2 Ekim 2022 Pazar

Yerli kuralı biraz da bu ısrara neden de, farklı formüller bulunabilir


Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün 2'lisinin hayali, bu sezon adına en büyük heyecanımdı. Şu ana kadar istediğimi alabildim diyemem. Kimseyi silip atmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Yine de Galatasaray'ın, bu 2 isimden en azından 1'ini kenara alarak, farklı bir formül bulması lazım. 2 aynı tipte kanat, üst üste biniyor gibi. Aynı tarzdalar, bitirici taraflarıyla ön plana çıkmaları lazımken, bitiremiyorlar. Karar alma mekanizmaları da düşük durumda. O top kayıpları, Galatasaray'ın en büyük handikaplarından biri.

Bu isimler uzun süredir kötü. Hamle yapabilmen, bu isimleri dinlendirebilmen lazım. Israr etmen de kazandırmıyor. Rashica / Yusuf Demir ikilisini aynı anda kullanmak, yabancı durumu kaynaklı imkansız da, Barış Alper Yılmaz'ı da ödüllendirebilirsin. En fazla, o da bu kadar kötü oynar ama denemiş olursun. Rashica'nın ise daha kötü iş çıkaracağını düşünmüyorum. Ön alanda çalışkan, seni hücuma taşıyacak ve bitirebilecek isim.

Yusuf Demir gibi bir ihtimalin de var. Kanatlar için böyle alternatif sahibiyken, orayı değiştirebilirsin. Mertens dahi yer yer kanada kayar. Şu an ısrar iyi sonuçlanmadı. Adana Demirspor maçına bakıyorum, Gomis zaten sahada yok. Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu da ne bitirebilme noktasında iyi, ne karar noktasında. Sürekli çalım denemesi, anlamsız yerlerden şutlar. Bunlar top kaybı işte, kaliteli olabilecek hücumu öldürecek unsurlar.

Montella, Yunus Akgün'den katkı alıyordu da, Okan Hoca alamıyor konusuna da katılmam. Adana Demirspor'un oyun yapısı ile, Galatasaray'ın oynadığı oyun bir değil. Yunus Akgün, bitiremiyor ve doğru karar alabileceği yerlerde yanlış işler yapıyorsa, anlamsız ısrarının da payı var. Kendilerini gösterme çabası mı bilmiyorum. Yerli kuralı biraz da bu ısrara neden de, farklı formüller bulunabilir. Diğer alternatifleri de görmemiz gerekiyor.

12 yorum:

  1. Sürekli öyleydi böyledi diye dövünüleceğine, başka türlü çözümler denemek lazım. 8 maç geçti. Aynı tas aynı hamam. Formsuzluk mu, sistemden dolayı mı, büyük takım stresi mi, baskı mı, hoca mı beceremiyor, ya da biz mi çok şey umduk - belki de kapasite bu kadar - mı??? Yani bunların hepsi veya hiçbiri olabilir. Ama mesele şu ki; Galatasaray'ın bu 2 arkadaşı bekleyecek artık 1 dakikası bile yok. üstelik elinde bunca imkanı ve kadrosu olan bir Galatasaray'ın...İkisini birden aynı anca yedek bırakmak mümkün değil gibi görünüyor ama en azından birini oturtalım artık. Belki kenara gelmek, değiştirilebilir olmak onlara da iyi gelecek. Biraz rekabetten kimseye zarar gelmez. Okan hoca neden bu kadar korkuyor anlayamıyorum...
    Kimisi de az para alıyorlar ondan diyor. Neyse ne. Haddinden fazla şans tanındı, olmuyor işte.
    bu arada Barış'ın bunlardan beter saç baş yolduracağına adım gibi eminim. İşte Türk futbolunun altyapılarının hali ve pür meali budur. Futbolu bilmeyen, temel bilgilerden yoksun gençler sürüsü.
    TFF denen kifayetsiz muhteris kurum; projeler üretmek, kulüplere dayatmalar ve kurallar koyarak altyapı sahalarını modernize etmek, dünya çapında klas/kaliteli/becerikli antrenör/eğitmen/yetiştirici yetiştirmek, oyunun oynanış şeklinin hızlanması için hakemleri ve herkesi dönüştürmek yerine; aptalca bir yerli dayatması ile iyi yerli yetişeceğini sanmaya devam ediyor. Bu bir dışsal faktördür. Bu dış faktörün değiştirilmesi için baskı yapmaya devam ederken; içerde de artık çözüm üretelim. Kerem ve Yunus'la olmuyor. O zaman Berkan, Kazım, Mete, Okan'ı deneyelim. Hiç olmaz hücumu ele alalım.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr ederek, kazanmayı deniyor hoca da, böyle başarılamayacağı artık gerçek.

      Sil
  2. Okan Hoca'nın her maç sonu yerli kuralına deginmesi hoş değil.Bu davranış yerli oyuncuların motivasyonunu düşürecektir.Yedeklerde Okan,Berkan ,Barış ,Metehan ve Emin var. ADS maçında rakip 10 kişi. Muslera yerine Okan'ı,Torreira/Dubois yerine Berkan veya Dubois yerine Emin /Metahan girebilirdi.Bunları yapmayıp ,maçta çok iyi oynamayan Kerem ve Yunus'u sahada tutması çok büyük hataydı.Özellikle Kerem çok kötüydü. Umarım Okan Hoca bu hatasından ders çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil. Bu zorluk belli, bilinen bir şey. Buna göre transfer yapılabilirdi de.

      Sil
  3. Hocaya kizdigimiz nokta illa kanatlar yerli olacak diye bı durum yok. Bı maç da kalede Okan sol bek kazım stoper de Abdülkerim olsun. Çok çok çözülemeyecek bı durum yok. 3 yerli problem olarak görmek sorun. Maç sonu direk 8+3 e kızdı. Tamam da normal de 7+4 olacaktı demek ki o zaman direk havlu mu atacaktik..
    Okan
    Kazım Abdülkerim Nelson boey
    Torreira oliveira
    Yusuf mata rashica
    İcardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denemeyi yapacaktır diye ümit ediyorum artık. Sol beki değiştiren, bu hamlelere de girişecektir.

      Sil
  4. Ayrıca puan tablosu fikstür özelinde abartılacak kadar kötü değiliz, taraftarın kızdığı tüm maçlarda ilk yarilarin çöpe atılmış olması ve asıl beklentinin son on beş dk yayılması. Bu da şu demek oyunun genelinde net bir stratejimiz yok demek

    YanıtlaSil
  5. Kerem ve yunus set oyununda gayet basit oynasalar çok şey düzelecek. Uç örnek belki ama City United maçına bakıyorum oyun sete oturduğunda o kadar basit ve hızlı oynuyorlar ki herşey kendiliğinden gelişiyor. Sürekli çalım yada şut ile olmaz. Hocamız Yunus ve keremde aşırı ısrar etmese bı maç birine bı maç birine kesik atsa fatih hoca Burak a bile bunu yapmıştır sonrası çok daha güzel olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendilerini göstermek istiyorlar, çok da zorluyorlar. Bunu aşmak lazım.

      Sil
  6. Kalede okanin olması, savunmada eminin, metenin olması veya sol bekte kazımın, berkanin olması takıma daha fazla zarar vermez yunus/kerem ikilisindense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalede Muslera'nın olmaması, bu takıma çok zarar verir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir