14 Kasım 2022 Pazartesi

Üst düzey bir 6 numaradan bahsediyoruz


Başakşehir maçının vitrine çıkan birçok ismi var. O isimler de, 7-0'lık galibiyeti anlattığımız zamanlarda mutlaka konuşulacak. Tarih kitaplarının, yıllar sonra anmayacağı isim ise, bu maçın "asıl kahramanı" olan Torreira. Transfer olduğu günden bu yana ki performans istikrarına bakarsak, çizgisi gayet iyi. O çizgi yeterli mi, beklentiyi karşıladı mı dersek de, bence hayır. Her zaman daha fazlasıydı çünkü. Üst düzey bir 6 numaradan bahsediyoruz. Standart, iyi performanslar yeterli olmayacaktır.

Başakşehir maçı, Torreira'nın Galatasaray formasıyla en iyi performansıydı. Ön alandaki o şok presi ile, farkın oluşmasındaki temel etmendi. Kurgu çok doğruydu aslında. Torreira, presi en önde başlatan isim neredeyse. O, rakip yarı sahada pres yapıyor ve stoperler de orta sahaya kadar yaklaşıp, Torreira'nın kademesine giriyorlar. Başakşehir, pas odaklı bir takım ve bu oyundan da ödün vermiyor. Haliyle de bu pres ile birlikte, işi bitirmiş oluyoruz.

Torreira'yı daima bu şekilde kullanmak lazım. Okan Hoca, "pres" oyununu ön planda tutuyor. Hücumdaki o coşku da bu şekilde gelişiyor. Kaptığın toplar sonrası kaliteni konuşturmak. Takımdaki birçok iddialı isme de bu oyunu inandırmaya başladı. 11 istikrarı yakalandı, bu da uyum demek. Zaten kaliten yüksek derken, çok zorlu maçları, kolay bir şekilde aşar oldun. Alanyaspor maçını elinden almasalar, lider ile aynı puandaydın ve çok daha zorlu bir fikstürden çıktığını ekleyelim.

Torreira, omurganın temeli. Bir anlamda, orta sahanın "defansif" aksiyonunu tek başına tutan isim. Zaten bu yüzden transfer edildi. Torreira'nın oluşturduğu konforla birlikte, Oliveira'yı 8 numara gibi kullanabiliyorsun. Önlerinde de Mertens oynuyor. Kağıt üzerinde bakınca, fazlasıyla ofansif duran bir 11. Lig mücadelesi içerisinde, kaliten ile ayaktasın. Bu kaliteden de asla ödün vermemen lazım. Vermemek adına da, Torreira'nın bu kalite devam etmesi gerekiyor.

14 yorum:

  1. Mükemmel yazi, hatta Ugur Karakullukcu Besiktas maci icin Oliveira-Torriera yumusak kalir yorumunun ardindan mactan sonra halen ayni dusunuyorum demisti, Okan Hoca orta sahayi yine bozmadi yine ders verdik.
    Böyle olacagini takip ettiklerimden saniyorum Orhan Uluca ve sen haricinde kimse soylemedi benim bildigim kadariyla, gerci ven de soylemistim ama ben yazar degilim :) Gedson'a neden önlem aliyoruz onlar bize önlem alsin demistim aynen de öyle oldu.
    Oliveira muhtesem akil herifi daha yeni yeni anladilar, harbiden prime Selcuk gibi adam aldik.
    Torreira ise ilk geldiginde ürkek oynuyordu bu tekmeye kafa atan halini son hagtalarda gördük tasrtismasiz ligin en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek yok. Senin kaliten lig içerisinde herkesten üstün. Neden ödün vereceksin ki. Sen oyununu oyna, kalitenden vazgeçme :) Sonucu, hem de iyi futbolla alacaksın.

      Sil
  2. Burak bey her ne kadar biz zor bir fikstürden çıkmış olsak da fbnin de bizden 2 kat fazla maç yaptığını hesaba katmak gerek. Bizim kalitemiz kesinlikle daha iyi. Takım oyununun da oturmasıyla çok rahat olmasa bile şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç sayıları azalırsa, Jesus'un rotasyon sevdası işi daha da sıkıntıya sokar. Bence o trafikten mutlulardır.

      Sil
  3. Fenerin maç sayısı azalacak. Mart'a kadar haftada 1 maç yapacaklar. Ve rotasyon hastalığı negatif etkisini gösterecek.
    Büyül takım önlem alınmaz önlem alınır. Bizim A kalite bir takımımız ve A kalite bir orta sahamız var. Bunları yedekleyecek de Berkan gibi dinamo ve Midjo gibi 6/8 kırması orta sahalar da var. Ben olsa oraya bir tane daha atletik insan yiyen zenci alırım iyice garantilerim. Bir de sol beke varsa yerli alırım. Misal Rıdvan gibi. Kazım'la rekabete girsinler diye. Emre devre dışı kalacak zaten. PVA da gidecek. Elde sadece Kazımla kalan 23 maçı bitirmemiz zor olur. Alternatifimiz maalesef yok. Bunun haricinde takımın eksiği yok maşallah fazlası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer dönemi diye bir şey var, hamle yapılacaktır :) Yerli sol bek hamlesi zor ama.

      Sil
  4. Torreira bir yıllık bir sevda olacak bu takıma belli ki. Sene sonunda takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Hala üst düzey futbol oynuyor. Buda onu takımdan ayıracaktır. Alanya maçında olanlar olmasa takım bu günlere gelebilir miydi emin de değilim doğrusu. Alanya maçında yapılabilecek en kötüsü tarafımıza yapıldığından sonraki maçlarda cesaret edemediler. Yeltendiler. Oynatmadılar. Ama eksik de bırakamadılar. Beşiktaş maçında aldığımız galibiyeti de hakemi yenerek elde ettik. Başakşehir maçı ideal 11 arka arkaya çıkardığı maçlardan kaynaklı farka gittiğini düşünüyorum. Icardi gibi adamın şut yerine pas atması 5-0 giden maçta hala presini devam ettirmesi. Bu takım olma yolunda ilerliyoruz demek. Icardi nin bonservisi alındığı takdirde Galatasaray’a çok büyük fedakarlık yapacağını düşünüyorum. Rashia için aynısını söyleyemiyorum ama. Neden derseniz Kerem artık her topu kaleye atmak yerine arada paslar da çıkartıyor ve tek odağı gol olmaması sevindirici. Rashia için pek söylenecek birşey yok kalitesi ortada. Ama tam anlamıyla takım oyuncusu olmadığını düşünüyorum. Vargas demiştim Adana Demir de oynayan. Sen Rashia nın ondan 3 gömlek daha yukarıda olduğunu söylemiştin. Eksik demişsin ama. Rahsia yı takımda tutmanın Icardiye oranla daha düşük olduğunu düşünüyorum. Umarım ikisi de bonservisi ile takımda kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica kadar defansa bekine yardım eden kanat ligimizdde yok ve adam bunu temaslı oyunla ve hücumda her zaman sürrklaae ederek yapıyor. Takımdaki en takım oyuncusu olanlardan nazar değmesin

      Sil
    2. Bazı isimler üst düzey ve ivmeleri yükseldiği an, yeniden iddialı takımlar onlara dönmek istiyor. Torreira'yı bence de çok uzun yıllar tutamayacağız.

      Sil
  5. peki oliveira için ne dersin, beklentileri karşıladı mı ? bence hayır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveria beklentileri karşılamadı evet çok çok daha fazlasını karşıladı, başakşehir maçı en iyi maçıydı defansif açıdanda süperdi, her pozisyonda var. Bu adam prüme selçuk gibi ortasahayı 2 kişi tutuyor ve tüm pas organizsasyonunu yönetiyor. Maç sonu ratinglerde ligde 1.inci. Kilit pas vs değinmiyorum bile daha beklentileri karşılaması için ne oynaması lazım anlayamadım. Kevin de bruyne falan bekliyorlar herhalde takıma transfer döneminde. Ligimizin gayet üzerinde bir isim ve oyunu sürekli büyüyor

      Sil
    2. Bence karşıladı. Yokluğunda eksikliğini net şekilde hissettik. Rakamlar yalan söylemez.

      Sil
  6. (Emre)
    Abi yakin gecmiste oyuncularin isi haritasi, pas trafigi gibi resimleri paylasirdin. Belki her mac icin degil de buyuk maclar sonrasi ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir