8 Kasım 2022 Salı

Icardi'yi, her gün konuşsak doymayız


Icardi'yi, her gün konuşsak doymayız. Klas forvetlerin hastası olduğumuz kadar "hasretiz" de. Falcao geldi, klas değil miydi dersek, aidiyet sahibi miydi? En kritik zamanda sahada yok. Oynadığı dönem hadi gol atıyor desek, o sürenin kısalığını ne yapacağız? Icardi ise farklı. Bu adam aç, yeniden ayağa kalkmak istiyor. Şu ana kadar hiç idman kaçırmadığı dediğimde, bilgi sahibi olmadan dalga geçenler oldu. Bunu ben değil, Okan Hoca söyledi. Performansı izliyorsunuz. İdman kaçırmış, umursamayan bir futbolcu performansı mı?

Oynadığı oyundan keyif aldı. Son ana kadar istedi, zorladı. 2 gol attı, 1 topu direkten döndü. Onu biraz daha fazla görsek, daha fazlasını da atardı. Atmaya da devam edecek. Hücum odağın Icardi artık. Lig tarihinin son yıllarda gördüğü en büyük bitiricisi. Jardel'i hatırlarsınız. O da büyük bir bitiriciydi ama oyun içi katkısıyla işi olmazdı. Zaten o olmadığı için, gördüğü maksimum seviye Porto ve Galatasaray oldu. Jardel'i odak alıp, ciddi gol sayısına ulaştırmıştık. Icardi'nin kariyerinde ise, Inter, PSG ve Arjantin Milli Takım'ı var. Bunlar boşuna değil.

Aldığı keyif, oyun içi katkı sağlamaya çalışmasına da sebepti. Böyle bir forvete sahip olmanın verdiği güven apayrı. İzlerken alınan keyif de aynı şekilde. Dünya Kupası arasında daha iyi hazırlanıp, bu seviyesinin üstüne çıkacak. Çoğu futbolcumuz adına da bu geçerli. Mata gibi bir ismi henüz izleyemedik. Takımda kalacak, her iddialı isim yükselecektir. Bu aranın bize iyi geleceğini ve çoğu ismi tam anlamıyla hazırlayacağını söyleyebilirim.

Icardi'nin Beşiktaş karşısında 3 şutu var ve 2'si gol oldu. 1'i de direkten döndü. Boş şutu yok, hepsi etki. Daha fazla görebilsek, gol sayısını zaten katlayacak. Ceza sahası içerisinde o kadar kurnaz ki, kendini boşa çıkarmayı çok iyi biliyor. Bu yüzden de, özellikle kanatlarımızın odağı tam anlamıyla Icardi olmalı. Rakip ceza sahası içinde 7 kez topla buluştu, bence bu sayı daha da artabilir. 3 tane de şut pası var ki, bunu geçen maçlarda da gördük. Arkadaşlarını besliyor, en doğru açıyı arıyor. Forvet iştahıdır, her yerden vurayım düşüncesi yok.

8 yorum:

  1. maxi lopez, messi'nin yakın arkadaşı diye icardi'yi takıma almıyorlar. ne kadar saçma bi olay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi dönemi almamaları gerçekten de bu sebeptendi.

      Sil
  2. Kanatlarimiz sürekli forveti beslemeli.senin de dedigin gibi iste bu yuzden Rashica ve Baris Alper oynuyor, Kerem yine pas verebilecegi yerde zor bir sut atti, kötü vurdu demiyorum ama Kerem bu yani hep bireysel oynadi o şut da girmeyince 13. Oldun iste o bakimdan takim oyunu ve takim oyuncusu olmak öbemli, Icardi bir takim oyuncusu ve aidoyet hissettigini hepimiz gördük Besiktas macinda. Benim tek korkum maç secme olayi umarim BJK macindaki hırsı derbiye özel degildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, hücum adına en önemli odağımız olmalı. Alanyaspor maçında da iyiydi mesela, sanmıyorum ki maç seçme olsun.

      Sil
  3. icardi elbette maç seçecek.hayatında hiç duymadığı takımlara gol atmak için motive olmasını bekleyemezsiniz.fener,beşiktaşın ismini enazından hayatında birkaç defa duymuştur :)

    YanıtlaSil
  4. Ben Icardi'nin sene sonunda kalmak isteyeceğini düşünüyorum. Bu adam özel hayatı yüzünden sürekli dışlandı, Arjantin milli takım kapısı kapandı, taraftarla arası açıldı. PSG zaten kimsenin aidiyet hissedebileceği bir yer değil. Biz ise bağrımıza bastık, o da aidiyet hissetti. Bir de şu Wanda gelgitleri olmasa, adam uçacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kalmak ister de, bunun adına şatları zorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir