10 Ekim 2022 Pazartesi

Samsunspor'un bundan sonrası, yükseliş içinde olacak


Hüseyin Eroğlu, sezon öncesi de boştaydı. İlk etapta iddialı hocalarla ilgilenirken, ibreyi ona da döndürmek gerekiyordu. Bayram Bektaş, bile bile ladesti ve ilk 5 hafta çöpe atıldı. Neyse ki, 1. Lig'in dinamiklerinde, biraz olsun galibiyet istikrarı kazandığın an, kendini zirvede buluyorsun. Herkes, her yerde puan kaybına müsait. İş işten geçmeden, teknik direktör hamlesi yapıldı ve Samsunspor adına asla geç değil.

Hüseyin Eroğlu da, direkt olarak etki edecek. 2 haftada, hücumun çehresinin ne ölçüde değiştiğini gördük. Yetenekli hücumcular var, ön alandaki kalite yüksek diyorduk. Sorun orta sahanın merkezinde, oradaki alternatifler yetersiz. Yine de, seni ayakta tutabilecek nitelikte. Ön alandaki doğru dizilimi bulduğun an, kalite seni ayakta tutacaktır. Hüseyin Eroğlu da çok fazla arayış içine girmeden, doğru dizilimle devam ediyor.

Bundan öncesinde, 2 hızlı ve açık alan seven kanat ile birlikte oynanıyordu. Sen şampiyonluk hedefleyen bir takımsın ama açık alan kovalıyorsun. Bunu isterken de, Boldrin'den katkı almaya çalışıyorsun. Alamadın haliyle. Hüseyin Eroğlu ise, 4-2-3-1 ile devam edip, sağ tarafa Novikovas'ı yazdı. Oyun kurucu özellikli, topun değerini bilen bir kanat. Seni hücumda tutar, topu taşır, oyun kurulumuna yardımcı olur.

O orada olunca da, Boldrin'in yükü azalır ve daha çok alan bulur. Gençlerbirliği karşısında, Novikovas / Boldrin uyumunu beğendim. Tanque gibi bir forvet, zaten golü buluyor ve ön alanda hem hareketli, hem top tutar. Sola da Harris yerine Fofana'yı yazdığında, ligin en iyi ön alan 4'lüsünü yakalamış oluyorsun. Celil Yüksel geri döndü, orta sahanın merkezinde de bu şekilde nefes alacaksın. İstikrarlı yapı, kendiliğinden oturmuş oluyor.

Beklerin "hücum" karakterli, bu sezon doğru da bir stoper tandemi oluşturdun. Ocak ayında alacağın iyi bir 6 numarayla birlikte, takım eksiksiz oluşuyor ve alternatif sahibisin. Takımın başında da, pozitif oyunu hedefleyen, hücum karakteri yüksek bir isim var. Transfer dönemi bittiğinde, eldeki yapına uygun en iyi teknik adamdı. Ego savaşlarına neyse ki girilmedi de, geç de olsa doğru adım atıldı. Samsunspor'un bundan sonrası, yükseliş içinde olacak.

2 yorum:

  1. Bir konu hariç katılıyorum. Hüseyin eroğlu daha önce yarışmacı takım yönetmedi. Şampiyonluk baskısını bilmez, taraftar baskısını bilmez, işten anlamayan fakat parası bol başkanla diyaloğa nasıl girilir bilmez. Samsunlu oyuncular önümüzdeki 5 maç suç bayram hocadaydı mesajını vermek için ekstra performans verecekler. Fakat daha sonra eskisinden de kötü bir performans bekliyorum. İnşallah sen haklı çıkarsın ne diyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmedi de, Altınordu da dahi yarıştı bu adam. Playoff hattındaydı sürekli, hatta Süper Lig'in kapısına bile geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir