanata Mertens yazılabilir. Ama Rashia da var çok lüks bir kadro var. Ama ilk yazılması gereken oyuncuların başında Olivera var. Mata çok büyük kalite ama kendisi Oliviera gibi adam eksiltmez. Şut çok atmaz. Büyük anahtardır müthiş kilit açar ama kilit açmak için kanat performansları yukarıda olması gerekiyor. Durum buyken Midstjö Oliviera Torreira üçlüsü direnci artırır orta sahada rakibe nefes aldırmaz orda rakibin direncini kırdığımız an zaten oyunu 2. Ve 3. Bölgeye yıkmış oluyorsun. Ordan sonrası bitiricilik. Zaten hep dediğin bir laf var senin ‘Ortasahan kadar varsın’ biz orda harika alternatiflere de sahibiz. Midstjö ayak basmadık yer bırakmıyor. Torreira zaten konuşmaya lüzum yok. Bu ortasaha tandeminde de Barış Alper koşuları çabukluğu çok işimize yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uyumu sağlarsak doğru da, oturtmak için zaman gerekecek. Net set oyunu isteyecek çünkü. O hücum yapısını oluşturmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir