15 Kasım 2022 Salı

Icardi, Mertens, Torreira gibi isimleri oyuna ikna, büyük bir teknik direktör hareketi


Şu ana kadar geçen süreyi yorumlamak gerekirse, Okan Hoca'nın başarılı olduğunu söyleyebilirim. Alanyaspor maçı elimizden alınmasa, liderle puan aynıydı ki, birçok maçta yaşadığımız "hakem katliamını" konuşmuyorum bile. Olabilecek en zorlu fikstür, türlü hakem katli arasında olabileceğimiz en iyi tablodayız. Yeni bir takım olduğumuzu da atlamamamız lazım. Ne kadar iyi olursan ol. Yeni isen, zamana ihtiyaç duyacaksın.

Bitirememek de diğer problemdi. Bu problem için "teknik ekip ne yapsın" demem tabii. Bazısı şanssızlığa bağlıyor da öyle değil. Çalışma sonrası düzelecek bir problemdi ve Başakşehir maçında o sorunu da aştık. Beşiktaş / Başakşehir serisi çok kritikti, 6 puan ve iyi oyunla geçtik. Oyun yükseliyor, organizasyon büyüyor. Okan Hoca da uygulamak istediği sisteme, elindeki yıldızları inandırmış durumda. Dünya Kupası arasına moralli ve umutlu girdik.

Sezon içerisinde eleştirdiğim yanları oldu elbette. Bazen haksızlık yapmış ya da erken davranmış bile olabilirim. Son 2 maç çok kritikti, olası kötü tabloda kaderi tayin olacaktı. Şu an tablo olabildiğince iyi ve hoca da kredisini yükseltti. İyi futbol da herkesi mutlu etti. Hocanın hakkını vermemiz gereken nokta çok. Büyük baskı altında, herkes başarı bekliyor. O da bu baskıyı bilerek görevi kabul etti. Eleştiriler mutlaka olacak da, dozu ayarlayıp, erken hükmün bir faydası yok.

Okan Hoca gitti x geldi diyelim, o an ne değişecek? Bence çok bir şey değişmeyecek. Yabancı yardımcılar geldi, manasını da başka yorumlamıştım. Öyle değilmiş mesela, yanıldığım taraf o. Hocanın isteğiyle yapılan hamleler ve bu konuda yenilikçi düşünüyor. Bunun da artısını önümüzdeki dönem mutlaka alırız. Oyuncular da sisteme ve hocaya inandı ki, bu kalite bizi şampiyon yapacaktır. Ben buna inanıyorum.

Fikstür düzeliyor, zorlu görüntünün tersi geliyor. Ağırlıklı olarak iç sahada ve İstanbul'da olacağız. Uyum büyüyor dediğim gibi, çark dönmeye başladı. Yapı kaliteli, herkes "başarıya" inanmaya başladı. Dünya Kupası arası sonrası, hazır olmayan isimler de tam anlamıyla hazır olacak. Mata gibi bir isim henüz devreye bile giremedi. Icardi dahi bence şu an yüzde 100'ü ile oynamıyor ki, kaliteyi izliyoruz. Başarılı tabloda, Okan Hoca'nın payı büyük.

8 yorum:

  1. 2011-2012 sezonuna çok benzer bir sezon yaşıyoruz. O sezon gibi sezona yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yeni takım ile girdik. 13 maç itibari ile yediğimiz gol, topladığımız puan ve liderle puan farkı dahi o sezon ile aynı. Başakşehir maçı da o sezonki 3-1'lik Fenerbahçe maçının kopyası oldu bana göre. Yani Galatasaray'ın açıldığı maç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an şanssızlık, Dünya Kupası arası oldu :)

      Sil
  2. Rashica icardi %100 e ulaştığında yusuf demir katkısı almaya başladığımızda ve mata biraz daha toparlasa takım %20-25 daha artar kalite olarak, birbirini oldukça tamamlayan iyi bir takım olduk. Bu takım topla az oynayarak direkt oyunla seneye avrupa da çok can yakar, büyük takımlarada ters gelebilecek bir takımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar sahne alamamış isimler de, bu arada mutlaka hazır duruma gelecek. O zaman daha etkili bir yapıya bürüneceğiz.

      Sil
  3. Okan hoca birinci testi geçti. Neydi birinci test? Ağır eleştiriler gelince sakin ve soğukkanlı kalabilmekti. Bunu geçti. Şimdi ikinci test onu bekliyor. İkinci test ise devamlı övgüler alırken kendini kaybetmemek. Onu geçebilecek mi zaman gösterecek. Yalnız şu kadarını söyleyeyim ikinci test birinciden kat kat daha zordur. Japon Amirali Taga nın hayat hikayesini okuduysanız bundan çok bahseder.

    YanıtlaSil
  4. Yaz kampında birçok oyuncu yoktu. Takım yeni ve oturmaya başladı.Yabancı yardımcı getirmesi de çok önemli.Kadroda adaleti var ve oyuncular buna inanmış. Okan Hoca 'ya destek çıkmak ve beklemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün dahi, birçok iddialı isim geldi. Kolay değil takımı oturtmak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir