9 Aralık 2022 Cuma

Barış Alper Yılmaz, o açığı gördü ve zorlamaya başladı


Barış Alper Yılmaz, Gomis ve Icardi'den çok şey öğreniyorum diyor. Kendisiyle alakalı, forvete dönüşümü bekliyorduk ya, o da bunu düşünüyor. Asıl değerinin orada ortaya çıkacağını biliyor ve bir noktada kendisini forvet olarak izlemeye başlayacağız. Burak Yılmaz'a çok benzetiliyor. O da bir noktada kanattan forvete geçti ve kariyeri bambaşka bir yere geldi. Kanat oynarken, patlayamayacak bir potansiyeldi ki öyle de ilerliyordu. Şenol Güneş'le birlikte forvete geçtiğinde, ülkenin en değerlisi oldu.

Barış Alper Yılmaz'ın bence bir farkı var. Burak Yılmaz'ın kanat oynadığı günlerde kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe olsa da, 2 takımda da beklentini çok uzağındaydı. Barış Alper Yılmaz ise, kanat oynarken de ana rotasyonun en önemli parçalarından biri. Kanat performansını da beğeniyorum. Farklılık getirdi çünkü. Mücadele gücü çok yüksek, patlayıcı özelliği olan ve sürekli dikine zorlayan bir kanat. Kanat rotasyonumuz çok yetenekli ve kaliteli. Barış Alper Yılmaz o isimler arasında yetenek eşiği belki en düşük olanı olsa da, mücadelesiyle birlikte çoğu ismin önüne geçti.

Fatih Hoca'nın Galatasaray'a kazandırdığı yeteneklerden. Hoca da zaman zaman şans verdi ve futbolcunun potansiyelini yansıttığı zamanlar oldu. Yine de asıl dokunuşu Okan Hoca yaptı ve futbolcu ana rotasyonda yer buldu. Hatta beklenmedik şekilde aşama kaydederek, çoğu ismin önüne geçti. Şimdi de yer yer forvette denemeye başladı. Bu değişimi 25 yaşına doğru beklerken, 1-2 yıl içinde olacak gibi. Gomis ve Seferovic'den istenilen alınamazken de, forvet alternatifi noktasında bir boşluk var. Barış Alper Yılmaz o açığı gördü ve zorlamaya başladı.

“1 yıldır profesyonel bir ekiple çalışıyorum Galatasaray'da. Süreç odaklı bakıyorum. Bir maç için değil, bir sonraki maç için değil. Kendimi inanılmaz geliştirdiğimi düşünüyorum, daha da geliştireceğimi düşünüyorum. Daha iyi bir Barış olacağını düşünüyorum."

Çalışan futbolcu da hak ettiğini alıyor. Yetenekliyim diyerek köşesine çekilmiyor. Bunun üstüne gidip, kendini her alanda geliştirmek önemli olan. Kerem Aktürkoğlu da bunu başardı, Barış Alper Yılmaz da başarıyor. Alt liglerden gelip, Galatasaray gibi bir takımda böylesine sivrilmek önemlidir. Hem de çok kısa bir zaman diliminde. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir