20 Kasım 2022 Pazar

Nino & Galatasaray, Nelsson sonrası planları


Ekonomik şartlar malum. Çılgın bir döviz kuru var. Transfer yaparken zor da, iyi satışlar yapılabilirse, kazancı da büyük. Ekonomik değerler düşünülünce, bazı teklifler reddedilemez. İyi, içe sinen rakamlar görüldüğü an o transfer gerçekleşir. Galatasaray'da da özellikle Nelsson adına durum bu. Dünya Kupası'nı bekliyorduk, piyasa yapması olası. Yazın dahi çok ciddi teklifler olsa da, Marcao ile aynı anda satılması sağlıklı değildi. Dünya Kupası'nı beklemek doğru karar.

Nelsson, o piyasayı yapabilirse, bu transfere Ocak ayında izin verilecektir. Ciddi de bir bonservis girdisi sağlanır. Burada önemli nokta, alternatifini şimdiden belirlemek ve o boşluğu anında doldurmak. "Bonservis" için ciddi bir gelir elde edildikten sonra, yeni potansiyeller adına bu para harcanmalı. Fluminense forması giyen, Nino'nun adı geçiyor. Fenerbahçe için de bu isim yazılıyordu. Galatasaray adına da alternatif olarak görülüyor.

Futbolcunun Avrupa'ya transfer isteği var. Bu da transfer adına ışığı yakan nokta. 25 yaşında, Brezilya Ligi adına iyi ve lider ruhlu bir stoper. Galatasaray'ın oyun tarzı için de, bana göre Nelsson'a oranla daha doğru bir isim. Nelsson'un top kullanımı ne kadar iyi desek de, o tarafta işler çok iyi gidiyor diyemem. Stoperleri orta sahaya yaklaştırmak lazım mesela, baskı arıyoruz çünkü. Hem topla çıkmaktan çekiniyor, hem de orta sahaya yaklaşmaktan.

Uzun ve ters toplar beklenirken de Nelsson'u risk alırken göremeyiz. Daha basit ve kontrollü oynuyor. İşini iyi yapsa da, top bizdeyken "ekstra" aranıyor. Abdülkerim Bardakcı o riski alıyor, Marcao da alıp, çok daha iyisini yapıyordu. Nino'ya bakınca, top kullanımı ve çıkışları muazzam. İyi bir pasör stoper. Savunma özellikleri de iyi seviyede. Daha hareketli ve özellik itibarıyla da büyük takım stoperi. Galatasaray adına çok ciddi ve iyi bir yatırım olur.

8 yorum:

  1. (Emre)
    Biz bence simdiden Alternatifi icin yatirim yaptik: Mathias Ross.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, Nino da çok üst düzey bir stoper.

      Sil
  2. Nelsson müthiş kesici ama bence hocanın idealindeki sağ stoper değil, topla çıkabilen, daha oyun kurucu , top rakipteyken de daha önde konumlanan hamleli bir stoper tercih edebilir.

    Victor'dan da umarım kaydadeger bir bonservis alınır ,gitmeyi çok istedi deyip 10 milyon opsiyon artı bonuslarla kiralarlarsa ahımı alırlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil. Topla ilişkisi problem olabiliyor bu oyunda.

      Sil
  3. 20 ve üstü verilirse ocakta bile gönderilir. Ross, Mete bile bence iş görür.
    Ayrıca o para ile rasika tutulabilir. Hatta İcardi hakkında bile hayal kurulabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 ve üstü verilirse bence Ocakta bile gönderilebilir. Bu paralara hayır deme lüksü, şu ekonomide pek yok.

      Sil
  4. Nelsson giderse gönlümden geçen Ozan Kabak Abdülkerim ikilisi. Ancak Ozan'ı almamız çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak yeniden büyümeye başladı. Artık çok zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir