28 Ekim 2022 Cuma

Yusuf Demir'in de sırası gelecek


Yusuf Demir'in de sırası gelecek. Gelecek onun çünkü. Galatasaray, bugünü değil, yarınlarını düşünerek bu transferi yaptı. Transferin son günlerinde, birçok iddialı isim takıma katıldı. Bir o kadarını da konuştuk. Büyük transferler yapıldı da, hepsinin yaş haddi büyük değildi. Bu tarz, geleceğe dönük, güçlü transferler de var. Yusuf Demir işi, olabildiğince sessiz bitirildi. Galatasaray'ın aldığı yazıldığında inanmadım hatta. 1 yıl öncesinin wonderkid'inden bahsediyoruz. Beklenmedik, güçlü bir transferdi.

Yabancı kontenjanı yüzünden, yapmak isteyip de yapamadığın çok hamle var. Yusuf Demir'e şans verebilmek de bunlardan biri. Üzerine düşülüp, ısrar edilmesi gereken bir yetenek. Transfer olduğunun ertesi de, sonradan da olsa oyuna dahil oluyordu. Sonra bir sakatlık yaşadı ve Kastamonuspor maçında gördüğümüz, tam hazır olmadığıydı. Bu yüzden de maç kadrosuna alınmıyor. Eldeki kanat rotasyonuna bakınca da, o kadar çok isim var ki.

Rashica, yeni oynamaya başladı mesela. O da, çok daha öncesinden oynamayı hak ediyordu. Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün gibi isimlerin yerli oluşu avantaj ve bu yüzden de onlardan vazgeçemezsin. Barış Alper Yılmaz da şans bulduğu anlarda fena iş çıkarmadı. Mertens gibi, kanatlara kaydırabileceğin isimler de mevcut. O pozisyonda hem kaliteli rotasyon, hem de yoğunluk var. Yine de, Yusuf Demir'in sırası elbette gelecektir.

Bu yatırım boşa yapılmadı. Beklentimiz ve heyecanımız da büyük. Pozisyonu da değişebilir bu arada. Kenardan girip, daha 10 numara gibi oynadığı maçlar oldu. En son 4-4-2 oynadık ve bu formasyonda da, Mertens için bir alternatif olabilir. Ya da 4-3-3 gibi oynadığında, 8 numara. 4-2-3-1 oynasan, direkt forvetin arkası. Morutan'ı da merkeze attığımızda, etkisinin arttığını düşünüyordum. Yusuf Demir'de de bu "versatil" hal var, mutlaka denenecektir.

3 yorum:

  1. 4-4-2 formasyonunda Mertens yerine denenirse, Mertens ona çok şeyler katabilir. Kendisi de Mertens gibi şutları var klas bir oyuncu. Son tercihler konusunda bir tık eksik buluyorum. Olağanüstü bir transfer diyebilirim. Barselona kendisini ekonomik sorunları nedeniyle transfer edemedi. Mertens gibi bir modelin onun yanında olması ona çok şey katacaktır. Neden içinden yeni bir Mertens çıkartmayalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens ile en büyük farki karar alma ve bu da top kayiplarina yansiyor, Mertens ne olursa olsun kolay top.kaybi yapmiyor hatta yanilmiyorsam genelde hep en az top kaybeden oyunculardan oluyor sahada ama Yusuf onun tam tersi bu seviye icin cok top kaybi yapiyor Mertens'in yerine koyariz da şu an o seviyede degil kesinlikle, Mertens öyle bir oyuncu ki nereye koysan siritmiyor.

      Sil
    2. Alternatif olabilir. Forvet arkasında da iyi iş çıkartır. Yusuf Demir genç, gelişime açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir