14 Kasım 2022 Pazartesi

Galatasaray, bireysel kalite anlamında ligin en iyisi


Beşiktaş maçına çıkacaksın, orta sahada şöyleler, burada böyleler diyerek, "ödün" adı altında kadrolar kuruluyordu. O oynamasın, bu buraya kaysın, defansif bir güvence kazanalım gibisinden. O maçı geçip, Başakşehir maçına çıkarken de, aynı yorumlar devam ediyor. Yine "ödün" adı altında, defansif tavizler. Başakşehir orta sahası böyle tempolu, Beşiktaş maçına benzemez gibi yorumlar okuduk. Maç içinde belli bir kurgu alırsın da, oynadığın oyundan ödün vermezsin. Şampiyon olmak isteyen bir takımın yüreği böyle ortaya çıkar.

Galatasaray, bireysel kalite anlamında ligin en iyisi. Oyuncu grubuna bakın, ligdeki en iyi kadro bizde ve oldukça geniş bir yapı. Son gün transfer olan futbolcuları da düşününce, 11 istikrarını bulmak zaman aldı. Futbolcuların hazır duruma gelmesi, bazılarının 11'e geçiş süreci. Hoca'nın belli bir oyun felsefesi var ve ihtiyacı olan da zaman. Diğer yanda da, birlikte oynama alışkanlığı edilmeliydi ve bunun için de kadro istikrarı lazımdı.

11 istikrarı yakalandı. Başakşehir maçının kadrosuna bakınca, bunun üstünden ilerleyeceğiz. Bu isimler birlikte oynamaya devam ettikçe de, kalitenin sana getirisi ortaya çıkacak. Galatasaray, hücum karakterini iyiden iyiye göstermeye başladı. Organizasyon oluşuyor, kaliteli ayaklar oynanan oyundan keyif alıyor ve aidiyet gösteriyor. Burada da Okan Hoca'nın hakkını verelim, bu denli kaliteli ayakları, kendi oyununa ikna edebilmek çok büyük bir teknik direktörlük becerisidir.

Bitirebilmeye de başladın ki, en büyük sorunun buydu zaten. Bitirebilmek de biraz "özgüven" işi. Icardi'nin her şartta bitiriciliğini görürsün, Kerem Aktürkoğlu gibi isimler ise özgüvenini hatırladıkça bunu yapabilir. Herkesin oyun içi katkısı da muazzam. Rashica'yı 11'e yazalı, hücum adına çoğu taş oturdu. Mertens'in rolü büyüyor, Icardi kalitesini konuşturuyor, Kerem Aktürkoğlu geri dönüyor. Oliveira'nın klası büyük, Torreira da pres gücüyle birlikte seni önde tutuyor. 

Stoperlerin de orta sahaya kadar geldi ve ön alanda pres yapan orta sahanın kademesinde. Bu da işte takım boyunu kısaltıyor. O boy kısaldıkça da, top sende ve kaliteni göstermen adına büyük fırsat. Fikstür adına zorlu bir dönemdeydik ve bunu olabilecek en iyi şekilde aştık. Dünya Kupası arası belki momentumu yakaladığımız an gelse de, hala hazır olması gereken ayaklar adına da fırsat. Galatasaray adına umutluyum. Şampiyonluk ihtimali olabildiğince yüksek.

7 yorum:

  1. Galatasaray'ı hakem operasyonları ve fikstür dizaynı ile en baştan yarış dışı bırakmak istediler ama başaramadılar. Bundan sonraki fikstürü düşündüğümüzde Galatasaray'ın ipi göğüsleyen taraf olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. En kaliteli takım biziz en organize takım biziz en önemlisi en yükselişte olan takımda biziz. Fenetbahçe ve tranzon sezonunerken açtıkları için düşecekler ve düşmeyede başladılar. Hakemlerde bir yere kadar, kalite bazen çok şeydir gördük serdar azizin 2 hatasıyla açıkçası rakibimizin olmadığım2.yarınfarkı açmaya başlayınca daha da iyi anlaşılacak bu satırları yine halemler tarafından 2 maç katledilecek diye öngörerek yazıyorum. 2 maçta avans verdim yani, şu kalite ve organizasyonun önünde kimse duramaz. Çok çok iyi yoldayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum daha Mata ve Yusuf hatta Yunus girecek isin icine o zaman da rotasyonda en iyisi diyecekler.

      Sil
    2. 2 haftada az adalet geldi, tablo nasıl değişti gördük.

      Sil
  3. normalde çok rahat şampiyon olabiliriz ama tabi adil bi ortamda. umarım bizle uğraşmaya devam etmezler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra, ilk haftalar gibi olacağını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir