1 Kasım 2022 Salı

Sadece sol bek için değil, sağ bek için de, kim oynar düşüncesi var


Sadece sol bek için değil, sağ bek için de "kim oynar" düşüncesi var. Sol bek için aday sayısı 4, sağ bek için ise 2. Sağ bekteki isimler bizi tatmin ediyor da, sol bekte aynı şeyi söylemek imkansız. O pozisyon için biraz daha "kazanım" noktasındayız. Kazımcan Karataş'ın Alanyaspor maçı performansı iyiydi. Emre Taşdemir de Karagümrük karşısında sürpriz yaptı. van Aanholt'a bu saatten sonra dönüleceğini sanmam. Dubois de artık sağ tarafta değerlendirilecektir.

Kazımcan Karataş mı, Emre Taşdemir tartışmaları yapılıyor. Mümkün olsa da, bu 2 isim birbirini rotasyona alabilse. 0'dan kazanım bir anlamda ve yerli olmalarının avantajı büyük. Kazımcan Karataş'ın potansiyeline inandığımdan, benim tercihim o olurdu. Emre Taşdemir, o pozisyon adına daha tecrübeli olsa da, işin potansiyel tarafı bende ağır bastı. Kazımcan Karataş'ın tempo ve fizik gibi avantajları da var. 

Önünde oynayacak ismin savunma yardımı olacaksa, hücum özelliğini daha net ortaya çıkarırız. Emre Taşdemir'in maç eksiği daha derin. Özverisi, çalışkanlığı iyi düzeyde. Alternatif olabilmesi dahi, hesapta olmayan bir gelişme. van Aanholt'tan formayı aldılar ki, bu da bir şey. Dubois ise, yukarıda da dediğim gibi artık sağ bekte değerlendirilecektir ve Boey'in forması eskiden olduğu gibi garanti değil. İş biraz daha "akıl" noktasına kayıyor.

Boey, sezona çok formda girdi ve çizgisini korudu. Temposu ve atletizmiyle ön plana çıktı. Dubois ise Karagümrük karşısında "oyun aklıyla" ön plandaydı ki, uzun vadede formayı alacağını yazmıştım. Çünkü özellik itibarıyla büyük takım sağ beki. Yavaştan da formayı alması gereken zamanlar geliyor gibi. Beşiktaş karşısında topun kıymetini biraz daha bilmek gerekiyorken, Dubois'in tercih edilmesi sürpriz olmayacaktır.

4 yorum:

  1. Bence kadro muslera-boey-nelson-abdülkerim-emre-torreria-sergio-mertens-rashica-barış-icardi olacak
    Dubois-Midstjö-berkan-mata-kerem-yunus-gomis durum ve şartlara göre oyuna girecek. Ki erken değişiklikten kaçmaması gerekir hocanın eğer gerekliyse. Özellikle kerem yunus matanın bir şekilde sahaya atılacağını düşünüyorum. Bu maç güçlü oyun ve kazanmamız çok önemli, çünkü başakşehir maçı çok daha zor geçecek

    YanıtlaSil
  2. Karşı tarafın aşırı atletik ve hızlı sol kanadına karşı hem savunmada yıpranmamak hem de karşı hücumla onları bastırmak için sağ bek Boey derim. O kanat savaş alanı olacak.
    Sol için hala en iyisi PvA bence. Bir şekilde yer açılıp kadroya girse iyi olur. İsabetsiz pasları çok göze battı ama biraz da kesilecek yabancı aranıyor oluşuna kurban gitti. Yapamadıkları ortada ama yapabildikleri iki yerliden de iyi. Yerli şartı zorluyor oradaki kararı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Preste, mücadelede var olur, atletizmiyle ciddi fark yaratır. Formda da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir