1 Ekim 2022 Cumartesi

Sorun da, hala kendisini kanat olarak görmesi


Emre Kılınç'ın röportajını okudum. Kendisinin, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ün gerisinde görülmesini anladığını söylemiş. Benim takıldığım nokta, kendisini kanat olarak görmesi aslında. Orta sahada, asıl potansiyeli ortaya çıkmışken, kendisini kanatta kanıtlamaya çalışmasını yanlış buluyorum. Sivasspor'da, kanatlarda parlamış olsa da, Galatasaray'daki iyi günleri, orta sahanın merkezinde. Orta sahanın merkezinde, bu seviyede tutunabilirdi.

Kanatlarda sıradan kaldı ve doğal olarak gözden düştü. Topla driplingiyle, bağlantı oyununda iyi olmasıyla yükselmişti. Kanada kayınca, her anlamda sırıtıyorsunuz. Teknik sorun oluyor, oyun aklı problem, tabela düşük. Bu seviyede, kanatların sizi sürüklemesini beklersiniz. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün de bu anlamda büyük potansiyel. Rashica ve Yusuf Demir gibi isimler alternatif, seviyeyi düşünün artık.

Orta sahaya bakınca da, Emre Kılınç'a yer kalmadı. Gerçi onun tekrar kanada kaymasında, Fatih Hoca'nın da kabahati var. Hocanın, son dönemindeki en büyük sıkıntı bu. Kendi kazanımını, kendi eliyle bitirebiliyordu. Emre Kılınç'ı tekrardan neden kanada çektik bilmiyorum. Torrent göreve geldiğinde, Emre Kılınç'ı ilk etapta kullandı ve katkı da alıyordu. Emre Kılınç, kazanılacak diye düşünürken, yine olmadı.

Ankaragücü'nde de kanatta oynuyor. Anadolu'da olur, bu sorun değil. Galatasaray'a geri dönecekse, o pozisyonda şansı kalmaz. Onunla alakalı takıldığım asıl nokta, Sivasspor dönemi bazuka gibi şut atan adamın, Galatasaray dönemi şutunu izleyemedik. Gelen, geriliyor gibi bir yorum varsa, Emre Kılınç'ın şut özelliğinin kaybolması hoşuma gitmemişti. Taylan Antalyalı ile birlikte, Ankaragücü dönemlerini ilgiyle takip edeceğim.

4 yorum:

  1. Emre Kılınç da açık alan arıyor sanırım biraz daha. Fakat bizde ilginç olan şut özelliğini hiç kullanmamasıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O alanı bizde bulması imkansız. Özellikle kanat oynarken.

      Sil
  2. demek ki şut özelliği o kadar da iyi değilmiş. sivasspor'da 2-3 kere 'dan' diye vurmuş topa atmış golü. gerçekten iyi bi şutör olsaydı bu özelliğini burada da devam ettirirdi. mesela oliveria'nın bu özelliğini daha ilk maçından anlıyorsunu, bu adam şutör diyorsunuz. ya da bakasetas işte, nereye giderse gitsin şut özelliğini net gösterir. ama emre kılınç'ta o özellik yoktu işte. hatta bizdeki çoğu şutunda isabet bile sağlayamıyordu. şut gücü de düşük sayılırdı. kısacası şut özelliği abartılmış bi oyuncuydu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir