11 Kasım 2022 Cuma

Tozlanmış parçalı #13; Didier Drogba


Burak Yılmaz'a sorulduğunda, birlikte oynadığı en iyi futbolcunun Drogba olduğunu söylüyor. Drogba sonrası, Burak Yılmaz'ın daha da yükselen performansını unutmam. Normalde sinersiniz böyle bir isim altında da, Drogba sizi daha da yukarı çıkartıyor. Drogba'nın kazandırdığı büyük maçların yanında, partneri Burak Yılmaz'ı daha da yükseltmesini unutmam. Galatasaray forması altında, izleyebileceğimiz en büyük profillerden biriydi. Büyük bir idol.

2012 - 2013 sezonu ara transfer dönemini kim unutabilir. Benim gördüğüm, Galatasaray adına geçen en iddialı transfer dönemiydi. Çok önemli futbolcular transfer ettik, harekatları izledik. 2012 - 2013 sezonu ortaya konulan vizyon ise bambaşka seviyedeydi. Sneijder'i 27 - 28 yaşında Galatasaray'a getiriyorsunuz. Daha bunun heyecanı doruklardayken, bu transferi gölgede bırakacak bir işe daha imza atıyorsunuz. Drogba transferinin getirdiği ses, Sneijder'den büyüktü.

O dönem, Şampiyonlar Ligi için son 16'ya yükselmiş takımların bir görseli vardı. Her takımın en iyi futbolcusunu paylaşmışlardı ve Galatasaray'dan da o isim Drogba'ydı. Sneijder'den ilerleyen dönemde çok iyi katkılar aldık. Drogba ise, 2012 - 2013 sezonunda direkt etki etti. Lig şampiyonluğu mücadelesinde, kırıp attığı maçlar var. Real Madrid'e karşı yaptıklarını zaten unutamayız. Eleyebilirdik o gün, tarihin eşiğinden döndük.

2013 - 2014 sezonunda ise, aynı Drogba etkisini aldık diyemem. Yine büyük maçları var da, görüntü biraz da "sakatlıklar" kaynaklı istikrarsızlaşmaya başladı. Ligin 2. yarısında hemen hemen sahada yoktu bile. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında çok iyi maçları yine var, ligde de Beşiktaş deplasmanı. Süper Kupa'ya dönsek Fenerbahçe'ye yaptıkları. Büyük maçların adamıydı ve hepsinde de adının ağırlığı ölçüsünde katkı verdi.

Galatasaray'dan da Chelsea'ye geri döndü. 1 sene daha kalabilir miydi bilinmez. Bunun için çabaladık da diyemem. Drogba'nın kariyer planı belliydi biraz da. O 1.5 sezonda, çok büyük bir idol izlemiş olduk. Galatasaray formasıyla 53 maçta, 20 gol 13 asisti var ve ülke içerisinde alınabilecek tüm kupaları da kazandı. 20 gol tamam da, 13 asist rakamı muazzam. Burak Yılmaz'ı büyüttü diye altını çizdiğim nokta da bu.

3 yorum:

  1. Benim hayatımda canlı izlediğim en büyük golcü. GS forması ile de oynamış en büyük golcü. 2012-2013 sezonundaki tüm maçlarını canlı izlemiştim. 60 metreden gelen topları göğsü ile yumuşatıp önüne alışı. verdiği paslar falan akıl almaz bir oyuncuydu. GS büyük golcülerin takımıdır. Metin, Tanju, Hakan, Drogba say say bitmez. Şimdi de İcardi. Bu anlamda çok şanslıyız. Başkasına 100 yılda 1 gelecek adamlar bize her 10 yılda bir gelmiş.

    YanıtlaSil
  2. Bizde kalması için maddi durumumuz uygun değildi mancini de bu sebepten ayrılmıştı, tadında bitmis güzel bir hikâyeydi ,uzasa belki bu kadar iyi hatirlanmazdi, aldığı ücrete göre verdiği performans düşecekti ama indirim yapıp cüzi bir fiyata oynasa 1 sene daha iyi giderdi. Chelsea maçında hiç oynamaması aklımda kalmış bir de ben daha çok gol atmasını bekliyordum ama mütevazı sayılarda kaldı her şeye rağmen 1.5 senede 10 sene kalıp da hatırası olmayan pek çok oyuncuya göre çok şeyler yaptı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir