8 Ekim 2022 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #4; Blerim Dzemaili


Dzemaili için, Hamza Hamzaoğlu'nun "temposu düşük" diye bir yorumunun var olduğu şehir efsaneleri arasında. Gerçek olan, kendisini hiç düşünmediği. Pandev'e imkan verip, bir şekilde kazanmak için uğraşırken, Dzemaili'yi düşünmedi bile. Tabi o dönem, 5+3'lük yabancı kontenjanını anmadan, bu tarz yabancıları konuşamayız. Bazı denemelerin önünde engel çünkü. Yine de, hocanın da onu düşünmediği bir gerçekti.

2014 - 2015 sezonu, yaz transfer döneminin son günlerinde, Pandev'le birlikte Napoli'den transfer edilmişlerdi. Pandev ile 1+1 yıllık sözleşme yapıp, bonservis bedeli verilmemişti. Dzemaili ise, 2.3 milyon avro'luk bonservisle transfer edildi. İddialı yabancılar bunlar. Napoli'de oynuyorlardı ve Serie A'nın önde gelen isimleriydi. Özellikle, Dzemaili transferine sevinmiştim. İsviçre Milli Takım'ından da biliyoruz, ciddi katkı alabilirdik.

Biraz da "ara" futbolcusu olması sıkıntı. 4-3-3 diziliminde, orta saha için iyi tamamlayıcı. 4-2-3-1'li düzenlerde ise, ne net bir 10, ne de net bir 8 numara. Yine de "temposu düşük" demezsiniz. Prandelli döneminde sakatlanana kadar, yükseliyor ve iyi de iş çıkarıyordu. Hamza Hamzaoğlu göreve geldiğinde sakattı. Geri döndüğünde ise düşünülmedi bile. Aklımda kalan tek maçı da, bir Karabük deplasmanı. Sakatlanmasa bir şeyler değişir miydi dersek, sanmıyorum. Hamza Hoca döneminde olmayacaktı.

Asıl hikaye bence sonrasında. 14+14'lü düzen gelmiş, ilk 11'de sınırsız yabancı. O an da elinde 7 tane oynatabileceğin yabancı. Dzemaili'yi, sözleşmesinde yazan rakamın yüzde 70'ini karşılayarak, kiralık olarak bırakmazsın. Genoa'da da iyi iş çıkardı. Sonraki yaz dönemi geri döndü, Riekerink onu hazırlık maçlarında denedi. Selçuk İnan / Dzemaili merkezi olmadı maalesef. Galatasaray da onu, 1.3 milyon avro karşılığı Bologna'ya satmak zorunda kaldı. Bologna dönemi de hiç fena geçmedi.

Topla dripling özelliği olan, ısrarla dikine oynayan, hareketli bir orta saha. Şutu var, belli bir teknik düzeyde. Arada kalması meseleydi. 10, 8 ve 6 numara özelliğini beraberinde tutuyor ama hiçbirini de tam anlamıyla karşılamıyordu. 4-3-3 oynasan tamam da, çift orta sahalarda işi zordu. Ya da forvetin arkasına yazsan. Her şeye rağmen, daha iyi bir Galatasaray kariyeri olabilirdi. İyi bir yönetimle, zarar da ettirmezdi.

4 yorum:

  1. Pozisyonu olmayan adamları hiç sevmem. Dzemaili yi de sevmemiştim bu yüzden. Her şeyden biraz var ama hiç birinden tam olarak yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prandelli dönemi tutuyordum, iyi de oynuyordu.

      Sil
  2. Galatasaray sonrası kariyeri bir süre daha iyi devam etti . Ben özellikle milli takim kariyeri ile hatırlıyorum. Dzemaili'yi o şartlarda kiralık gönderen futbol aklını stada maç izlemek için bile almamak lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir