17 Ekim 2022 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #7; Martin Linnes


Linnes, Molde ile şampiyonluğa ulaşınca, tozlanmış parçalı serimizde kendisini anmak gerekiyordu. Molde ile 3, Galatasaray ile de 2 lig şampiyonluğu var. Molde ile geçirdiği son sezona bakınca da, toplamda 34 maçta, 6 gol 6 asist var. Orta sahanın sağında oynayarak bu istatistiğe ulaştı. Galatasaray'a transfer olduğunda, joker özelliğinin altı çizilse de, bu pek kullanılmadı. Ara ara sol beke atıldı. Sağ ön ya da orta sahada ise, Mustafa Denizli günlerinde tek tek oynadı.

Galatasaray'daki asıl performansı sağ bekteydi. Molde, iyi bir düzen takımıydı ve Linnes de o yapı içinde büyüdü. Scout başarısı derim, çünkü iyi bir transferdi. Birçok teknik adam ve oyun düzeni görse de, çizgisi son döneme kadar pek bozulmadı. Sağ bek için çok ciddi bir alternatifti. Yer yer de sol bek oynayarak, büyük ihtiyaç gördü. Mariano, benim Galatasaray formasıyla izlediğim en kaliteli sağ bekti. Onu yükselten etmenlerden biri de, Linnes ile rotasyonda yer alışı.

Ara ara Linnes de kullanılıyordu. O rotasyon dengesini çok iyi ayarladık. Linnes o dönem, tam bir fiyat / performans ürünüydü. Sonrasında öyle bir sözleşme yapıldı ki, kenarda bekletmek adına "lüks" haline geldi. İşin komedisi de, sonraki yaz dönemi için yapılan planlama hatası. Son gün yeni yabancılar gelirken, dışarıda kalan isim o oldu ve ligin ilk yarısında forma giyemedi. 2. yarıda geri döndüğünde ise, eski Linnes tadını yakalayamadık. Sözleşmesinin bitmesiyle de, takımdan ayrıldı zaten.

O maaşı verince, beklenti artıyor ve futbolcu da mütevazı yapısını kaybediyor. Linnes'in sıkıntısı bu oldu. Kendisiyle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. İstikrarlı ve iyi bir alternatifti. Belli çizgiyi tutturur, temponu yükseltir, sana hücum katkısı vermeye çalışır. Joker yapısının biraz daha üstüne düşsek, bambaşka bir kariyer de çizebilirdi. Yine de, Galatasaraylıların iyi andığı futbolculardan biri.

Mustafa Denizli ile başladı, Riekerink'i gördü, sonra Tudor geldi. Fatih Terim günleri ise, onun en iyi dönemiydi. Yukarıda da bahsettim, Mariano ile oluşturulan rotasyon, oldukça güçlüydü. Garry Rodrigues ve Linnes gibi yabancılara, Fatih Hocanın dokunuşu büyüktür. Galatasaray sonrası Molde'ye geri döndü ve lig şampiyonluğunu kazandı. Pozisyonu da değişti, daha iyi bir görüntüsü var. Takımının da kaptanı. Başarılı olmasını istiyorum.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem kendisi için, keşke benim de böyle dertlerim olsa demiştim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir