16 Kasım 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #14; Mehmet Batdal


Mehmet Batdal, Bucaspor günlerinde "potansiyelim" diye bağıran bir forvetti. "Pivot" özellikli yerli forvet deyince de, Galatasaraylıların özlemi oluyor. Bucaspor'da parladığı dönemde, 1. Lig'de mücadele veriyorlardı ve Süper Lig'e de yükselmişlerdi. Mehmet Batdal da o sezon 30 lig maçında, 16 gol 6 asist gibi iyi bir rakama sahipti. Sözleşmesi de bitmişken, Galatasaray bu transferi fırsat gibi gördü ve gerçekleştirdi. Kağıt üzerinde mantıklı duruyordu.

Tutarsa ne ala, tutmazsa da yolları bir şekilde ayırırsın. Yerlinin zorunlu olduğu ortamlarda, bu tarz transferler olmazsa olmazın. Mehmet Batdal neden transfer edildi demezdi kimse. Sorunu "kadro yapılanmasında" görüyorum. Baros forvetin, alternatifi de Mehmet Batdal. 3. bir forvet ise yok. Baros, sık sakatlanıyor ve uzun ayrılıklar yaşıyordu. 2010 - 2011 sezonunda da iş bir noktada Mehmet Batdal'a gelmişti ve başarılı olamadı. Ligin 2. yarısında ise Konyaspor'a kiralanmıştı. Orada da şanssızlığı, yaşadığı sakatlık.

Ertesi sezon Fatih Hoca göreve geldiğinde, hazırlık kampı sonrasında Karabükspor'a kiralanmıştı. Ligin 2. yarısına girerken orada boşa düştü ve hoca da "oyuncuma sahip çıkarım" diyerek, Mehmet Batdal'ı takımda tutmuştu. Hiç hesapta yokken, orada dahi şans eline geçti. Galatasaray'a geri döndüğü o dönem hiçbir maç kadroya dahi alınmazken, Trabzonspor'la iç sahada 1-1 berabere kalınan maçta, son 17 dakika kala maça girmiş ve son dakikada çok basit bir gol kaçırmıştı. O da Galatasaray günlerindeki kırılması işte.

Önce Bucaspor'a yeniden kiralandı, sonra da Başakşehir'e bonservisiyle gitti. Başakşehir'de ise yükseliş içine girerek, 11'in bir dönem vazgeçilmeziydi. Gol atmıyordu belki de, ön alandaki oyun içi katkısıyla ön plandaydı. Abdullah Avcı, ilk etapta ondan hiç vazgeçmedi. Sonrasında gerçekleşen Adebayor transferiyle birlikte, düşünceleri de farklı bir yöne kırıldı ve bu tarzda birçok transferi bugün dahi gerçekleştiriyorlar. Mehmet Batdal da, oradan sonra Karagümrük'e gitti ve 2020'de futbolu bıraktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir