18 Kasım 2022 Cuma

Bugünden yarına vazgeçilecek bir futbolcu değil


Yusuf Demir, henüz 19 yaşında. Şu kısa kariyerine de, çok şey sığdırdı aslında. A takım seviyesinde çok erken boy gösterdi, herkesin ilgisini çekti, Barcelona gördü. Diğer yandan, Avusturya A Milli Takım'ını gördü, şu an U21'de devam etmekte. Son hamlesi de Galatasaray'a transferi. 6 milyon avro'luk, Galatasaray adına ciddi bir yatırım. Bugünden yarına vazgeçilecek bir futbolcu değil. Onunla gelecek kurgulanıyordur. Şimdi olmasa dahi, önümüzdeki dönemde mutlaka forma ona gelecektir.

Bazı yorumlar var. Aidiyet hissetmiyor, mutsuz, gitmek istiyor gibi. Dünya Kupası arası onun adına da fırsat. Sahneye çıkaramadığımız birçok isim var. Vitrine Mata'yı yazsak da, Yusuf Demir aslında bu aranın parlatacağı asıl isim. Sadece kanat gibi de düşünmemeli, ofansif tarafta iyi bir joker. Bana sorarsanız, forvetin arkasında daha iyi bir alternatif. Merkeze çekmek, biraz da özgürlük demek. Sadece 10 numara gibi de düşünmeyin, ofansif bir 8 numaraya da dönebilir.

Rotasyon da yoğun. Rashica / Kerem Aktürkoğlu oynuyor, Barış Alper Yılmaz'ın çıkışı da büyük oldu ve tarzı itibarıyla da bazı maçlarda oynaması gerekli. Yunus Akgün'ü kullanıyorduk ilk etapta, o da şu an devrede değil. Bir de Yusuf Demir'in yabancı durumu var, o da işi zorlaştırıyor. Transfer olduğu dönem, ilk etapta şans buluyordu. Kastamonuspor maçında da oynadı ama sonrasında bir sakatlık oldu. Devamında da adını duyamadık zaten.

Orada da bilgi kirliliği var. Sakatlığı var deniyordu da, neydi o sakatlık? Bir süre idmanlara çıkamadığı doğru da, her maçta kadroya giremiyor oluşu da sakatlık durumu değildi. Çok alternatif var tabi. Yerli ayarı yaparken de, tribüne çıkacak bazı yabancılar doğal. O ayarı yaparken, yerli kanatlar alternatif olarak tercih edilebilir. Merkeze bakınca da, Mata gibi bir alternatifin var. Ciddi anlamda bolluk var ve bence gerekliliği de tartışılır.

Yine de kesildi, bitti, gözden çıktı, gidecek gibi yorumlar yanlış. Geleli daha ne kadar oldu? Bugünü değil, yarınları düşünerek bu hamle yapıldı. Dünya Kupası arasında yapılacak hazırlık maçlarında şans bulacaktır. Onu hazırlamak adına iyi bir fırsat var ve bu sürede daha özel bir ilgi görecektir. Aidiyeti de bu haftalarda yükselir. Transfer edildiği gün yaşadığımız heyecan büyüktü. Beklemediğimiz, çok iyi bir transferdi.

4 yorum:

  1. Zamanla mertens den formayı alacakdır yeterki ısrar edelim bir dünya markası olacak inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç, zamanı var. Ferdi Kadıoğlu, kaç zaman sonra formayı aldı. Şu an hangi konumda..

      Sil
  2. Sabretmemiz gerek. Mertens'in iyi bir alternatifi olabilir.Çok uç bir potansiyel.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir