15 Kasım 2022 Salı

Oliveira, orta sahalar arasında, ofansif istatistiklerin çoğunda ilk sırada


Melo / Selçuk İnan orta sahası başka bir düzeydeydi. Tabela katkıları, yıllara yayılmış istikrar ve kazanılan kupalar. Onlarla kimseyi kıyaslamayacağım elbette. O 2'liden bu yana, en büyük sıkıntıyı da orta sahada yaşadık. Fernando'nun denklemin içinde olduğu iyi hatlar oluşturulsa da, beklenen tamamlamayı bir türlü sağlayamadık. Bir yan her şartta eksik kaldı. Torreira / Oliveira 2'lisini, Melo / Selçuk İnan orta sahasından bu yana, en iyi 2'li orta sahamız olarak görüyorum.

Torreira'nin kalitesini konuşurken, Oliveira'dan fazla bahsedemiyoruz. Oliveira'nın önemi, oynamadığı 1-2 maçta net şekilde görüldü. Bir ara kesildi ve Midtsjö ile, az daha sertlik dozu yüksek orta saha denenmişti. Orada da "üretim" ciddi anlamda düştü. Oliveira o haftalarda, bu takımın olmazsa olmazlarından olduğunu kanıtlamıştır. İlk haftalarda da "haksız" şekilde eleştirildiğini düşünüyorum. O haftalarda da güçlü etkisi vardı çünkü.

"Bitirememek" sorun. Bitiremeyince de, üretim içerisindeki o dokunuşlar görülmüyor. Oliveira, ofansif istatistiklerin çoğunda, orta sahalar arasında ilk sırada. Süper Lig'de bu sezon 90 dakika başı Comparisonator Index puanlarına göre en iyi performans gösteren oyuncular arasında da ilk sırada yer alıyor. Torreira ile birlikte iyi bir uyum yakaladılar ve orta sahanın merkezinde, takımın hücumunun "beyni" olduğunu düşünüyorum.

Mertens, her ne kadar orta sahaya katkı sağlamaya çalışsa da, forvet özelliği barındırıyor. Etkisi de rakip ceza sahasına yaklaştıkça büyüyor. Oliveira ise orta sahanın merkezinde o bağlantıyı sağlayan isim. Çok hareketli bir isim gibi görünmese de, topla hünerleri yüksek. İşin savunma ayağında da, pres ağının içinde. Çok da karakterli bir futbolcu. Oliveira'nın da hakkını vermek gerekiyor. Son haftalarda da o hak verilmeye başlandı.

10 yorum:

  1. En önemli transferimiz. İleriye çıkmakta sorun yaşamıyoruz.Gectigimiz sezonlardaki yetenek eksikliğini giderdi. Şut, ara pası ve duran top kullanımı çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantıyı sağladığı kadar, topla ilişkisi de üst düzey. Dediğin gibi, hücum adına tüm özellikler mevcut.

      Sil
  2. Bütün gollerde kadrajda ya ceza sahası dışında pozisyon alıyor ya pas trağinin içinde yada koşu atıyor ceza sahasına aynı şekilde defanstada hep yerinde topla herkesin düşündüğünün aksine işler yapıyor buda kendisinin oyununu rakip adına zorlaştırıyor. Büyük karakter, büyük bir zeka ve ligimiİn çok üzerinde bir ortasaha transfer etmişiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top sendeyken, korkutucu futbolcu. Topu iyi kullanır, oyun aklı yüksek, şut tehdidi var.

      Sil
  3. Ne yalan söyliyeyim ben çok eleştirdim hala da eleştirecek noktaları fazlasıyla mevcut (kendini yere rahat bırakması, kilit pas atma sevdası, çıkarken top kaptırması vs). Ama şunu gördüm ki adam top rakip ceza sahasında ise mutlaka orda veya yayda. Gol kokluyor resmen. Şansızlıkmı deyim beceri eksikliğimi bilmem ama birkaç pozisyon var penaltı noktasından atamadığı ya da ayağına takılıp düştüğü. Ama bu bile değerli. Ayrıca oyunun yönünü değiştirme konusunda oldukça iyi. Kısacası artı ve eksilerini teraziye koysak artıları ağır basıyor şu an. İnşallah böyle devam eder.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilit pas atma sevdası derken, o gereklilik. Onu uyguluyor. Hücuma çıkarken de top kaptırılır, herkes kaptırır. Genele bakacaksın :)

      Sil
  4. Olmadiginda nasil döküldügümüzü düsününce ne Midstjö ne de Berkan'in hücum katkisinin ayni seviyede olamayacagini anlamistir saniyorum herkes, bu iki oyuncu asla kötü oyuncu degil ama Oliveira başka bir seviye bunu kabul etmek lazim.
    Duran toplara da etki etmeye baslado Basaksehir macinda Nelsson'un kayarak vurdugu organizasyon cok iyiydi.

    YanıtlaSil
  5. Atakta da savunmada da katkısı büyük, olmazsa sıkıntı çekeriz. Sözleşmenin uzunluğu ilk başta düşündürdü beni ama şu an ligin o kadar üstünde ki üç sene sonra da düzenli oynar gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kaliteli ve aidiyet sahibi. Karakterli oyuncu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir