5 Ekim 2022 Çarşamba

Sol bekte yerli kullanılacaksa, sizce kim?


Kanatlarda yabancı kullanabilmenin yolu, 11 için, +1 yerli yazabilmekten geçiyor. Kimi değiştirebiliriz dersek de, tüm odağımız sol bekte. Başka bir pozisyona, ekstra yerli yazabilmek imkansız. Yerli sol bek alternatiflerini düşününce de sıkıntı var. Kazımcan Karataş, o pozisyon için ciddi bir yatırım gibi dursa da, belli ki düşünülmüyor. İdman performansını bilmiyorum da, o vakit niye transfer edildi diye düşünüyorum. Onu görmeden, sol bek için herhangi bir ismin devşirilmesini bilemiyorum.

Emre Taşdemir takımda kaldı. Takımdan ayrılmaya yönelik en zayıf halka olsa da, bir şekilde kaldı. Rezerv Lig ile maçlara çıktı, orası kapanınca da A takıma döndü ve sol bekte 3. alternatif oldu. Giresunspor'da kiralık geçirdiği dönem kayıp. Galatasaray günleri ise, ondan duyulan beklentinin üstündeydi. Yine de yetmedi tabii, alternatif olmaktan öteye geçemezdi. Asıl potansiyeli Bursaspor günlerinde olsa da, yaşadığı sakatlıklar onu çok geriye attı.

Durumunu bilmiyorum da, yeterli olacağını düşünmüyorum. Şu yapıda, Emre Taşdemir'i 11 oynatmak ayrı bir iflas zaten. Kadro planlamasında da bir sorun olduğunu gösterir. Mecburiyet seni bu noktaya itse de, görüntü bu. Onun 11 oynaması, benim için sürpriz olur. Takımda kaldıysa da, ihtimallerden biri elbette. Şu aralar hazırlık maçı oynasak da, sol bek için yapacağımız hamleyi görsek. Bay geçilecek haftada, çok değerli olurdu.

Diğer ihtimalimiz Berkan Kutlu. Onun orada oynayabilme ihtimali de hepimizi cezbediyor. Henüz göremedik tabii. İşin savunma yanını iyi yapar diye düşünüyorum. Hücum tarafında ise, takımın kaliteli yapısı, o açığı kapatabilir. Kazanabilirsek, Berkan Kutlu için de bambaşka bir kariyer başlar. Sol bekte, orta sahada olduğundan, daha değer kazanır. Abdülkerim Bardakcı da sol bek için ihtimal olabilir ama, bu stoper tandemini bozmamak lazım.

13 yorum:

  1. Bence Emre Taşdemir denenebilir. Boey'i de gözden çıkartmıştık, gönderecektik, olmadı, şans verdik, şu an takımı en iyisi. Emre'den böyle bir hikaye beklemiyorum ama ortalama bir performans bile verse, devre arasına kadar kadroya ilk 11'e bir yabancı daha monte etme şansımız doğar. Kadro planlamasında o hatayı yaptık, artık elimizdekilerle çözüm üreteceğiz. Berkan'ın adı çok geçiyor, becerebilir mi emin değilim, savunma yapmak, sadece rakibi karşılamak değil, ofsaytı falan bozmaması lazım. Caner ilk sol bek deneyimini bizde yaşamış ve bir çok kez ofsaytı bozarak takıma zarar vermişti. Sonrasında muazzam bir sol bek kariyeri olsada, stajını bizde yapıp, zararını bize faydasını başkalarına verdi. Berkan antrenman ve hazırlık maçlarında defalarca bu pozisyonda oynatıldıktan sonra sahaya sol bek pozisyonuna atılmalı diye düşünüyorum, eğer illa ki denenecekse. Ancak efsane bir performans almadığımız sürece (bknz: Riera) bu çözümlerin geçici olması gerektiğinide düşünüyorum. Oraya sol bek oynamayı bilen, hocanın sistemine uygun bir bek transfer etmeli ve alternatifinide hazırlamalıyız. Takımında 3 tane sol bek var, sağ beki oynatıyoruz orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir ve Boey farklı tabii. Yine de görmeden bir şey diyemem. İzlemek lazım. Hazırlık maçı olsa avantaj olacaktı.

      Sil
  2. ah emre ah iyi futbolcusun ama hep sakatsın. sağlam emre ile ligin dengeleri değişirdi.. daha 27 yaşında bi de.

    YanıtlaSil
  3. Ben dusunmeden Emre Tasdemir derim, sakat degilse cok yetenekli ve listedekilerin hepsinden tecrübe ve yetenek olarak ileride orjinal yerinde oynayan bir bektir.
    Emre Tasdemir'i oynatmak plansizliktir onu da kabul ederim ama Boey'in kamplara alinmadan son anda kalmasi ve takimin yildizi olmasi kadar buyuk plansizlik degildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ek olarak Emre Tasdemir icin Giresun'da kadroya giremedi vs deniliyor ama cok büyük ailevi sorunlar yasadigini acikladilar o dönemlerde saniyorum Orhan Uluca'nin bir Youtube yayinindaydi o bakimdan bu oyuncuya haksizlik ediliyor diye düsünuyorum.

      Sil
    2. Derim de, güvenemiyorum ki. Uzun zamandır piyasada yok. Yoksa tarz olarak, en aranan isim.

      Sil
  4. Oturmuş defans hattımızı bozulmasından endişe ediyorum yoksa ilerisi için kazımcan va denenebilir ama kazımcan topla kötü çıkışta sorun yaratır, emre 3 maç form tutar 5 maç olmaz güvenilmez ve yetersiz. Berkan sıçrama ve ivmelenme konusunda cidden çok kötü buna bek pozisyonunda acemiliği eklenirse nasıl olur inanın bilemiyorum ama denenebilir tek geçer durum 3lü gibi durduğumuz için abdül sol bek metehan/emin stoper yapsak bundada sayıca stoper eksiğimiz var ve yine oturmuş defans hattımızıda bozabiliriz. Çok karışık bir durum malesef bir şeyi yaparken diğerini yıkmak zorunda kalıyoruz yabancı kuralı ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozulacağını sanmıyorum. Orta saha yapın güçlendi çünkü. Midtsjö, devreye girdi gibi. Bu da sol bek için, hücum ararken, risk alabilme imkanı demek.

      Sil
  5. taşdemir'e şans verilmeli

    YanıtlaSil
  6. Ilk transfer edildiği döneminde milli takıma kadar yükselmişti. Ülkedeki en ideal sol bek.Maalesef sakatlıklar nedeni ile forma şansı bulamadı. Rezerv ligde iyi performans alınmasa kadroda tutulmazdı.Kazımcan ,Berkanve Emre solbek olarak denenmeli. Hep sol bek üzerinden konuşuyoruz ama Okan iyi kaleci. Muslera yerine bazı maçlarda Okan oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor dönemi aslında. İlk piyasaya çıktığında diyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir