15 Kasım 2022 Salı

Abdülkerim Bardakcı'nın hakkını verelim artık


Abdülkerim Bardakcı, Konyaspor döneminde "tabela" katkısı ile ön plandaydı. Bir stoper için, gol katkısı değerlidir. Konyaspor günlerinde de, duran toplardan bulduğu birçok golün yanında, topla çıkışlarıyla da yaptığı asistleri vardı. Galatasaray dönemine gelince de, her maç en az 1-2 gol pozisyonu içinde. Duran toplarda vuruyor vurmasına da, şanssız goller kaçırdı. Bir yerde atmasını beklerken, Başakşehir maçıyla hesabı açtı.

Şu ana kadar ki geçen haftalara bakınca, performansını önemsiyorum. İyi oynadı çünkü. Marcao gibi bir ismin yerini doldurmak güç. Marcao, özel bir stoperdi ve potansiyeli de onu Sevilla'ya taşıdı. 11 için +3 yerli zorunluluğu varken, Abdülkerim Bardakcı transferi değerliydi. Kim alırsa alsın üstelik. Bu yüzden de herkes peşindeydi zaten ve Galatasaray müthiş bir iş başardı. Muadili olduğunu da düşünmüyorum. Önemi umarım anlaşılmıştır.

Sezon başı 1-2 şanssız hata gelince, tepki direkt olarak oluşuyor. Bu herkes için geçerli. Ön yargı değişmez gerçeğimiz ve hükmü direkt veriyoruz. Biraz zaman tanınsa, az sabredilse, taşlar zaten yerine oturur. Neyse ki o süreçte Abdülkerim Bardakcı kırılmadı ve ayakta kaldı. Nelsson ile iyi bir 2'li oluşturdular. Takımın oyunu büyüyor, güçleniyor. Hücum karakteri içinde de, stoperlerin orta sahaya kadar yaklaşması ve top kullanımı önemli.

Abdülkerim Bardakcı da, pas oyununda en iyilerden biri. Sol ayağı da büyük avantaj. Geriden topla çıkışlarının da değeri ilerleyen zamanda daha net anlaşılır. Asist katkısını da göreceğiz, çünkü rakip ceza sahası içinde net bit bitiricimiz var. Duran toplarda ise o şanssızlığı kırmıştır. Gol geldi, gerisi de gelir. Hakkını verelim artık bu adamın. Hakkı tam olarak teslim edemiyoruz, bu da beni üzüyor. Bazılarının gereksiz etiket algısı buna sebep.

8 yorum:

  1. Abdülkerim den gol atmasını beklemiyorum gol yedirmesin saçma sapan kart görmesin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol atmasını bekliyordum, başladı. 1 hata gelebilir, o hata yüzünden bu işi genele vuramazsın. Öyle bir stoper olmadığını tanıyan biliyor zaten. Tanımayanlar adına de biz buradayız, Sportif Cümleler adına anlatırız :)

      Sil
  2. Çok değerli bir stoper. Değeri yavaş yavaş anlaşılıyor

    YanıtlaSil
  3. 4-5 hafta önce bazı özellikler marcaodan bile iyi yazmıştım burada ofsayt olma pahasına. Görüşümün arkasındayım hava topu, topla çıkışları, rakibi önde karşılama vs konularda bence daha iyi sadece dikine kilit paslarda marcao daha farklı bir seviyeydi ve biraz daha sertti. 10 küsur milyona satıp 2.8 e almak büyük iş. Ayrıca abdülkadiri yalan olmasın 4-5 sezon önce göztepeydi sanırım izlemiştim ve çok şaşırmıştım ne kadar ayağı iyi diye sonra araştırdım konya kiralamıştı ve başında aykut kocaman vardı defanslarında da ali turan vs oynuyordu sonra teknik direktör değişikliği ile abdülkadir konyada pynamaya başladı yani aykut hoca olmasa çok daha önce adından söz ettirebilirdi

    YanıtlaSil
  4. Milli takımda olmayışı Galatasaray düşmanlığı zira Cenk Özkar dan 5 gömlek üstün. Zaten Galatasaray düşmanlığının en belirgin noktası; Ligde 7 tane atmış takımın 3 gol atmış oyuncusu. 7 gol yiyen takımın yedek oyuncusundan sonra sahaya dahil oluyor. Ligde kaybeden sahada ruh gibi gezinen takımın oyuncusu 80 de sahayı terk ediyor. Kerem son 10 dakikada kalitesinin altını çizerek 2 3 pozisyon zorluyor. Ligde en az gol yiyen takımın stoperi sahada ve kadroda yokken sezon boyunca yedek kulübesinde beklemiş Cenk, ne yaptığı belli olmayan Samet, seviyesi PTT olan Tayyip kadroda olması hakikaten üzücü ve bir o kadar da düşündürücü. Oysa 3 lü stoper tandeminde Ozan ve Abdülkerim çıkışları harika olurdu çünkü Çağlar çapa olarak kalmıştı. Geriden oyun kurmakta o kadar zorlandık ki Hakan stoplerlere gelip topu kullanmak zorunda kaldı. Kazanmış olmamız iyi bir oyun oynadığımız anlamına gelmiyor. Belli bölümlerde iyiydik lakin topu gerinden en olumlu kullanabilecek Türk stoper Abdülkerim dir. Düşmanlıktan başka birşey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an çağrılan çoğu stoperden daha iyi ve formada durumdaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir