12 Kasım 2022 Cumartesi

Başakşehir FK 0-7 Galatasaray, rüzgarın ta kendisi olmak


Lig içerisinde rakip kim olursa olsun, oynadığın oyundan ödün vermeyeceksin. Beşiktaş maçında da bu geçerliydi, Başakşehir maçında da. Rakip orta saha kalabalıkmış, tempoluymuş değil mevzu. "Kalitede" biten bir iş var ve bu anlamda ligin en iyisi sensin. İlk 11 istikrarını yakaladın, oynamak istediğin kurguya da uyum sağlandı. Birlikte mücadele eden, mutlu olan futbolcular var. O mutluluğun vitrini de Icardi işte. Başakşehir deplasmanında aldığın 7-0 çılgın bir skor da, nihayet bitirebildin diyelim.

Bitirebildiğinde tablo bu işte. Galatasaray, bu hücumu çoğu maçta zorladı. Kilit nokta, bundan ödün vermeden, herkese karşı bu oyunu oynaman. Beşiktaş - Başakşehir serisinden gelen 6 puanın yanında, tahmin edemeyeceğin ölçüde bir öz güven de kazanıyorsun. Fenerbahçe ile puan farkı sadece 2 ve olabilecek en zorlu fikstürün içinden çıkıyorsun. Oyunun büyüyor, kaliten yüksek. Devan dönecekti ki, dönmeye başladı.

7-0'ı konuşmak da zor. Başakşehir, ısrarla pas yapmaya çalışan, topa sahip olup, bu sayede az pozisyon veren bir takımdı. Galatasaray, maçın son dakikasında da dahil olmak üzere, o kadar doğru bir pres yaptı ki. 1-0'a kadar müthiş bir baskı ve futbol, sonrasında biraz tempo düşürüldü ve ilk yarının sonuna doğru rakip yarı sahadaki şok presle birlikte, farka uzanan bir maç. O şok preste de, Torreira'nın ön alandaki varlığı ve onun kademesine giren Nelsson'un önemi büyük. 

Stoperlerimizi de orta sahaya kadar çıkarttık bugün. Rakibin hızlı ve etkili kanatları olsa da, onlara 1'e 1'lerde geçilmeyip, alan bırakmadık. Bunu da pres yaparken sağlayabilmek büyük olay. İşin hücum tarafı ise kalite işte. Icardi'nin "egodan" uzak, oynatmaya yönelik oyunu, Kerem Aktürkoğlu'nun patlayışı, Mertens ve Oliveira'nın aklı, Rashica'nın da hareketliliği. Hücum kalitesi çok yüksek ve doğru pres, belirli de bir organizasyon dahilinde hareketle birlikte durdurulamıyorsun.

Güzel olan da, en son ana kadar aramak. 4-5 oldu bırakalım artık değil, son dakikaya kadar golü kovalamak. Bu takım aç ve patlamak istiyordu. Bunu da Başakşehir karşısında yapabilmek güzel olandı. 11 istikrarının oturmasıyla birlikte, oynanan oyuna uyum sağlayan oyuncu grubu oluştu. Okan Hoca da istediklerini tam anlamıyla yansıtabiliyor. Rüzgarı arkamızda almadık, rüzgarın ta kendisini olduk.

24 yorum:

  1. tam rüzgarı almışken ve fb de düşüşe geçecekken bu milli ara pek olmadı. tam momentumu almıştık oysa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sevincimi kursağımda bırakan durum maalesef..

      Sil
    2. Olsun, hala hazır olmayan isimler var. Onlar adına da fırsat.

      Sil
  2. dünya kupası arası işallah covid arasına benzemez maça gelecek olursak 2011 sezonundan beri bu kadar rakibi ezen sanki U19-U15 maçı gibi siklet farkı yaratan gs maçı izlemedim. Her ne kadar sosyal medyada olan hocanın son şansları olduğunu iddaa eden yorumlar olsada 2 maç önce, bjk ve başakşehir maçları kazanılmasa dahi oyun olarak toparlayacağımızı yazmıştım ve bu durumu şiddetle eleştirmiştim. Abdülkadir sezonun en iyi maçını oynadı. Torreria müthişti bakın sadece futbolu değil 1-0 iken 2 kez yerden kalkmayıp oyunu soğuttu ve aldığı penaltı çok profosyenelce çoğu futbolcu orada ayağını sokmaz rakip üzerinden atlardı. Rashica yine çook uzun zamandır izlediğim en komple kanat her bek yardımında var, fiziksel mücadelede var, basıp gidiyor, toplu topsuz herşey var ego yok müthiş futbolcu. Emre taşdemiri beğendim ama asıl kazımcanı aşırı beğendim müthiş oynadı çok proaktifti çok temaslı defansif açıdanda çok iyiydi. Kerem büyüyor beni bu maçta 3 gol atması kadar mutlu eden diğer konu sahipsiz tam 10 top kazanması, bekinede inanılmaz yardım etti. Gelelim icardiye drogba dahil ne forvetler geldi ben bu ligde bu kadar mücadele eden, koşan, hava hakimiyeti, duvar olma, pas, kanatları deplase etme, faul alma, bitirici forvet görmedim bakın kereme topukla yaptığı ilk asisti bu ligde yapabilecek başka futbolcu yok inanılmaz bir asist. Galatasarayın diğer takımlarla kalite anlamında seviyesini göstermesi açısında bu farklı galibiyet inanılmaz oldu artık herkes haddini bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün kırılman için sebep yok ama. Kadron iyi, istikrar sağladın, doğru yapıyı buldun.

      Sil
  3. Rıdvan dilmen'in gs-başakşehir %100 furbol programını izledim. Ya galatasaray maç yorumu yapsın diye izledim, varsa yoksa fb, varsa yoksa fb. Neden galatasarayımızın maç sonu programında hala bütün cümlelerinin sonunu fb'ye getiriyor. Mesela şunu dedi; "hala fenerbahçenin önde olduğu gerçeğini görelim". Galatasaray maç sonu programında bunu söyledi. Şaka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık senin içinde rıdvanı izlememe konusunda iyi bir ders olmuştur. Rıdvanda haklı oda insan çok sevdiği fbsinin kıçını toplamaya çalışıyır ama öyle oyun gücü olmadan hakem ittirmesiyle bir yere kadar daha ne deplasmanlara gidecekler 2.yarı bunlar daha iyi günleri ayrıca jesusun sezonu tamamlayacağını düşünmüyorum başkaları gibi sessiz kalmaş herşeyi söyler bu jesus işler kötü gidince ki ali koç bu tarz şeyleri hiç sevmez. Başa dönersek rıdvanı izleme kardeş aç national geograpgic izle ama rıdvanı izleme.

      Sil
    2. İzlemeyin abi, neden izliyorsunuz. Medyada var o tarz isimler..

      Sil
  4. Bu galibiyetin mimarı Okan Hoca'ya tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Beklediğimden de önce istediği oyunu oynatmaya başladı. Dünya kupası arası bu takımın ayarını bozmaz kimse endişe etmesin. Son yılların en karakterli ekibi bir arada. Son derece iş ahlakı yüksek bir oyuncu gurubu bu. Dosta güven, düşmana korku veren muazzam bir maç.
    Onca tezgah, set-up şu bu vs... Ali koç senin bir planın varsa Allah'ın da bir planı var dedik. Şimdi 45 gün boyunca plan yap daha çok çalış ki sene sonundaki zaferimiz daha şanlı ve kudurtucu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kaliteli oyuncu grubuna, kendi oyununu ikna edebilmesi de çok büyük bir teknik direktör dokunuşudur.

      Sil
  5. Bu gövde gösterisi önemli idi birkaç maç daha farklı kazanmamız psikolojik olarak onemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bir yerde patlamış olmamız çok değerli..

      Sil
    2. doğru yerde denk geldi ve Icardinin aidiyeti takım oyunu çokönemli

      Sil
  6. Emre B.'nin yerinde olmak istemezdim bu derecede sok pres beklememistir.
    Mactan sonra tek uhde, Rashica'nin opsiyonunun olmamasi, inanilmaz oynadi, sahada olmasa bu kadar etkili olur muyduk emin degilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica, 11'e girdiğinden bu yana bizim adımıza tüm dengeler değişti.

      Sil
  7. Macin adami bence Icardi, adam bazi seyleri aşmış abi herkesin vuracagi yerde belki de sezonun en iyi asistini yapti. Mertens de büyük oynadi hemen her atakta, penaltida vs Mertens vardi, yaptigimiz preste Mertens'in önemi ve kalitesi cok önemli.
    Son detay da PVA'yi aramiyoruz kesinlikle, Emre sakatlanana kadar iyi götürdü, Kazimcan da fizigin cok iyi kullandi, bu saatten sonra yabanci sol bek ilk 11'e giremez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi son derece egosuz oynuyor ki, hiç beklemiyordum bu denli aidiyeti.

      Sil
  8. okan hoca istifa etsinciler geldi mi?

    YanıtlaSil
  9. Bu takıma iş yapacak bir sol bek gelirse aanholt yerine büyük bir sorun çözülür , fenerliler şimdiden eski travmaları hatırlamaya başlamış antu da ,zorlu bir fiksturden çıktık ama alanya maçına yazık oldu, bu mac fm oynasam de bile beklemeyeceğim bir skordu.Mertens hala optimum kullanılamıyor canımı sıkan bu ,rashica cidden şaşırtıcı derecede iyi cıktı, midstjo bence daha çok oynamalı, yerli kuralına lanet olsun ross ve yusuf yokmuş gibi oynamak zorunda kalıyoruz , gecen seneyi dusununce bu yil her anlamda daha içimize siniyor. Dk sonrası fikstür lehimize dönecek iyi değerlendirilirse strese girmeden ilerleriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beke yabancı işi zor. Yerli de yok. Bence eldeki isimler de idare edecek nitelikte. Kazımcan Karataş yatırım ve ısrar etmek lazım.

      Sil
  10. (Emre)
    Bøyle devam Okan Hoca. Beni yaniltmaya devam et. Sahaya odaklandiginda bak ne guzel futbol oyunuyor bu takim. Icardi'de beni yaniltti. 6 macta 4 gol 3 asist.

    YanıtlaSil
  11. Takım oturmaya başlayınca kalite farkını gösteriyor. Takımda 1 tane kötü adam yoktu.Komple iyi oynadık.Bu farkı Beşiktaş maçında da alabilirdik.O maçta atamadık birtürlü.Bu maçta atınca fark belli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 istikrarı da geldi, uyum var, sahadaki futbolcular mutlu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir