16 Kasım 2022 Çarşamba

Bu tarz kazanımlar en güzeli


van Aanholt ile yolların ayrılmak istediğini herkes biliyor ve öncesinde de tahmin ediyordu. Sezonun Galatasaray adına hayal kırıklığı isimlerinden biri. Yok Torrent şöyle katkı alıyordu gibi yorumlar da hikaye. Aanholt'un katkısı yükseldi de, takımın oynadığı oyun ne düzeydeydi ve ligi kaçıncı bitirdi? Bugüne bakın, takımın coşkusu ve son haftalardaki futboluna. Bu takım sol bekini de, Kazımcan Karataş ve Emre Taşdemir ile geçiyor. Bence daha büyük bir kazanım yok.

Hadi Kazımcan Karataş için yatırımdı, beklenti vardı diyelim. Bence yine zamanı vardı da, bunlar beklendiği için transfer edilmişti. Emre Taşdemir'den ise, başta ben olmak üzere çoğumuzun beklentisi var mıydı? Gider diyor, hesaba katmıyorduk. Takımda kaldı, hoca da fırsat ona geçtiğinde şansı verdi. Aanholt'a döneyim de, önden bir yabancıyı kenara alayım da diyebilirdi. Bu işin kolaycılık kısmıydı. Okan Hoca ise zor olanı tercih edip, kazanımı içeriden gerçekleştirdi.

Lig mücadelesi veriyoruz ve sol beki yerli geçmek önemli. İlk 11 dengesinde, oraya yabancı yazabilmek zor. Bu yüzden de, mevcut yerli sol beklerle devam ederiz diye düşünüyorum. Yerli sol bek olarak kimi alabilirsin ki? Alsan da kim katkı sağlar? Elinde olandan daha iyisini alamazsın, kimseyi de devşiremezsin. Kazımcan Karataş / Emre Taşdemir rotasyonuyla devam bu yüzden. Kazımcan Karataş'ın potansiyeli de var, ısrar edelim.

Bu tarz kazanımlar en güzeli. Okan Hoca da bunu iyi başardı. Birçok transferin yapıldığı ortamda dahi, döndü kendi içine ve eksik noktayı doldurdu. Takımdan ayrılmış birçok isme de bu şansı vermişti. Kimi kullandı, kimi ayrıldı. Kimi gelişiyor, kimi gittiği yerde ayağa kalktı. Okan Hoca'nın yönetim tarzından da bu yüzden memnunum. van Aanholt'a da bu şansı verdi, tutunamadı. Torrent, 1-2 futbolcuya dokunsa da, takımı kazanamamıştı. Burada ise şampiyonluğa oynayan, iyi bir takım var. 60 yaşında 1. adam olmuş bir teknik direktör (?) ile, 1. adamlığı ile yıldızlara saygı duydurmuş bir ismi kıyaslamayacağım.

17 yorum:

  1. Emir Tintiş bu konuda ne düşünüyordur acaba? Bu yazıyı okuyup menajerine bakıyor müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafasını duvarlara vurmuyorsa, zaten kendisinden umudu kessin.

      Sil
  2. En büyük kazanım Okan Buruk olacak bu takım için. Sahaya oyuncuların dağılımı yılların Icardisini Mertensini hiç izlemediğimiz şekilde izliyoruz. Bu güne kadar ne yapmadılarsa saha içerisinde onu yapıyorlar. Çaycı yerine keşke Okan Hoca gelseydi eminim ki Emirhanlar Baranlar belkide Bartuğlar kazanım olacaktı bu sene için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka görüntü daha değişik olurdu ama her şeyin hayırlısı işte.

      Sil
  3. Emre ve Boey rezerv ligden gelip 11'e yerleşti.Yunus ve Kerem varken oynamaz denen Barış oynadı.Emin ve Metehan oynadı.Okan Hoca'nın bu tutumunu gören oyuncuların inancı artacaktır. Forma şansı yok denen Berkan oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca o şansı verirken hiç çekinmiyor. Katkı da alıyor. Her şey transfer değil işte.

      Sil
    2. Fatih Hoca'nın yıllardır transfer söyleminden sonra Okan Hoca'nın bu kazanımlarını değerini daha iyi anladık.

      Sil
  4. Torrent'i başarısız bulmayı anlarım da ona da ezbere, haksızca eleştiriler çok yaygindi. Hayatında bırak ikinci yüz on ikinci adamlik yapmamış isimler dünyanın en seçkin hocasıyla en elit kulüplerde yıllarca başarıyla çalışmış isme çaycı falan diyor. Başarısız de yahu, çaycı ne?
    Zaten Okan Hoca'yla kiyaslamanin hiç gereği yok , Torrent kalsa da çok üzülürdüm , ama bu kadar nuanssiz, argumansiz gaddarca hoca eleştirmek de garip; bunu dün Torrent'e yapan yarın Okan Hocaya yapar , mesele tepki veriş şekli.
    Basakşehir maçına kadar twitterda "hiçbir şey görmüyoruz sahada" falan diyen takimdaslar vardı, ,halbuki dönem dönem çok iyi oynadığımız kesitler olmuştu maç geneline yaymamizda sıkıntı okuyordu, yetersizse yetersiz de niye yetmediğini anlat , "hiçbir şey" nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. adam olmak başka, 1. adam olmak başka. Olay bu. Anlaşılmayan da bu. 1. adam olarak geldi bize.

      Sil
    2. Benim zaten bunun elestirilmesine bir lafım yok ama mesele inanılmaz siyah beyaz yorumlarla hoca harcayan yaklaşım tarzı. İkinci adamsa ikinci adam diye eleştirilir çaycı diye değil.Fatih Terim kariyerinde hocaya bayağı ciddi ciddi "idman bilmiyor ayak tenisi oynatıyor" diyen kitle vardı zamanında. Mesele isimler değil, eleştiri saha içine yönelik ve somut olmalı, böyle subjektif ve küstah değil.

      Sil
    3. Ben de farklı bir şey yapmadım. Bugün dahi, hakkının verilmesi gereken noktaları yazıyorum :)

      Sil
    4. Kesinlikle, dert yandığım sosyal medya izlenimlerimdi, blogdan gayet memnunuz :)

      Sil
    5. Burak kardeşim. Çaycı seni takip ediyor sanırım. Zira onun için bunları kendinden başkası söylemez. Derdimiz oynattığı oyun vs değil. Ligin son maçında bile Babel sahadaydı. Genç bir kazanım elde edebileceksen bu oyuncuları oynatmazsın. Kontratının son senesindeki işe yaramazlar son dakikaya kadar sahadaydı ama bir tane genç oyuncu sahada yoktu. Bizim bahsettiğimiz bu. Bu seneye Çek farklı girebilirdik Fatih hoca sonrası ligi, ligin dinamiklerini bilen Okan Hoca gelmiş olsa bu gün büyük bir ihtimalle Avrupa Kupalarının herhangi birinde boy gösteriyor olurduk. Kadroda eksik yerlere genç koyarak büyük kazanımlar elde edebilecekken Pulgar izledik. Günü değil güzel kardeşim biz bu takımın öz evlatlarını yarınlarını dert ediyoruz. Çaycı Bu başarıları sağlayamadığı halde tek bir kazanımı dahi olmadı.
      Bizden sonra da 2. Adamlık dışında hiç bir vasfı olmadığını kanıtlamış oldu.

      Sil
    6. Söylediklerinde haklısın da, çaycı denmez yine de. Şundan denmez. Çaycılık onurlu bir meslek, bu mesleği yapan insanlar küçümsenemez. Her iş kolu için bu geçerli. Birilerini yermek için, meslek kolu ya da yaşadıkları yer kaynaklı küçültücü ifadeler bize yakışmaz.

      Sil
    7. Küçümsemek için değil tabi ki de Babası 22 sene kıraathane işletmiş biriyim. Affola yanlış anlaşıldı ise. Florya’da yapabileceği tek iş Çaycılık onun dışında bir kolda bulunamayacağını düşünüyorum.

      Sil
    8. O zaman daha hassas olman lazım :) meslek grupları, küçültücü ifade gibi kullanılmamalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir