6 Kasım 2022 Pazar

Barış Alper Yılmaz'ın, iyi bir alternatif olduğunu kabul etmek gerekiyor


Barış Alper Yılmaz tercihi maç öncesi sorgulansa da, artık iyi bir alternatif olduğunu kabul etmek gerekiyor. Sonradan oyuna girip, kötü iş çıkardığı maç yok. Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Yusuf Demir gibi kanatların arasından sıyrılmak da değerlidir. Rotasyonda 5. isim gibi görünürken, önce iyi bir alternatif, sonrasında da "rol" oyuncusuna dönüştü. Ön alanda presi hedefleyip, mücadele gücünü arttırmak istediğin anlardaki ideal tercihlerinden biri.

Yapabilecekleri, sınırları bellidir. Potansiyeli yüksek olsa da, tarzı belli diyelim. Barış Alper Yılmaz da, kendi tarzıyla, farklı bir futbolcu. Hızlı, rakip savunma arkasına koşu atabilen, pres ve mücadele gücü yüksek, fizikli bir kanat. Beşiktaş maçında da ona verilen görevi iyi uyguladı. Mücadelede vardı, çok hareketliydi. İlk goldeki asisti çok iyiydi. Seni öne taşıyan isimlerden biriydi. Bu yönüyle de, kadroda mutlaka yer alması gerekiyor.

Yapabilecekleri belli tabii. Kerem Aktürkoğlu ya da Yunus Akgün'ün bireysel yeteneğini beklememek gerekiyor. Bu isimler formsuzdu, kesilmeleri doğal. Kerem Aktürkoğlu da, Beşiktaş karşısında sonradan oyuna dahil olup, çok iyi bir maç çıkardı. Direkten dönen pozisyonda, "oluşum" da harikaydı, çalımı ve vuruşu da. Direkten dönen top şanssızlığı. Oynattığınız isim iyi olunca, kenarda beklettiğiniz kaliteli isim de, güçlü bir alternatife dönüşüyor.

Yeni alternatifler kazanmak değerli. Okan Hoca'nın bu yönünü seviyorum. Barış Alper Yılmaz'a da her fırsatta şans veriyor. O da bu şansı iyi kullandı. Elinde isim olarak bu kadar iyi kanatlar varken, yepyeni bir kazanımı değerlidir. Bu da rotasyona çeşitlilik ve kalite katmakta. Barış Alper Yılmaz'ın da Keçiörengücü'ndeki potansiyelini bilen, transferi isteyen biriydim. Yükselişine şaşırmıyorum aslında. +3 yerli durumu seni zorlarken, bu tarz kazanımlar önemli.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

10 yorum:

  1. Barış Alper'in bu geldiği seviyeye gelebileceğine pek ihtimal vermiyordum. Fiziği, atletik yetenekleri çok iyi ama futbolu bilmeyen bir oyuncu görünümünde. Bence hala kanat oyuncusundan ziyade kanat-forvet oyuncusuna daha yatkın. Gole yakın, kaleye yakın bir oyuncu olmalı. 4-3-3'ün kanatlarında çok daha iyi iş yapabilir gibi. Rotasyona katılması süper oldu. Gençliği, enerjisi, atletizmi, boyu ile şahane bir alternatif. Ama top kontrolü, ilk dokunuş, pas, son vuruş gibi ayak içi tekniğini çok ama çok geliştirmesi lazım. Bunları bir tık ilerletirse Burak Yılmaz'ın geçirdiği evrimi geçirebilir. Kerem'in orda yalnız olmadığını bile sağlaması açısından değerli bir katkı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben veriyordum aslında, takip ettiğim bir isimdi. Çok yanılmadım bu anlamda. Rolü itibarıyla, artık güvenilen bir rotasyon.

      Sil
  2. Alternatifi arttırmak diğer oyuncuları da yükselteceğini düşünüyorum.Kerem ve Yunus daha iyi olmak zorunda.Asıl beklentim Yusuf Demir.Kazanmamız şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da kazanacağız ama kanatlardan ziyade, saha serbest bir rolde.

      Sil
  3. Hazırlık maçında o sinyali vermişti zaten. Maçı izleyememiştim ama maçın özetinde bile araya yaptığı koşular, güçlü fiziği ile rakip savunmanın dengesini bozmak adına ne kadar mühim olabileceğini gösteriyordu. Yunus'la Kerem'in çok çalışması lazım. Yetenekli olabilirler ama maç içinde sadece kendilerine oynarlarsa bizim için hiçbir kıymetleri olmaz. Barış formayı hak ediyor. Hak eden oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşıyor, mücadele içinde, seni sürüklüyor. Değerli bir alternatif oldu.

      Sil
  4. Barış ve rashica diğer kanatlarımızda farklı olarak güçlü yere sağlam basan tipte ve rakibi fiziğiyle yoran boğuşan kanatlar. Rashica tabi diğer anlamlarda da çok güçlü ama barış top oynamayı öğrendikçe gelişecek fiziği hızı mücadelesi bile değerli şu kadroda. Ama kerem diri halde girmeninde etkisi var tabi ama gole daha yakın bir isim girince yaptığı 2-3 aksiyon şimdilik barışın yapamayacağı işler. Beni en çok şaşırtan yunus sezon başı hücumdaki tek yaratıcı opsiyonumuzdu desek yanlış olmaz sezon ilerledikçe yunus geriye gitti kerem bile toparlamaya başladı ama yunusum oynamaması üzücü işallah en kısa sürede toparlar. Dünayada yunus tarzı playmaker kanatlar çok değerli yoksa basıp giden kanat çok kazqnmalıyoz hemde yerli. Barışta ileride çok büyük futbolcu olacak hissi alıyorum işallah gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz mücadele gücü olan maçlarda da, tercih böyle olabilir. El güçlendirdi.

      Sil
  5. Barıs Alper BJK'yi cok yipratti gercekten bunu beklemiyorlardi ki biz de pek beklemiyorduk, bitiriciligi halen bizim.seviyemizde degil ama deliciligi ve fizik gucu Kerem ve Yunus'un uzerinde, bu rotasyona Yunus da girerse Cengiz'e grrek yok Rashica alinsin yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iyi bitirir, çok gol atardı alt ligde. Bu da gelişecek zamanla.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir