17 Kasım 2022 Perşembe

Transferler, yerli durumu üstünden konuşuluyordur


Transfer haberlerine bakınca, 3 pozisyon üzerinde duruluyor. 3 pozisyona da, yerli isimler düşünülüyor gibi. Şu ortamda, yabancı bir transferin çok mantığı yok. Zaten elde iyi yabancılar var ve rotasyonda sorun olduğunu düşünmüyorum da, varsa da "yerli" üstünden vardır. Bana kalsa, ara transfer dönemini "hamle" yapmadan dahi geçebilirsin. 11'in oturdu, kulüben kaliteli. Yerli ihtiyacını da mevcut içerisinden çözüyorsun.

Cengiz Ünder, uzun boylu bir 6 numara ve sol bek transferi konuşuluyor. Seferovic'in olası ayrılığı sonrası forvet ihtimalinden de söz ediliyor olsa da, yerli bir alternatif aklıma gelmiyor. Gomis de sezon sonuna kadar devam edeceğinden, 3. bir yabancı forvet almanın mantığı durmuyor. Bahsi geçen pozisyonlarda da aslında "olmazsa olmaz" diye bir durum yok. Cengiz Ünder ismi iddialı, fırsat doğarsa kaçırmak istememiyor olabilirler.

Sağda Rashica, solda da Kerem Aktürkoğlu yeterli yoksa. Cengiz Ünder gelse, Rashica sol kanada kayar. Belki taşlar yerine oturur gibi durur da, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi isimleri kenarda bırakmak lüks oluyor. Cengiz Ünder klası ve kalitesi başka, bu bambaşka konu. Ben eldeki isimleri yükseltme taraftarıyım biraz da. Hoca da bu yönde hareket ediyorken, takım içerisindeki "balansı" çok bozmamak lazım. Yusuf Demir var daha.

6 numara için aklıma gelen isim Berat Özdemir. Yaz döneminde, Suudi Arabistan yolunu tutmuştu ve bu transfer için çok gönüllü olduğunu düşünmüyordum. Trabzonspor'a giderken de bence gönüllü değildi ve biraz da İstanbul'a rotayı kırmak adına, böyle bir araya yola saptı. Suudi Arabistan'da oynuyor oynamasına da, gözden uzaklaştı ve Milli Takım adına da düşünülmez oldu. Fırsat oluşursa, bu transfer gerçekleşir. Orta sahaya da iyi bir alternatif yazılır. Hatta gerektiği zaman stopere dahi atarsın.

Sol bek konusunda da alternatifler kısıtlı. Yerli kim var desek, bir çırpıda isim sayamayız. Halil Akbunar gelir de devşirilir mi diye düşünüyordum. Kazımcan Karataş / Emre Taşdemir formu sonrası o işten vazgeçtim. Caner Erkin tarzı işlere zaten girişmezler. Kerim Çalhanoğlu gibi bir yatırım yapabilirler belki. Geleceğe dönük, güzel hamle olur. Potansiyeli var ve yerli pasaportu da onu değerli kılar. Top tekniği iyi, tempolu, büyük takım tarzına uyacak bir sol bek.

12 yorum:

  1. Yunus Akgün ü kenarda bırakmak neden lüks oluyor anlamadım. 10 lira alıp on kuruşluk fayda vermedi hele ki hakkında ki iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Eğer doğruysa ben yönetimin yerinde olsam hatta geçtim yönetimi okan hocanın yerinde olsam kulübün kapısından sokmam bir daha. Ayrıca ateş olmayan yerden duman tütmez. Ne demek takım kadrosunu medyaya sızdırmak? Şüphesi bile büyük sıkıntı. Yunus Akgün kendisi bilir. Küçük takımın büyük oyuncusu olmakbyada büyük takımın büyük oyuncusu olmak tercihi kendi elinde. Yoksa Anadolu da kulüp kulüp dolaşacak bir kariyer onu bekliyor olacak. Ayrıca rashica kendini ispatlamış ne oldugu belli nerede verimli oldugu belli olan bir oyuncu. Niye yunus gibi bir qdam icin mevkisini degistirilsin? Rashica ya haksızlık değil mi bu? Yunus kendini ispatlasin önce!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks, çünkü geçen sezon gösterdiği gelişim ortada. Elbette Rashica oynasın da, planlar başkaydı. İddialarla alakalı da, resmi bir şey gelmedikçe yorum yapıp, günah almak istemem.

      Sil
  2. Söyle dusunuyorum sampiyonlugu sana kacirtabilecek ne var aklima sadece forvet geliyor, sol bek, kanat vs hicbirine gerek yok zaten elde mukemmel kanatlarin var, Baris, Kerem, Yunus var ortada Berkan var, Hamza var hatta, arkada da 3 tane yerli stoperin, 2 yerli sol bekin var, sadece Icardi'ye bir sey olursa bu oyunu oynayamaz bu takim o da Seferovic gidecek yerine Shamar vs. Tarzi fizikli forvet alacaksin baska da ihtiyac yok bencedaha Mata, Yusuf, Yunus, Midstjö var katki verebilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak yok. Var da, alabileceğin isim az bile değil. Yabancı transferi de şu ortama lüks sanki. Transfer yapılmasa dahi tamamım ben ama yapacaklar gibi duruyor.

      Sil
  3. sol bek için mert müldür düşünülürse çok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıktan çıkacak, değeri düştü. Sağ ayaklı ama belki de en iyi yerli sol bek ülke için.

      Sil
  4. Devre arası transfere gerek yok bence. Seferovic ve PVA gitse bile transfer yapılmamalı. Sonuçta takımda alternatif çok fazla ve genç oyunculardan verim alabiliyorsun. Berat elimizden kaçmıştı ve Trabzon'a imza atmıştı. Elinde Torreira, Midstjo ve Berkan var.Stoper'de Emin ve Metehan var. Sadece lig ve kupada oynuyoruz.Berat ve Cengiz transferleri çok gerekli değil düşüncesindeyim.Yunus ayrılırsa Cengiz düşünülebilir. Kanatlarda Kerem ,Yunus ,Raschida ,Barış ve Yusuf yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak düşününce, alabileceğimiz isimler arasında içime sinen kimse yok. Transfer yapılmasa bence de uygun.

      Berat Özdemir de elimizden kaçtı değil de, kaçırıldı :)

      Sil
  5. Ben olsam sadece o da varsa yerli sol bek alır devam ederim.
    Devre arasında başka kimseye gerek yok. Yerli sol bek olarak alınabilecek bir oyuncu ile Kazım'ı yedeklerim veya rekabete sokarım.
    Daha Mata, Yusuf gibi oyuncuları kullanamadık bile. Cengiz'i şu aşamada aldığımızda Rasika'yı mı yedek bırakacağız. Gereksiz olur
    Yerli orta saha eğer varsa olabilir. Torrera - Sergio ikilisi için güçlü bir 6 numara olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Müldür var tek :)

      Sil
    2. Keşke gelse muazzam bir solbek olmaz belki ama hakkınıda fazlası ile verir diye düşünüyorum

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir