24 Aralık 2022 Cumartesi

Bu performansı sonrası, takımda kalmasını da isterim


Anderlecht tarafında, Mertens'in geri dönüşünü hayal edenler var. Galatasaray'la 1+1 yıllık sözleşmesi var ve opsiyonu da belli şartlara bağlı diye biliyorum. Şu anki performansıyla, o şartları karşılayacaktır. Galatasaray'da mutlu, yüksek bir aidiyeti var. İyi de kazanıyor derken, ayrılması için sebep göremiyorum. Bu performansı sonrası, takımda kalmasını da isterim. Sezon sonunda birçok ayrılık yaşanacak olsa da, Mertens o isimlerden biri olmayacaktır.

Mertens, Mata'dan 1 yaş büyük mesela. Mata'nın son sezonları ağırlıklı olarak yedek, Mertens ise sürekli sahada. Aralarındaki tempo farkını da görüyorsunuz. Mata'nın canı pek yokken, Mertens'i pres oyunu içerisinde dahi aktif şekilde görüyoruz. Mertens'in katkısı gelecek sezonda da benzer olur. Çalışkan, kendine bakan bir futbolcu da. Kalite de baki olunca, yapı içerisinde mutlaka yer almaya devam etmeli.

Yusuf Demir alttan geliyor. Onu da ısındırıp, Mertens ile rotasyona sokulabilir. Mertens sonrası da forma Yusuf Demir'in olur. Yusuf Demir'i kanattan ziyade, forvet arkası gibi görüyorum. Hatta şu an bile bu rotasyon sağlanabilir. Geçen gün, Galatasaray'ın en olmazsa olmazı kim diye konuşuyorduk. O isimlerden biri de Mertens'di. Olmadığı an, bambaşka bir oyuna dönmek durumunda kalıyorsun. Mata yüksek profil olsa da, tarzlar bambaşka.

Mertens'in forvet özelliği de var ve gole çok yakın. Icardi de yokken, takımın en golcü ismi olmasını bekliyorum. Dünya Kupası sonrasında daha diri görünüyor. Kafa da rahatladı, artık hedef tek. Gelecek sezon için kadro yapılanması oluşurken, Mertens, Oliveira ve Torreira gibi isimlerin arasına daha genç, atlet isimleri katmak gerekecek. İddialı ve yıldız isim noktasında, yeterince kaliteye sahibiz. Bu tarz isimlerin etrafında gençleşmek daha değerli.

4 yorum:

  1. Mertens 'in enerjisi ve aidiyeti çok yüksek.Sahada diğer oyuncuları da yukarı çekiyor.Umarım böyle devam eder

    YanıtlaSil
  2. Torreira nın seneye kalacağını düşünmüyorum kendisi sanırım ayrılır. Güzel de bonservis bırakır ama yeri kolay dolmaz. Bu tarz gözden düşmüş ama kariyer odaklı oyuncuların transfer edilmesi ardından satılması gelecekte Galatasaray’ı tercih edilir bir klüp yapar. Bu tarz çok oyuncu var. Bu paralara alır parlatır satabiliriz. Bu noktada yabancı kuralı mahvediyor durumu Torreiranın yedeği olarak bir scout hamlesi olsa fena mı olurdu. Portekiz klüpleri her sene birçok oyuncuyu Avrupa’ya sunuyor. Scout ekipleri gelişti artık bizlerde bir yerlerden bazı oyuncuları bulup getirebiliyoruz. Yalandan bir kural koyup milli takıma süperligden kaç oyuncu çağırıyoruz sanki milli oyuncuların belki de yarısı Avrupa altyapılı. Bu kurallar yokken Avrupaya giden oyuncu sayısı da ortada. Türk oğlu Türkleri bile statü gereği yabancı sayar olduk. Nerede mantık var bunun. Türk futbolu para aklama mevkisi olmuş vaziyette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum. Hatta şu an dahi kafasında ayrılığa yönelik bir soru işareti var bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir