12 Kasım 2022 Cumartesi

Sen önde basarken de, Boey ısrarla rakip yarı sahasında


Sezon başında az kalsın "zararına" gidiyordu. Kamp tarihiyle alakalı anlaşmazlık oldu, kadro dışı kaldı ama çalışmayı bırakmadı. Okan Hoca da kaybetmek istemedi, ilk fırsatta şans verdi ve sonrasında ısrar etti. Boey hikayesini sıkça konuştuk. Sezon nasıl biterse bitsin, Galatasaray adına belki de en çok konuşulan isim olacak. Emre Taşdemir adına da aynısı geçerli değil mi? Gitsin diye beklenirken, o da bir şekilde kaldı, çalışmayı bırakmadı, rezerv takım demedi ve oynadı. An geldi, o da süre aldı. O da kazanım.

Boey'e dönersek, Süper Lig'de bu sezon rakip yarı sahasında en fazla top kazanan 5 oyuncu içerisindeki tek "bek". Gedson Fernandes 27, Torreira 26, Boey 23, Arao ve Salih Uçan da 22'şer. Torreira da 6 numara gibi oynarken, ön alandaki etkisi ne derece yüksek görebiliyoruz. Oliveira da hücuma kayarken, orta sahayı savunma anlamında bir anlamda tek başına tutuyor. Performansı çok şaşalı durmuyor da, onun da etkisi olmazsa olmazın.

Boey de müthiş atletizminin ödülünü alıyor. Savunmada çok güçlü kurduğu kadar, hücumu da zorluyor. Ön alanda topu kaptırsa, direkt prese başlıyor ve o topu da genelde kazanıyor. Sen önde basarken de, Boey ısrarla rakip yarı sahasında. Şu futboluna, biraz daha pas kalitesi ve teknik katabilse, komple bir bek diyeceğiz. Yine de şu halinin dahi değeri büyük. Bu tarz atlet bekleri seven takım çok ve özellikle de Premier Lig adına parladığını düşünüyorum.

Rashica ve Mertens de bu listeye dahil olur diye bekliyorum. Rashica, son haftalarda oynamaya başladı ve rakip yarı sahasında çok çalışkan. O çalışkanlığı da, senin hücumuna hareketlilik getirdi. Mertens de o yaşta, çok mücadele veriyor ve kazandığı çok top var. Bunu yapması ne kadar sağlıklı ya da doğru tartışılır tabi. Yine de özveri işte, burayı önemsiyor ve başarı için katkı vermeye çalışıyor. Galatasaray'ın ön alandaki baskısı da, genel anlamda değerli.

6 yorum:

  1. başakşehir maçı için bi skor tahmini alalım. ben 1-0 alırız ya da 1-1 diyorum. icardi penaltıdan atar.

    YanıtlaSil
  2. Aynı özellikde birde genç solbek bulabilirsek süper olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke de kolay değil.

      Sil
    2. Eren elmalıyı alabilsek en azından lig için idare edilebilirdi

      Sil
    3. Zamansız kaçtı. Yönetim yeni gelmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir