28 Aralık 2022 Çarşamba

Batuhan Şen'in şansı, Viviano'nun bitiş dönemine denk gelmesi


Batuhan Şen, Menemenspor ile çok iyi bir 1.5 yıl geçirmiş ve gelişim sağlamıştı. Hesapta yokken, iyi bir yerli alternatif kazanma yoluna girmiştik. Bu sezon için ihtiyaç duyduğu, oynayabileceği daha iyi bir takımda kiralık dönem geçirmesiydi. Karagümrük'e kiraladıklarında bu durum çok hoşuma gitmemişti. Viviano var çünkü, kağıt üzerinde yedek kalmaya gidecekti. Beşiktaş'tan da Utku Yuvakıran'ı kiraladıklarında yedek bırakmışlardı.

Batuhan Şen'in şansı, Viviano'nun bitiş dönemine denk gelmesi. Viviano o kadar kötü bir sezon geçirdi ki, iş bir noktada Batuhan Şen'e geldi ve 2 maçtır da sahada. İlk maçında kötü bir gol yemiş olsa da, Trabzonspor maçındaki performansı harika. 6 net kurtarışı var. Hatta 45 saniyelik kısa bir sekansta, üst üste 3 net kurtarış izledik. Potansiyelini biliyorduk da, oynamaya başladığını görmek güzel. Pirlo ona bir şans verdi ve o da iyi kullanacak gibi.

Transfer sirkülasyonunu da seven takımlar bunlar. Viviano'yu kesersin de, transfer dönemi kaleci transferi yaparsın. Beklerdim böyle bir hareket. Şu an Batuhan Şen'e şans vermek değerli, onun da bu şansı iyi kullanması tabi. Bu iyi performans, olası kaleci transferlerinin önünü tıkayacak. 8+3 içerisinde yerli kaleci kullanmak büyük nimet. Karagümrük'te bunun avantajını kullanacak. Pirlo'ya helal olsun, şu kadroyu bu denli ayakta tutmak da iyi iş.

Galatasaray'ın da gelecek sezonlar adına eli güçlendi. Uzun yıllar sonra ilk kez bu denli potansiyelli yerli kalecileri var. Okan Kocuk devam edebilir, Batuhan Şen büyük tecrübe kazandı, Jankat Yılmaz geliyor. Muslera'nın 1 yılı daha var da, 11 için yerli zorunluluğu devam edecekse, artık yerli kaleci kullanmaya başlayalım. Bu dönem de kullanamayacaksak, hangi dönem kullanabileceğiz? 11 için yabancı sınırı kalksa dahi, yerli kaleci kullanabilmek avantaj.

12 yorum:

  1. Musleradan sonra Batuhan kesinlikle tercih edilmelidir. En kötü rotasyonda olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Pirlo'ya helal olsun gercekten, özellikle takimi bu köyü durumdayken Batuhan gibi bir gencin potansiyeline güvenmek cesaret ve futbol bilgisi ister, mükafatini da aldi zaten. Mesela Torrent gibi hocalar 1 puan icin Babel gibi oyunculara bel baglarken Pirlo yetistirici hocalik yapiyor büyük saygi duyuyorum, zaten ikinci yari Tabzonu ezdiler dönen toplar dahil hep Karamgümrükteydi oyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Viviano da onun vatandaşı. Kesmesi ciddi iş.

      Sil
  3. Sol bekte bizden aldıkları Emir Tintis olmadi galiba. Caner'den sonra yerli olarak oynar diyordum ama kadroda bile yok. Ne oldu acaba, sakatlik falan mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maç oynattılar da, sonrası yok. Kendi haline yanacak.

      Sil
    2. Şu tabloda vazgeçilen Emre bile şans bulduysa. Emir çok rahat forma şansı yakalardı. Umarım genç oyuncuları o gereksiz menajer bozuntusunun kendilerini kandırmalarına müsade etmezler. Mustafa Kapı Bartuğ emir hepsi çöp oldu gitti.

      Sil
    3. Net bulurdu, belki 1. opsiyon bile olurdu.

      Sil
  4. Umarım yerli kaleci ile oynamaya başlarız. Bu avantajı kullanmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel yerli kalecilerimiz var, artık değerlendirelim.

      Sil
  5. Aynı kiralama süreçleri Jankat için yapılmalı. Kendisi uç potansiyellerden. Kendisinden çok şey bekliyorum. Batuhan artık 23 yaşında Okan yerine çok rahat yazılırdı kendisi. Alt liglerde Galatasaray altyapılı dünya kaleci var. Bizdeki tek sorun şu her kaleyi devralandan Muslera Performansı bekliyoruz. Okan Koçuk İstanbul maçında abuk subuk hatalar yaptı ama son dakika kurtarışı kendisini göklere çıkarttı. Bizim istediğimiz herkes Muslera olsun ama ne yazık ki kendisi sayılı kaleciler arasına girmiş bir adam böylesini bu gün 30 milyon altına bulmak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce sözleşme uzatılmalı, önüne plan konulmalı ve buna ikna edilmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir