9 Kasım 2022 Çarşamba

Yunus Akgün'ü kaybetmeyelim, kazanalım da, futbolcu da biraz çabalasın


Olay, "silip atma" meselesi değil. Ortada "eleştirilecek" bir nokta var ve bu dile getiriliyor. O eleştiri de, Yunus Akgün'ün düşüş içerisindeki görüntüsü. Bir de, Ofspor karşısında dahi kötü ve isteksiz görüntüsü. Karşısında dahi demem ile rakibi küçümsemiyorum ama ayağa kalkmak, öz güven tazelemek adına müthiş ortam. Kötü oynarsın da, isteksiz şekilde hareket etmezsin. Yedek kalmak, süre alamamak hoşuna gitmiyor olabilir. Yine de bu isteksiz olmaz.

Sezona fena girmemişti, katkı vermeye çalışıyordu. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları üzerinden kurduğumuz hayaller şu ana kadar hayal kırıklığıyla geçti. Her 2'sinin de eleştirilecek yanı vardı da, Yunus Akgün son dönemde daha keskin düştü. Bizler sorunu ağırlıklı olarak Kerem Aktürkoğlu üzerinden okurken, Yunus Akgün daha ağır bir mesele. Oyun tarzıyla da alakalı sıkıntı var. Bu oyunu çeşitlendirmesi gerekiyor.

Kerem Aktürkoğlu, en kötü haliyle dahi gole daha yakın ve her 2 tarafa da çalım atabiliyor. Yunus Akgün'ün tek odağı ise sola kat etmek. Ters tarafa çalımı yok, gole yakın değil. Oyun kurucu özelliği daha önde desek o da yetmez. Kanat forvet de değil. Bana sorarsanız, forvetin arkasında daha etkili olabilir, biraz daha serbest rolde. Tabi orada da bu kafayla geleceği seviye Emre Çolak'ı geçer mi? Ofspor karşısındaki isteksizliği gerçekten anlamıyorum.

Barış Alper Yılmaz'ı kalite ve potansiyel olarak daha geride görsem de, isteği ve azmi var. Mücadele ediyor, fizik gücüyle var olmaya çalışıyor. Pres oyununda var, seni sürüklemek adına çabası, gayreti. Haliyle de 11'de oynayan o oluyor ve Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün 2'lisi yedek bekliyor. Bu da adil olan. Rashica'yı da kesemezsin, katkısı müthiş. Yunus Akgün'ü kaybetmeyelim, kazanalım da, futbolcu da biraz çabalasın.

14 yorum:

  1. yunus beyimizin yakup çınar'a kadro sızdırdığı ortaya çıktı ya o yüzden üzgündür paşamız.

    YanıtlaSil
  2. keşke yabancı sınırı kalksa da kanatlarda rashica ve yusuf demir'i izleyebilsek

    YanıtlaSil
  3. Her hafta geriliyor çok üzücü son hafta tanıyamadım , hoca konusunda soru işaretlerimiz olsa da bu kadar gerilemeyi hocaya da havale edemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocalık durum yok artık, ne şanslar verildi.

      Sil
  4. Yunus 'un bilmesi gereken burası büyük kulüp ve hoca sana şans vermişken şansını iyi kullanamadı.Barış Alper oyuna sondakikalarda girerken dahi hep yüksek motivasyonu var. Oyuncunun kendisini sorgulaması gerek. Futbol performans oyunudur. İyi olan oynar.

    YanıtlaSil
  5. Elimizde yeterli bilgi yok. Mesele kontrat mı? Yoksa bu kadro sızdırması konusu mu? ama sahada görünen hali, beden dili ve oynadığı oyuna baktığımızda bir şeylerin doğru gitmediği ortada. Psikolojisi iyi değil kesin. ama sebebini bilmiyoruz. Ama beni esas üzen nokta Ofspor maçındaki taktik disiplinsizliği idi. Okan Hoca ısrarla 10 defa eliyle çizgiye gel diyor, o kafasına göre ortaya gidiyor. Ya şu garibim Berkan'ın yediği dayağı kimse yemedi. çocuk hala çıkıyor maksimumunu veriyor. Yunus'un aldığı maaş gerçekten çok çok az. 2. lig seviyesinde bile değil. ama işte hoca sana 8 maç şans tanıdı. Üstelik böylesine yıldızlarla dolu bir takımda. Ama sen bunu değerlendiremedin. 3 gol 3 asist yapsa kontratı da alacaktı hepsini de alacaktı. Şu an ki görüntü menecer gazı ile devrede bile gidecek şeklinde... yönetimin buna hemen müdahele edip elinde asset'i koruması şart. Sözleşmesini versinler. Psikolojisini toplasınlar. Yunus bir kalemde harcanacak çocuk değil ama şu an desteğe ihtiyacı var.. Değer gördüğünü hissetmesi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele ne bilmiyorum da, ne olursa olsun, senin o fırsatları değerlendirebiliyor olman gerek. Daha fazlasısın çünkü, bunu göstermiştin.

      Sil
  6. Bir mentör ile mi halledilir, Okan hoca mı halleder bilmiyorum ama Yunus'u kazanmak lazım. Elbette ki en büyük hata kendisinde ve en çok da kendisinin çabalaması lazım. En azından Barış kadar istekli olması lazım. Ama tek bildiğim bu kayıp çift taraflı zarar yazar. Kendisi için de iyi olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya Kupası arasında bakılacaktır. Umarım kazanılır, umarım çabalar.

      Sil
  7. Emre ve Boey sezon başında rezerv takımda olmalarına rağmen çaba gösterip 11 'de yer bulmaya başladılar.Yunus ise hazırlık maçlarından başlayarak 11'de kendine yer buldu ve vasatı aşamadı.Barış ve Berkan sonradan oyuna girerken motivasyonları hep yüksek.Pes eden ve tavır yapan oyuncu takımda tutulmamalı.Eğer Yunus'un antrenmanlarda da maçtaki gibi isteksiz tavrı varsa devre arasında iyi bir teklif gelmesi durumunda gönderilmesi daha mantıklı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir