4 Ekim 2022 Salı

Sözleşme durumu mutlaka bir sorun ve biz de geç kalıyoruz


Sözleşme durumuyla alakalı, mutlaka kafasında bir şeyler vardır. Takımın en az kazananlarından biri ve bu adam ilk 11 futbolcusu. Herkesin kafasına böyle bir durum takılır. Yine de performansındaki ana etkenin, sözleşme sorunsalı olduğuna inanmıyorum. Kimse için de inanmam. Hele ki Yunus Akgün için, hiç inanmak istemem. Adana Demirspor günlerindeki kıvamında olmadığı bir gerçek olsa da, oradaki oyun yapısıyla, burası da bir değil.

Yeni sözleşme konusunda geç kaldık, bunu da belirtmek lazım. İyileştirmeyi fazlasıyla hak ettiği gibi, 1.5 yıllık sözleşmesi kaldı. Sezon sonu geldiğinde, ipler elinde olacak ve hayal ettiğini kazanamayacaksın. Hem maaşını yükseltmek, hem de süreyi arttırmak gerekiyor. Bunu da şimdiye kadar çözmeliydin. Boey, Nelsson, Kerem Aktürkoğlu gibi isimler var sırada. Şu "bay" geçeceğimiz ara, bu işe odaklanmalı.

Yunus Akgün'ün, Adana Demirspor maçı performansını hiç beğenmedim. Önceki haftalara bakınca da, görüntüsü çok kötü olmasa da, beklenen düzey bu değil. 8 maçın hepsine ilk 11'de başladı ve sadece 1 asisti var. Bu düşük bir istatistik. Gerçi kimin istatistiği iyi ki diyebilirsiniz de, senin hücumda en önemli kozların bu isimler. Üretiyoruz, imkan buluyoruz, hücum gelişiyor. Yunus Akgün de birçok fırsat yakalıyor. Bitirebilmesi lazım.

Kerem Aktürkoğlu ile tarz olarak elbette ayrılıyorlar da, oynadığımız formasyon içinde kenar forvetler. 1'i biraz daha oyun kurucu gibi oynamıyor, 2'si de bitirmeye yönelik. 11 oynarken, üst üste biniyorlar diye söylemem bu yüzden. Biri de yazmış, sağ ve sol kanatta oynayan isimler nasıl çakışır diye. O yorumu utancımdan yayınlamadım da, beni güldürdü. Utancım diyorum, çünkü bana futbol öğretmeye kalkıyor. Çok da kötü bir üslupla.

Bu adamlar bitiremezse eleştirilirler. Bunun için sahadalar. Biri daha hızlıdır, biri daha tekniktir, biri daha iyi şut atar falan değil konu. Kenar forvetler, bitiriciliğiyle ön plana çıkması gereken isimler. En azından 1'i de bu süreçte kenara gelmeli. O da Kerem Aktürkoğlu olacak gibi görünüyor. Yunus Akgün, 11'de şans bulmaya devam edecektir. Yükselmesini ve tabelasını arttırmasını bekliyorum. Adana Demirspor dönemi, aldırdığı penaltıları dahi göremiyoruz. Bu da önemli bir özelliktir.

6 yorum:

  1. Benim için Keremden daha büyük hayal kırıklığı, Kerem gol atmadığı her maçta kötü gözükecektir ama Yunus daha çok yönlü, komple oyuncu, bu düşüşü anlamak güç. Sözleşme konusunda da Erden Timur'un adım atmadığını düşünemiyorum uzatma süreci başlamıştır diye umut ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sozlezme görüşmeleri var işte. Geç kalındı ama çözülecek.

      Sil
  2. Bence futbolda normal bı durum yeni yapilanma var sabır gerekir. Ben birazda bu durumu hocaya bağlıyorum. Konu buralara gelmeden cozebilirdi. Aşırı ısrar sanki 8+3 değilde kanat türk zorunlulugu var gibi davrandı. Bazen oyuncuyu saklayabilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklar da, eldeki yerli durumu bağlı. Haliyle de mecbur kalıyorsun.

      Sil
  3. rashica, kerem'den ; yusuf, yunus'dan daha iyi oyuncular. yabancı sınırı olmasaydı kenarlarda rashica ve yusuf'u kullanabilseydik takım kalitesi direkt bi üst seviyeye çıkardı. zaten net kaliteli oyunculardan kurulu olan bi takıma şu iki değişiklik müthiş olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırı olmasa, eksiksiz bir takım oluyorsun zaten :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir