4 Ekim 2022 Salı

Tozlanmış parçalı #3, Lionel Carole


Fotoğraf, Real Madrid ile oynanan hazırlık maçından. Real Madrid'in sezon açılışlarının, bir dönem aranan takımıydık. 2-1 kaybetmiştik bu maçı ve içerisinde çok güzel hikayeler var. Galatasaray'ın maç kadrosuna bakınca, gözler mutlaka kanayacaktır. Konuşmak istediğim ise Carole. Bu maçın iyi ismiydi çünkü. Ligde de bir Konyaspor deplasmanı var ki, sezona harika girmişti ve kafaları karıştırmıştı. Kağıt üzerinde, müthiş bir scout hamlesi gibi görünüyordu.

Yabancı sınırı 14'e yükselmiş, ilk 11 adına yerli zorunluluğu kalkmış. Telles gibi bir sol bekin arkasına, Carole gibi bir scout ürünü getirdin. Telles, potansiyel sahibi bir bekti ve olası satışı sonrası, elin güçlü kalacaktı. Telles'in bu kadar çabuk ayrılacağını tahmin edemedik tabi. Carole'nin sezona iyi girmesi, teknik heyetin ve yönetimin kafasını karıştırmış olacak ki, transferin son gününde, Inter'in kiralama teklifini kabul ettiler. Melo'nun bonusu gibi gitti.

Telles de, Real Madrid'le oynanan bu maçta, yedek kaldığında bazı şeyleri anladığını söyler. O da ayrılmayı bu maçta düşünmeye başlamış. Hazırlık maçı da olsa, Real Madrid'e karşı vitrine çıkacaktı. Carole oynuyor, Telles yedek. Telles de o dönem, Şampiyonlar Ligi için hazırlanıyordu. Ayrılığıyla birlikte, bundan da oldu. Carole ise o sezonda iyi giderken, ciddi bir sakatlık geçirdi ve geri dönüşünde, potansiyelini tam anlamıyla yansıtamadı.

Mustafa Denizli kendisini çok tutmadı, Riekerink ise ciddi anlamda üstüne düştü. Ne kadar, istikrarlı şekilde oynasa da olmadı. Atletizm ve mücadele tamam da, o ilk "hücum" tadının uzağında kaldı. Savunmada da küçük kalıyordu. Tudor'un göreve gelmesiyle de takımdan ayrıldı. Sevilla'ya kiralık gidişi enteresandı mesela. Potansiyelini gösterir de, doğal olarak tutunamadı. Fatih Hoca da onu hazırlık kampında denemişti. Tutmayınca, Strasburg'a satıldı ve bugün de Kayserispor forması giyiyor. O günün scout hamlesi, bugün 31 yaşında.

4 yorum:

  1. Scouth raporları baya iyi olsa gerek ki Galatasaray'da pek begenilmedigi dönemin ardindan Sevilla gibi bir hamle yapabildi. Ama bazen o raporlar da tutmayabiliyor tabii ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'a geldiğinde, girişi fırtına gibiydi. Sakatlık bozdu her şeyi.

      Sil
  2. pva'ya tercih ederim. carole net daha faydalı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir