9 Kasım 2022 Çarşamba

Potansiyel olarak, Emin Bayram'ın da önünde olduğunu düşünüyorum


Hazırlık kampında, Emin Bayram sakatlık geçirince, şans Metehan Baltacı'ya gelmişti. Emin Bayram, son 1.5 sezonunu Boluspor'da kiralık olarak geçirmişti ve oldukça başarılıydı. Ondan yana beklentim vardı, ana rotasyonda olmasını bekliyordum. Sezon içinde de şans birçok kez eline geçti ve iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Metehan Baltacı ise, sezon öncesi Emin Bayram'ın olmadığı dönemde boy gösteriyordu. O da, İskenderunspor'da iyi bir kiralık dönemi geçirmişti.

Hazırlık dönemi şans ona geldiğinde, bence bunu iyi değerlendirdi. Ofspor karşısında da 11 oynayıp, ana rotasyonda yerim var mesajını verdi. Hatta potansiyel olarak, Emin Bayram'ın önünde olduğunu da düşünüyorum. Ayakları daha iyi mesela, geriden oyun kurma özelliğiyle önünde. Emin Bayram'a oranla daha da hızlı. Zaman içinde, onun da rotasyondaki yeri pekişecektir. Stoper rotasyonunu, altyapıdan yetişen 2 genç ile tamamlamak değerli.

Yerli transferi adına da kıstas bu olmalı. Çok spesifik, olmazsa olmaz dediğimiz yerliler yine transfer edilir de, rotasyon adına artık "yerli" transferi yapmayalım. O boşluğu, altyapıdan gelecek gençler tamamlamalı. Transfer sirkülasyonunun da bu şekilde önü tıkanır. O da gelsin, bu da gelsin mantığının sonu yok. Emin Bayram ve Metehan Baltacı'yı kazandık. Yarın da, Baran Aksaka ve Hamza Akman gibi isimleri kazanırsın. Bu sayı artar.

Okan Hoca'nın bu özelliğini seviyorum. Altyapıdan gelen gençlere şans verme oranı, son yıllarımıza oranla iyi seviyede. A takımda tutuyor, yeri geldiğinde sahaya atıyor. Onu çekeyim, bunu devşireyim gibi bir düşüncesi yok. Hangi gencin pozisyonunda boşluk varsa, oraya biri kaymıyor, pozisyonunun genç futbolcusu oynuyor. Stoperde o rotasyonu tamamladık. Bence orta sahada da tamamlamamız yakın.

4 yorum:

  1. Emin 'de hırs eksik gibi geliyor.Metehan ise hem çok hırslı hem de daha iyi top kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırs olayını bazısı yansıtmaz da, bu onun hırssız olduğu anlamına gelmez.

      Sil
  2. Ben Emin'i de beğenirim, ama Metehan bana daha çok güven verdi. Daha olgun oynuyor. Ayaklar iyi, cengaverliği de var. Bir stoper için çok önemli özellikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayakları iyi bir kere, bu büyük takım için ciddi artı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir