8 Aralık 2022 Perşembe

Caner Erkin & Galatasaray, o kadar da değildir artık


Yerli kuralı seni öylesine zorluyor ki, acaba Caner Erkin olur mu düşüncesine kapılabiliyorsun. Bence olmaz da, bu soruyu kendilerine soranlar var ve hak da veriyorum. Caner Erkin, performans anlamında da kariyeri boyunca ikilem oluşturdu. Savunma istatistikleri kötü, hücum istatistikleri iyi. Sezonlara bakınca, asist krallığında daima üst sıralarda yer alır ve bunu bir bek oyuncusunun başarması iyi iştir. İşin savunma tarafında ise hatalarını konuşuruz. Hele ki bu dönem.

Karagümrük'ten neden ayrıldığını bilmiyorum. Bence başarılı bir dönem geçiriyordu. Asist krallığında ilk sırada, bildiğimiz Caner Erkin'i izliyorduk. Savunma tarafında ise hatalarını yine konuşuyorduk. En basit ofsayt zamanlama hataları dahi oluyor. Kariyeri boyunca da hep oldu. Onu beğenen de çok olur, beğenmeyen de. 34 yaşına gelse de, iyi sol ayağının ekmeğini yemeye devam edecek gibi. Bu lig adına değerli bir yerli.

Büyükler adına ise yeterli olabileceğini düşünmüyorum. Özellikle de tempolu oynamaya çalışan takımlar adına. İşin hücum tarafında belki istediğini alırsın. Rakip ceza sahası içerisinde net bir bitiricin varsa, onu besler. Duran topları da kullanır, orta kalitesi üst düzey. Tabii eforlu oynayıp, sol bekinin sürekli bindirmesini beklerken, nefesi ne derece yeterli olacak? İşin savunma tarafındaki hatalarını konuşmaya gerek yok. Sol önde oynayan futbolcuya Allah sabır versin deriz.

Saha içinin harici, Fenerbahçe Kongre Üyesi olduğunu ve geçen seçimlerde oy kullandığını unutmamalı. Profesyonel hayat tamam da, bu kadar değil artık. Caner Erkin'in kariyerinde 3 büyükler de var, kendini profesyonel olarak da nitelendirebilir. Profesyonel bir futbolcunun, başka takım forması giyerken, gelip de üyesi olduğu kulübün seçimlerinde oy kullanması profesyonelce bir yaklaşım olmaz. Futbolcu bu düşüncede ve sen gidip de Galatasaray'a mı transferini düşüneceksin? En iyisi olsa da almam.

8 yorum:

  1. Emre Tasdemir ve Kazimcan ile devam ederim Caner'i almam kesinlikle, Fenerbahceliliginin yani sira cok cirkef bir karakterdir takim ici huzuru rahatlikla bozar Okan Hoca da bir Fatih Hoca degil ki haddini bildirsin, su an cok buyuk hata olur, cok guzel özetlemissin zaten cok iyi yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de sanmiyorum transferini düşündüklerini.

      Sil
  2. Caner'in transferi etik olmaz. Taraftarı da karşısında bulur ve huzursuzluk çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etik dediğin kelimenin anlamı farklı :) Bu başka bir olay.

      Sil
  3. Caner orta açıp gol attıracak diye alacaksın ama sol kanat sol stoper hatta orta sahanın solunda ki adamların ya performansı düşecek ya da daha yüksek eforlarla oynayacaklar gereksiz bir hamle olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde oynayan açığın haline acırım :)

      Sil
    2. Bende abdülkerime abi arkasındaki boşlukları dolduracam derken taraftar tefe koyar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir