5 Kasım 2022 Cumartesi

Beşiktaş maçındaki skor, hocanın Galatasaray kaderini tayin edecek


Özellikle Okan Hoca adına kırılma günü. Beşiktaş maçındaki skor, Galatasaray kaderini tayin edecek. Tek maçtan mı mevzusu da değil bu. Asıl tablo "Dünya Kupası sonrası" netleşecek olsa da, hoca adına kırılma zamanlarına geldik. Kazanacağımıza inanmakla birlikte, olası kötü sonuçta, Dünya Kupası arasında başka şeyler konuşulur. Beşiktaş maçı daha önemli de, Başakşehir maçını da dahil ederek, bu 2 maça "seri" olarak bakmalı. Her açıdan kırılma haftaları.

Galatasaray, kaliteli ayaklara sahip. Bu kaliteli ayakların da ortaya çıkması gereken anlar böyle maçlar. Mertens'e hala tam anlamıyla rol oturtulamamış olması beni üzüyor mesela. O rol oturmadığı için, esas katkıyı alamıyoruz. Gol anına geldiğinde, nefes nefese kalmamalı, ekonomik kullanmalıyız. Kaleye mümkün olduğunca yakın olmak zorunda. Icardi / Mertens hattını sadece 1 maçta doğru kullandık. Beşiktaş'ın savunma konusunda zafiyeti var, Mertens de rakip ceza sahası içinde ele avuca sığmaz.

Berkan Kutlu orta sahaya geçsin tarzı "önlem" hareketlerini de kabul etmem. Bu takımın iyi kötü bir ezberi var ve önlem adı altında ne zaman hamle yapılsa, sonucu daha ağır oluyor. İç sahadasın, favori de sensin. Lig içerisinde rakibin kim olursa olsun, kendi oyununu oynamak zorundasın. Gedson'un çıkışları var, Berkan Kutlu orta sahaya geçsin denildiği an, rakibe önlemini alacaksın da, hücumdan ödün vereceksin. Kestiğin isim Mertens olacak ve Icardi yalnızları oynamaya devam edecek.

Düşünce bekler ve kanatlardan 1'i için olur. Boey mi Dubois mi, Emre Taşdemir mi Kazımcan Karataş mı, Yunus Akgün mü Kerem Aktürkoğlu mu Barış Alper Yılmaz mı gibi. Bunun dışında, ideal 11'i izleyeceğiz. Sol kanatta oynayacak isimler önemli mesela, orada Rosier gibi bir isim var. Önde oynayanın, savunma yardımı şart olacak. Galatasaray'ın kazanması gerektiği kadar, iyi de oynaması ve gelecek adına herkesi umutlandırması gerekiyor.

8 yorum:

  1. Benim çok umudum yok. Yenebilir miyiz, evet ama böyle yener geçeriz diyemiyorum. Yensek bile sancılı bir şekilde yeneriz. Okan hocanin kader maçları olacak. Ancak düşünüyorum Okan hocayı gönderdik diyelim, yerine kim gelecek. Yabancı hoca gelse ligi takımı tanıyana kadar şampiyonluk yarışından kopariz. Fatih hoca gelse federasyonun hali ortada. İki ucu çıkmaz sokak. Karar süreci çok zor. Okan hocanin çok gerildiği maçlarda yüz ifadesinden belli oluyor. Çok ucuz puanlar kaybettik ama oyun olarak da böyle bariz üstün olamadık Alanya maçı hariç. Zor bir süreç bizi bekliyor. Herşeye rağmen şahsi fikrim Okan hoca ile sezon sonuna kadar devam etmek.

    YanıtlaSil
  2. Mancini gibi çok üst düzey bir hoca getirmeyeceksek, sonuçtan bağımsız Okan Buruk ile devam edilmeli. Zaten üst düzey hocalar kendi kurmadıkları takımları almaya kolay kolay yanaşmıyorlar. Kadromuz kaliteli ama seneye ne takviyeler yapabiliriz, gelecek hocaya ne vaatler verebiliriz, bunlar mühim? Sene başında adı geçen De Zerbi'yi çok transfer istiyor diye almadık, sonra tutup 10 tane transfer yaptık. Gerekli miydi transfer, kesinlikle gerekliydi ancak madem o dönem bu tarz bir sistem hocasına gitmedin, o atılımı yapmadın, o zaman bırak ligi bilen Okan hoca denesin bir şeyler. Onun yerine getirebileceğin yegane yerli Fatih Terim ama onu bile istemeyecek taraftar var ve geldiğinde TFF ile girişeceği savaş malum. Bu sene ligi 4.de bitirebiliriz şampiyonda olabiliriz. Artık radikal hamle yapılacak zaman değil bence, Dünya Kupası arası dahil. Ayrıca her sarsıntıda başka teknik adamların isminin geçmesi Okan hocanında özgüvenini zedeliyor, yarın takımın başında olmayacaksam neden geleceği kurgulayayım diyebilir. Takım mühendisliğinde sıkıntı var. Kerem ve Yunus'a güvenilerek yerli transferinde çok agresif olunmadı, ancak ikiside o kadar formsuz ve takım oyunundan uzak ki, şimdi 11 kurarken zorluk çıkıyor. Ya yabancı sınırı kalkmalı ya da direk 11 oynayabilecek yerli oyuncular transfer edilmeli. Ayrıca tek kusur bunlar değil, yönetimin TFF ve MHK ile olan savaşta daha agresif bir tavır sergilemesi lazım. Rahmetli Özhan Canaydın kadar efendi bir futbol adamı daha gelir mi bilmem ama o bile Beşiktaş maçında canımızı yakan hakem bozuntusuna düdük astırmıştı, bizim yönetimler video izletiyor, çay içmeye gidiyor, ertesi hafta aynı hakemler görev alıyor, VAR'da oluyor falan. Bence en büyük sorunumuz bu noktada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçını geçti, Başakşehir'i de geçmeli. Geçebilirse, ciddi anlamda ivme yakalayacak.

      Sil
    2. Basaksehir sadece 5 gol yemis.biz de en az gol.atan takimlardaniz umarim bir kaza yasamayiz o macta.

      Sil
  3. Okan hocanın kaderinin bu maç ile tayin ediceğine kesinlikle katılmıyorum. 2 maçta alınacak 2 puanda bile gönderilmemeli insanlar tuchel vs gelicek zannediyor heralde. Fatih hocayıda isteniyorum olan hoca öyle yada böyle sezon sonunu hak ediyor. Kaosa gerek yok zaten rakipşerin istediğide bu gs da kaos yaratmak bu söylemlerle hocayıda baskı altına almamak lazım malum genç arkadaşlar sosyal medyadan çok etkileniyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Malesef kaosu atesleyen de puan kaybi sonrasi aciklamalariyla hoca.
      Bazi konularda hakli mi, hakli, ama birak yønetim Tepki gøstersin, hakem konussun. Hoca hic taktik ve teknik konulara girmeden saldiriya geciyor, hic sakin degil, bu da taraftara yansiyor. Fatih hoca'dan ørnek verim, sakin bir tavirla 8 puan da kapanir dedi, sakin olun dedi, o dønem polemige, tartismalara az girdi ve taraftar inandi, umut verdi, ve 8 puan fark kapandi. Hocalarin aciklamalari, verdikleri mesajlar cok ønemli. Ayni Fatih hoca da son aylarinda aciklamalari surekli bahane, hakem, Ocak ve temmuz ayini isaret ederek taraftar da umut birakmadi , cogumuz inancimizi kaybetik.
      Okan Hoca daha sakin olsa, saha icine odaklansa kendisi icin daha iyi olurdu.

      Sil
    2. Maalesef o noktaya gelmiştik. Kaderi o 2 maçla tayin olacaktı. Beşiktaş'ı geçti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir