20 Kasım 2022 Pazar

Kötü başladık, iyi ilerlesin


Basketbolu daha yakından takip eden arkadaşlar var. Onlar mutlaka çok daha doğru şekilde yorumluyordur. Benimkisi biraz da, Galatasaray özelinde takip. Her branşı, kendimce takip etmeye çalışıyorum. Erkek basketbolunda da, geçen sezon yakaladığımız havayı çok uzun zaman önce görmüştük. 1 sezon önce son anda düşmemekten kurtulup, ertesi sezonda müthiş bir yükseliş. Ekrem Memnun'un kurduğu kadroyu, Pistolis'in potansiyeli çok daha yukarıya çıkarmıştı.

Geç kurulsa da, temeli atılan, daha sağlıklı adım atmaya çalışılan bir yapı oluşturulmaya çalışıldı. Bu yıla girerken de seçim derdi ile, mutlaka bazı işler aksamıştır. Yine de kim seçilirse seçilsin, bu ekip ile yola devam edilecekti. Haliyle de, diğer branşlara göre, plan dahilinde daha rahat adım atıldı. Hocan aynı, bütçen biraz daha arttı. Geçen sezonun üzerine çıkıp, daha büyük hedeflere ulaşman gerekiyor. O hedef de bana göre Şampiyonlar Ligi'ydi. Ligde de geçen sezon yakalanan çizginin korunması yeterliydi.

Basketbolu yorumlayan arkadaşların yazdıklarından yola çıkarsak, çoğu transfer üzerinde olumsuz yorum vardı ve bile bile lades yaşadık. Bu noktada da, Turgay Zeytingöz'ün yaşattığı hayal kırıklığı öne çıkar. Pistolis'in de mutlaka tercihleri olmuştur da, asıl sorumlu Turgay Zeytingöz. Geçen sezon "yetenek" üstünden gidip, kısıtlı ama iyi bir yapı oluşturuldu. Bu yıl ise bile bile ladesler oldu ve bugüne gelince, neredeyse 0'dan kadro kuruyoruz. Zaman kaybı var, kötü başlangıç geldi. Neyse ki toparlanma sürecine geçtik.

Pistolis de "olmayacak" o isimler üzerinde ısrarcı oldu. Morgan'ı kazanmaya çalıştı, Angola'yı yapıya uydurmayı denedi. Bugün hiçbiri yok. Floyd'un sakatlığıyla da, bir anlamda uzunumuz olmadan oynadık. Floyd geri dönecek, ona güveniliyor da, aynı negatif yorumlar ona da yapılıyordu. Bugüne dönersek, ligdeki kötü başlangıcın ardından, Tofaş ve Bursaspor galibiyetleri çok kritik. 2 iyi ve zor rakip. Galatasaray'ın da durumu düşünülünce biraz korkuyorduk. 2 maçta da mücadelemiz fazlasıyla iyi.

McGee'nin etkisi güzel. Bu tarz, istikrarlı bir skorere ihtiyaç vardı. Dee Bost o anlamda tek başına kalmıştı ki, geçen sezon onu Melo ve Canaan ile tamamlıyorduk. Bana sorarsanız, bu tarz 1 isim daha gerekir. Ennis'e güvenemiyorum çünkü, çok kontrolsüz. Yapı biraz toparlayınca, Caloiaro da katkı vermeye başladı, o güzel. Kırılma anlarında güçlü kalıp, ellerin yanların anlarda o geçen sezon ki şut kalitemizi yakalıyoruz. Uzun işini de çözersek, işler biraz daha güzel ilerleyecek. Bu arada da, Sadık Emir Kabaca'nın 5 numarada gösterdiği ekstra katkı değerliydi.

4 yorum:

  1. Galatasaray kuruluşu itibari ile bir futbol kulübüdür. Bence futbol haricinde diğer branşlardan çıkmak gerekiyor. Yıllardır boşuna para harcanıyor buralara. Gereksiz bir şey. Basketbol getirisi yüksek bir spor dalı değil ve futboldan kazanılan yada kazanılacak paranın buraya yatırılmasını ölü yatırım olarak görüyorum. Voleybol Basketbol hem izlenen hem de getirisi olan branşlar değil ve bu şubeler kapatılıp furbola ciddi yatırım yaparak sürekli olarak Avrupa da yarışan bir kulüp olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray bir spor kulübüdür. Aksini konuşmak da zaman kaybıdır. Zaman ise, sağlıktan sonra bir insan için en önemli detaydır. Giden, kaybolan zamanın telafisi yok çünkü.

      Sil
    2. Geçmişe bakmanı öneririm ülkeye basketbolu Galatasaray getirdi. Yenilmez Armada efsanedir sonra devam ettiremedik ama basketbol Galatasaray ile geldi.

      Sil
    3. Aynen öyle. Bunu görüp de, futbol takımı olarak kurulduk, şöyle böyle demek sadece zaman kaybı. Kurulduğumuz dönemde futbol vardı, futbol takımı olarak kuruldun. Sonrasında da çoğu sporu ülkeye sen getirdin. Bu gurur vesikasıdır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir