24 Kasım 2022 Perşembe

Deniz Undav & Galatasaray, transfer edilebilecek yegane yerli forvet


Deniz Undav ile alakalı bazı söylentiler vardı. O söylentiler ışığında, Milli Takım'a çağrılmadığı söyleniyordu. Gerçekliğini bilmiyorum tabi. Herhangi bir bilgim ya da fikrim yok. Bu yüzden de, o söylentiler doğru değil üzerinden yorum yapacağım. Bunun araştırmasını kulüp mutlaka yapıyordur. Ocak ayında Aanholt gibi, Seferovic ile de yolların ayrılacağını düşünüyorum. O vakit de, forvet için yerli alternatifini konuşmak gerekecek.

Yerli alternatifleri mümkün olduğunca alttan getirmeliyiz desem de, bazı istisnai durumları ayırmıştım. Deniz Undav hamlesi de biraz öyle. Çok yetenekli ve iyi bir forvet. Maç içerisinde hamle açısından hücumcuların kalitesi önemli. Yerli bir forvet alternatifi de eli oldukça güçlendirir, hamle kaliteni yukarı taşır. Deniz Undav'ın Brighton günleri iyi geçmiyorken, fırsat durumu oluştu. Brighton için 7 milyon avro'luk bir yatırımdı ama bu sezon ligde, toplamda 8 maçta sadece 94 dakikası var.

Belçika Ligi günlerinde çılgın atıyordu. 1 önceki sezonki istatistiği, toplamda 41 maçta 27 gol 13 asist. Bu da potansiyeli gösterdi ve iyi bir transfer yaptı. Premier Lig'de ise işler iyi gitmedi. Öncesinde kiralayıp, güzel bir opsiyonla birlikte transferi düşünülebilir. Yerli bir forvet gerekiyor ve biraz olsun kalbur üstü alınabilecek hiç kimse yok. Düşünüyorum, gerçekten yok. Deniz Undav bu anlamda tek alternatif gibi.

Deniz Undav, iyi bir bitirici. Icardi misali o da bitiriciliği ve oyun aklı ile ön planda. Ön alanda çok çalışkan olmasa da, hareketli. Gol yükünü o da çeker, bu lig adına da tarzı çok uygun. Bitiricilik ve oyun aklı biraz üstte olduğunda, ligimizdeki savunmaları alt etmek zor değil. Savunma arkası koşuları da değerli mesela. Icardi'nin gollerini konuşurken, topsuz oyundaki koşularının hakkını pek vermiyoruz. Bu tarz bir forvetin kalitesini biraz da o koşular belirliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir