6 Ekim 2022 Perşembe

Tam da, Marcao geri dönüyor derken


Marcao'nun, Sevilla formasıyla henüz maçı yok. Galatasaray dönemi, "sakatlık" tarafında olabildiğince sağlıklı geçse de, Sevilla dönemine "sakat" girdi. Yeni yeni takıma döndü. Tabii o arada, Sevilla'da da işler iyi gitmedi. Sezona neredeyse stopersiz girdiler, bir süre de öyle devam ettiler derken, felaket bir başlangıç geldi. Bunun devamında, Julen Lopetegui ile yollar ayrıldı, Jorge Sampaoli göreve geldi. Marcao için, avantajlı bir teknik direktör.

Julen Lopetegui de, Wolverhampton'a gitti. Arada es bile vermedi, direkt geçiş. Bu trafik de ilginç geliyor. Sampaoli, geçen sezon Marsilya'daydı. Lopetegui de bir süredir Sevilla'daydı ve başarılıydı da. Bu sezona o kadar kötü girdiler ki, ayrılık kaçınılmaz oldu. Bugün de toparlayamıyorlar. Stopersiz girişin etkisi büyük. Marcao'yu aldıktan sonra, üstüne 1 transfer daha yapmak istiyorlardı. Eldekileri kaybedip, yerini de dolduramadılar.

Nelsson gündemini hatırlayın. Marcao planıyla, onu da transfer etmek istediler. Nelsson, profesyonel tabi. Ayrılmak istemiş olabilir de, buna can atmadı. Kampa gidilecekken, son dakikada önünüze sürprizler getirmedi. Marcao'nun, fazlasıyla menajerinin oyuncağı olduğunu düşünüyorum. Yoksa o da bu toplara girmez, Galatasaray'ın elini daha güçlü kılardı. İyi bir rakam kazansak da, fazlası mümkündü. Nelsson'un bu konudaki duruşunu unutmayacağım.

Sevilla'yı, bu noktada toparlamak zor da, Marcao'nun yükselişini bekliyorum. Önü açık çünkü, forma onun olacak. Sol ayağı, teknik düzeyi zaten iyiyken, savunmacı özellikleri de gelişiyordu. La Liga, onun adına müthiş bir adres. Gelişimini devam ettirip, Brezilya Milli Takım'ını görmek istiyor. Bu etiket de onu ihya edecektir. Sezona sakat girişi handikap tabi. Uyum sağlayamadı, tam olarak hazır olmaya çalışıyor. Eksikleri var.

4 yorum:

  1. Taraftarlar başarısız olmasını istiyor ama çok saçma bu sattığımız oyuncular ne kadar başarılı olursa ileride bizim avantajımıza olacağını farketmiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Başarılı olması büyük avantajımız olur.

      Sil
  2. Paraları vardı o kadar cimri olmayıp biraz daha çıksalar bizim yönetim satardi zaten Nelsson'u. Kendi cimriliklerinin sıkıntısını yaşıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da sportif direktörlerinin düşünce yapısı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir