8 Kasım 2022 Salı

Galatasaray 2-1 Ofspor, Gomis bugün kışkırtma mı çekti?


Oyundan müthiş bir keyif almasam da, yine çok kaçıyor. Kastamonuspor maçı gibi, farka da koşabilirdin. Sadece Gomis'in kaçırdıklarıyla üstelik. 11'de görüp de, rahatsız olduğum isimler var elbette. Seferovic ve van Aanholt'un Ocak ayında olmayacağını düşündüğümden, bu maçta onlara şans vermenin anlamsızlığından bahsetmiştim. Maçta da gördük ki, boşuna zaman kaybediliyor. Bu isimlere ek, Yunus Akgün'ün de neden takımdan kesildiğini anlayabildik.

Galatasaray'ın formasyonunu anlamadım. 4-4-2 gibi dursa da, Mata'yı serbest rolde izledik. Sol açıksız bir 4-4-2'ydi bu. Ofspor karşısında farklı ve rahat kazanabilmeyi beklerim. Rahat kazanabileceğin pozisyonları bulsan da, taktik yönde övülebilecek bir taraf bulamadım. Dubois'in ilk yarıdaki performansı olmasa, görüntü daha kötü olabilirdi. O kanadı tek başına işledi ve neredeyse her pozisyonu hazırlayan isim oydu.

Gomis kaçırıyor, Seferovic kaçırıyor. Arada ceza sahası çevresi şutları rakip savunmadan dönüyor. Ofspor iyi kapandı ve çok mücadele etti. 1 şutları var neredeyse ve orada da müthiş bir gol geldi. Sinan Bolat, bu tarz jenerik goller yerdi, onu hatırladım. Panik olunmadı gerçi, arayış devam etti ve goller bir şekilde geldi. 2. yarıda Midtsjö'nün futbolu değerliydi, orta sahayı tek başına süpürdü. Maç başından bu yana, Metehan Baltacı çok güçlü durdu. Bunlar iyi performanslar.

Berkan Kutlu'nun attığı golü de, geçen sezondan bu yana bekliyordum. Zorluyordu çünkü, sorumluluk alıyordu. Midtsjö ile birlikte bu maçta iyi iş çıkardılar. Forvetler bitirebilse, farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Oyun çok keyif vermese de, farklı geçmeye yetecek görüntü vardı. İlk yarıda kilidi kırmış olsan, Kastamonuspor maçının benzeri görüntü de oluşacaktı. Turu geçtik, ötesine takılmıyorum. Bu bitiricilik sorunu ve bazı isimlerin "benim ne işim var burada" tadındaki ruh halini konuşacağız.

13 yorum:

  1. Yusuf Demir'in olmaması çok düşündürücü.Transfer olup ayrılacağı konuşuluyor.Yunus ise sanki küsmüş gibi oynadı.Metehan,Midstjo ve Berkan'ı beğendim.Metehan ve Emin ikilisi geleceğimizin defans ikilisi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlığı yüzünden yoktu ama bu sakatlığın ne olduğu yönünde tek açıklama yok.

      Sil
    2. maçtan sonra açıkladı hoca.

      Sil
  2. Dubois'i cok begendim yer yer Mariano izler gibi hissettirdi, onun disinda Midstjö ve Berkan fena degildi, tur atlamis olmamiz sevindirici bu tip oyunlarda sürprize acik oynuyoruz hep, Yunus ise küsmüş gibi umarim kazanilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set ihtiyacı olduğunda, Dubois müthiş bir koz olacak.

      Sil
  3. Yunus'la ilgili Okan Hoca'ya söylenecek bir şey yok. 8 maç banko ilk 11 oynattı. Gol ve asist yok. Şimdi surat yapmasının manası yok. Kapı orda. Artık menacerinin etkisi mi, gitmek mi istiyor? buyursun gitsin.
    Kerem geçen sene 20 gol atmış adam yedekten gelip de canavar gibi oynuyorsa senin bu maçı tek başına alman lazım. Sporda karakter yetenekten önce gelir.
    Bu maç özelinde de PVA ve Seferoviç'in de beden dillerini beğenmedim. Bir takım içinde bu 3 oyuncunun olmaması lazım. Tek kulvarda yarışan bir takım olarak çok geniş kadro kurduk. Ama sol bek bence acil ihtiyaç Takımın bir sol beki yok. Yabancı kuralından ötürü de bunu mümkünse Türk bulmamız lazım. Aynı şekilde bence çok kaliteli bir yerli orta saha da almak lazım. Özellikle 6 numara için fizikli yerli bir alternatif çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonda hesapta olmayan isimler bir anda önüne geçti. Burada kendisini sorgulayacak artık.

      Sil
  4. Seferoviçin olması çok mantıksız gelmiyor abi dünya kupasına gidecek üst üste maçlar oynayacak iyi bir performans sergilerde kalabilir düşüncesi olabilir:)

    YanıtlaSil
  5. Kastamonuspor ve Ofspor maçlarında dahi sırıtan oyuncular var. PvA ve Seferovic'i tez zamanda yollamamız şart. Yunus'u severim ama hem beden dili hem de oynadığı oyun kötü sinyaller veriyor. Kerem oynamadığı için hırs yaparken sen surat asarsan büyük takımda oynayamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ün hal ve tavrı bana da hiç sağlıklı gelmedi.

      Sil
  6. 4-2-3-1 den vazgeçmiyor ama rotasyonu 4-4-2 oynatıyor. Hakikatten Okan hocayı sorgulamaya başladım artık. Sergiosuz bir ortasaha izlemek çok keyifsiz oluyor. Ek olarak Baran 11 neden başlamadı çok üzücü doğrusu. Bu maçtan sonra artık rakipler bu seviyelerde olmayacak bu maçlar onları hazırlayıp belirleyecek. Metehan fiziği ve oyunu ile Eminin önünde gördüm bu maç. Emin sağ stoperde de beklediğimi vermedi bana. Gereksiz riskler alıyor. Metehan daha sağlam basıyor yere. İşte Eren Aydın takımda olmasını çok isterdim. Seferoviç yerine çok ama çok rahat oynardı. Nasıl ki derin rotasyonda Barışı Emre’yi kazandık. Eren Aydın da onlara eklenebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatıyor, nedeni de Gomis ve Seferovic'i bir arada kullanmaya çalışmak. Gereksiz bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir