7 Ekim 2022 Cuma

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalınca, ipler Galatasaray'dan çıkacak


Eren Aydın'la alakalı, sözleşme yenilemeye yanaşmadığı haber yapıldı. Futbolcu, her ne kadar bunu "yalanlamış" olsa da, haberin doğru olduğunu düşünüyorum. Sarıyer'e kiralanırken ki kullandığı kelimeler ve son mesajındaki "profesyonel sözleşme" söylemi de bu durumu açıklar nitelikte. Kendisine, yurt dışından ilgi alaka vardı. Sezon bittiğinde, Galatasaray ile 1 yıllık sözleşmesi kalacak. İpleri eline almak isteyecektir ve bu düşüncesine de saygı duyarım.

Biz onun adını, uzun zamandır konuşuyorduk. Geçen sezonun 2. yarısını, Niğde Anadolu'da kiralık geçirdi ve onun adına iyi bir dönemdi. Bu sezon da, Sarıyer'de kiralık olarak oynuyor. Toplamda 9 maça çıktı ve 6 gol 1 asisti var. 19 yaşına geldi bir de, artık genç futbolcu demeye de dilim varmıyor. Bizde bu gelişimler geç oluyor. 19 yaşındaki futbolcunun, düzenli olarak, çoktan forma giymesi lazımdı. O ise, geçen sezonun 2. yarısı ve bugünlerde düzenli forma şansını bulabildi.

Genç futbolcu, tecrübe kazansın diye bekliyoruz. Onun ise eminim ki beklentisi farklıydı. Bu dönem, gençler şans bulmuyor da diyemem. Kamp dönemi birçoğunu izledik. Hazırlık maçı oynarken de, süre alan çok sayıda isim oldu. An geldiğinde o forma gelecek gibi, hoca üzerlerinde duruyor. Eren Aydın ise, kamp dönemi sadece ilk hazırlık maçında, kısa bir süre bulmuştu. Sonrasında oynamadı. İstanbul'a dönülünce de kiralık durumu oluştu ve gitti.

Yetenekli bir genç. Forvet ve sol kenarda oynayabilir. 2. forvet gibi de oynatabilirsiniz. Fena bir bitirici değil, savunma arkası koşuları müthiş. Topla da hüneri var, hareketliliği değerli. Onunla alakalı, gelecek planımız olsun isterim. Bu takımda yeri olabilir. Yeni sözleşme önerilmesi de, gelecek vaat ettiğinden. Geleceği adına teminat isteyecektir. Belli ki kafasında Avrupa var. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalınca, ipler Galatasaray'dan çıkacak.

6 yorum:

  1. Galatasaray'da 3. Forvet olabilecek seviyedeyken o kadar transfer gelince ayrılması mantıklı olandı. Oyuncu oynamak istiyor haklı olarak. Bizde kendisine bir gelecek göremiyorsa ayrılmak istemesi de gayet doğal. Seneye yazın sonraki satıştan madde ile bedavaya gönderirim ben olsam en azından gelecek adına bir umut olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala, bu seviyede kanatta daha iyi olur diye düşünüyorum :)

      Sil
  2. Bizim forvet rotasyonunu düzenleyip bu çocuğu 3. forvet konumuna getirmemiz lazımdı. Yerli sıkıntısı yaşadığımız şu dönemde kenardan oyuna girebilecek yerli bir forvetin olması güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  3. Gelecek yıl takımda tutulup değerlendirilmeli. Ayrılmak istediğini pek düşünmüyorum.Gidenlerin hali ortada. Mustafa Kapi,Bartug,Ali Yavuz,Sarper Yılmaz vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek kalacak gibi görünmüyor, o sıkıntı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir